Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 265167 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5850
Одг: Совет за часовник
« Одговори #540 на: 18 Декември 2015, 13:48:39 pm »
< У јебем ти име... Мислиш станува збор за борбен авион :D

So zdrave da si go nosis, kolku go plati... bas elegantno izgleda, nema nekoja siroka karoserija, so sekundarnik i data... vo zivo sto mu e razlicno od fotka??
Фала, 4400 денари со 50% попуст, мислам дека е сосема океј цена за тоа што го добиваш. Секундарник си е иначе кругчето, а различно е тоа што се црни бројките.

Едноставен е, елегантен, таков и барав :)
« Последно менување: 18 Декември 2015, 14:14:10 pm Allexxander »

Отсутен Dando

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 339
« Одговори #541 на: 18 Декември 2015, 15:45:31 pm »
ubav saat

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Одг:
« Одговори #542 на: 18 Декември 2015, 16:57:11 pm »
Ne e casovnik ili maski nakit ama sepak ke spodelam. Pred godina I nekoj mesec devojka mi kupi obetki od swarovski ("originalnive" od ul makedonija, a ne swarovski elements) Obetkite gi ima staveno maksimum 15 pati I ima vnimavano da ne gi prsni so parfem ili na nekoj nacin da gi osteti. Pred nekoj den zabelezavme deka po kraevite se poznava kako osteten del od vnatresnata strana na ogledalceto kade e zalepen kristalot. Kako da e izlupeno po kraevite i odbelesokot koj se pravi preku kristalot e grd. Ponatamu mozebi I ke se siri ostetenoto I nema da mozi da gi nosi veke. Garancija imaat 2 godini I deneska bevme vo Swarovski na ul. Makedonija ama ne ubeduvase vrabotenata kako bile so parfem prskani, ne bilo vnimavano so niv I deka tie ne mozat nisto da napravat so toa. Vo idnina da se vnimavalo poveke :) Pa ke prijavime vo DPI da vidime dali nesto tie ke pomognat za zamena ili popravka. Kako I da e, badijala davaat garancija koga ne ja pocituvaat. Vie imate nekoe iskustvo?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #543 на: 18 Декември 2015, 22:24:33 pm »
Koлега ми се жалеше, кажуваше порано земал нешто за сопругата од сваровски, носено повремено, квалитет како од пазар.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2827
« Одговори #544 на: 18 Декември 2015, 22:32:11 pm »
Прво треба да расчистиме дека сваровски не е накит, туку е само пре-скапа бижутерија. Не треба воопшто да бидете изненадени, сепак не купувате злато, сребро или дијманати, туку челик и кристали кои се добиени индустриски. Тоа е практично дизајнерска фино изработена бижутерија кој реално не кошта ни десетина од цената. Сваровски е практично исто ко да купи часовник Мајкл Корс или Дизел или Пјер Карден.

@ДејзЅ, јас на твое место би ги контактирал директн во сваровски, ке им пратам слики и ке им пишам во мејлот дека нивниот дистрибутер одбива да прифати гаранција и дека планираш тоа да го пријавиш во соодветна институција. Бидејки на нив им е битен имиџот, а не ги кошта скоро ништо да ти ги заменат обетките, верувам дека за кратко време ке добиеш одговор и повик да повелиш во салон. Пробај.

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
Одг:
« Одговори #545 на: 18 Декември 2015, 22:40:05 pm »
Патетики со парфем... абе баталете тоа ѓубрето од камења и железо. Се знае злато сребро платина се употребува за накит. Титан исто е модерно. :)

Отсутен Diablo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 465
« Одговори #546 на: 19 Декември 2015, 16:09:18 pm »
Ne e casovnik ili maski nakit ama sepak ke spodelam. Pred godina I nekoj mesec devojka mi kupi obetki od swarovski ("originalnive" od ul makedonija, a ne swarovski elements) Obetkite gi ima staveno maksimum 15 pati I ima vnimavano da ne gi prsni so parfem ili na nekoj nacin da gi osteti. Pred nekoj den zabelezavme deka po kraevite se poznava kako osteten del od vnatresnata strana na ogledalceto kade e zalepen kristalot. Kako da e izlupeno po kraevite i odbelesokot koj se pravi preku kristalot e grd. Ponatamu mozebi I ke se siri ostetenoto I nema da mozi da gi nosi veke. Garancija imaat 2 godini I deneska bevme vo Swarovski na ul. Makedonija ama ne ubeduvase vrabotenata kako bile so parfem prskani, ne bilo vnimavano so niv I deka tie ne mozat nisto da napravat so toa. Vo idnina da se vnimavalo poveke :) Pa ke prijavime vo DPI da vidