Автор Тема: Половно возило до 8000евра  (Прочитано 15858 пати)

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
Одг: Половно возило до 8000евра
« Одговори #30 на: 25 Ноември 2012, 12:46:10 pm »
+1

Пример
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,5474.0.html

+1 :) и ќе ти остане доста доволно во џебот, пример еден добар зимски одмор, нова ски опрема и што уште не  ;D
« Последно менување: 25 Ноември 2012, 13:06:09 pm FilipM »
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #31 на: 25 Ноември 2012, 13:12:24 pm »

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=607083

Лепотанчево, да купував бензин би се позамислил за ова

Отсутен Bushido

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
« Одговори #32 на: 25 Ноември 2012, 14:19:22 pm »
И едноото и другото Пунто се сосема во ред ... ама работата е што не сум љубител на Фиат,треба вечерва или утре да испитам една 320ка,па ако не биди ништо од незе,палам за Deutschland :D

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2914
  • Слобода или смрт
« Одговори #33 на: 25 Ноември 2012, 14:34:44 pm »
Или бмв или пак нешто вакво. За 8000 евра јас никогаш не би погледнал пунто и слично.

http://www.reklama5.mk/Details.aspx?ad=368742

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 791
« Одговори #34 на: 25 Ноември 2012, 14:54:09 pm »
+1

Пример
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,5474.0.html

+1 :) и ќе ти остане доста доволно во џебот, пример еден добар зимски одмор, нова ски опрема и што уште не  ;D

Каков мотив... Ќе отидеш на зимски одмор...WOOOW... Моеш да го нудиш ти твоето пунто кај некој шо бара пунто, а не bmw.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #35 на: 25 Ноември 2012, 16:48:56 pm »
Епа друже, види вака, незнам дали си го прочитал насловот, но тој се вика ПОЛОВНО ВОЗИЛО ДО 8000 ЕВРА, а не BMW ДО 8000 евра. Јас го понудив моето возило, (а и никаде не е забрането) како алтернатива за сите останати возила за кои се знае многу малку, како се возени, кој ги возел, или пак колку километри имаат направено. Тука во Битола, има човек кој што враќа километри на Ауди, VW, потоа ги носат во Порше Македонија и им викаат ОРИГИНАЛНИ се километрите, па кога го знаам тој факт, искрено не би ги ни погледнал тие возила и сериозно би размислил од кого и какво возило купувам.

Тоа што го напишав не е мотив, туку е нешто на кое што јас на пример би ги потрошил парите доколку купувам возило, а воедно успеам да заштедам толкава сума на пари, и да, 2000 евра заштеда за мене се WOOOW.

И на крај, одлуката е негова.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #36 на: 25 Ноември 2012, 16:56:49 pm »
^ Кој те лажел дека ги враќаат километрите на половните возила? Уште верувате во тоа? Зарем не знаеш дека во странство луѓето се глупави и продаваат совршено сочувани возила со по 120-30Ккм кои ги возат баби, самохрани мајки жени на доктори и адвокати за смешни пари?
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен SirPsyhoSexy

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 791
« Одговори #37 на: 25 Ноември 2012, 17:44:08 pm »
Епа друже, види вака, незнам дали си го прочитал насловот, но тој се вика ПОЛОВНО ВОЗИЛО ДО 8000 ЕВРА, а не BMW ДО 8000 евра. Јас го понудив моето возило, (а и никаде не е забрането) како алтернатива за сите останати возила за кои се знае многу малку, како се возени, кој ги возел, или пак колку километри имаат направено. Тука во Битола, има човек кој што враќа километри на Ауди, VW, потоа ги носат во Порше Македонија и им викаат ОРИГИНАЛНИ се километрите, па кога го знаам тој факт, искрено не би ги ни погледнал тие возила и сериозно би размислил од кого и какво возило купувам.

Тоа што го напишав не е мотив, туку е нешто на кое што јас на пример би ги потрошил парите доколку купувам возило, а воедно успеам да заштедам толкава сума на пари, и да, 2000 евра заштеда за мене се WOOOW.

Ако е така иам комшија шо шитка варбург 200 еу и ќе има заштеда од 7800 еу. Не глеј да го понудиш пунтото кај стигнеш... Глупо изглеа. Он ако сакал за заштеди ќе пишел од старт дека сака да купи кола до 6000 евра а не 8000 и очигледно е дека сака да купи друга класа на кола. Има на форумов еден куп луѓе шо продаваат возило до 8000 евра и на шо ќе личи ако сите ги стаат и му пишат југово го давам 350 евра, 7650 у џеб ... Таман реновирај си го купатилото. А кој ти се тие СИТЕ возила за кои се знае малку? Сакаш да кажеш дека само твоето возило не е враќана километражата и е возено пополека?

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6298
« Одговори #38 на: 25 Ноември 2012, 18:04:35 pm »
Абе што си се запнал... Човекот има право да го понуди пунтото...

Отсутен Bushido

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 234
« Одговори #39 на: 25 Ноември 2012, 18:13:36 pm »
Дефинитвно е падната одлуката за BMW,но сеуште немам 100% одлучено за кој модел :)
Случајно да не знае некој да се продава низ Макдонијава e39 530d со фабричи M-Пакет ...
вака нешто: 

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #40 на: 25 Ноември 2012, 19:46:16 pm »

Ако е така иам комшија шо шитка варбург 200 еу и ќе има заштеда од 7800 еу. Не глеј да го понудиш пунтото кај стигнеш... Глупо изглеа. Он ако сакал за заштеди ќе пишел од старт дека сака да купи кола до 6000 евра а не 8000 и очигледно е дека сака да купи друга класа на кола. Има на форумов еден куп луѓе шо продаваат возило до 8000 евра и на шо ќе личи ако сите ги стаат и му пишат југово го давам 350 евра, 7650 у џеб ... Таман реновирај си го купатилото. А кој ти се тие СИТЕ возила за кои се знае малку? Сакаш да кажеш дека само твоето возило не е враќана километражата и е возено пополека?

Да, на моето не е враќана километражата и сум го чувал максимално, и условот возило до 8000 евра е исполнет, па имам право да го понудам, како и комшијата твој со Варбург или Југо.

Јас лично повеќе вреднувам возило со оригинални километри за кое знаам се, отколку некое друго, но секој различно

Исто кога земаш жена, ако земеш курва, можеби ќе ти биде најверната на свет, ама знаеш дека многу ја поминале...исто и со коливе :)

Без навреда, да не ја труеме темава, со среќа во наоѓањето на добар автомобил :D

@Tome - Многу саркастично  ;D

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2914
  • Слобода или смрт
« Одговори #41 на: 25 Ноември 2012, 20:11:19 pm »

Да, на моето не е враќана километражата и сум го чувал максимално, и условот возило до 8000 евра е исполнет, па имам право да го понудам, како и комшијата твој со Варбург или Југо.

Јас лично повеќе вреднувам возило со оригинални километри за кое знаам се, отколку некое друго, но секој различно

Исто кога земаш жена, ако земеш курва, можеби ќе ти биде најверната на свет, ама знаеш дека многу ја поминале...исто и со коливе :)

Без навреда, да не ја труеме темава, со среќа во наоѓањето на добар автомобил :D

@Tome - Многу саркастично  ;D

Колку само нема врска констатацијата.
Зимаш мустанг од 68ма што поминал низ 10 сопственици и реставрации ама не чини така испаѓа ова твоево.
Мене пак не ми е проблем да има удрено и префарбано крило и слично што се поправа ама да е возило кое е далеку далеку подобро и поинтересно од ново возило.

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #42 на: 25 Ноември 2012, 20:19:23 pm »
Констатацијата со жените ја мислев на километрите, а не на тоа колку сопственици имало...но небитно, можеби правилно е и да го тргнам огласот од форумов...

Отсутен Driver

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 371
« Одговори #43 на: 25 Ноември 2012, 20:22:49 pm »
јас тотално се согласувам со филип. Според мене многу е подобро да земеш кола стара 2-3год и да знаеш дека е одржувана како што треба, отколку да земам увезено бмв со господ знае колку километри, па дали се реални, па што има поминато, па крпено било, фарбано... Попрво би земал кола од пониска класа, али да е далеку понова отколку бмв или мерцедес убиени од возење па да се чудам што може да ми излезе по нив и да си ја чукам главата од ѕид кога ке ми излезе некој голем квар и кога ке ми кажат некоја астрономска сума за некој дел

Отсутен stig

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 933
« Одговори #44 на: 25 Ноември 2012, 20:40:09 pm »
Ако си добар познавач се наоѓа добра кола 12 години стара а не е правило дека таа 2-3 години ќе е добра, јас познавам доста возила што се 2-3 години стари и се раскантани. Поголема е веројатноста поновата да е подобра мада не е правило тоа дека секогаш е така.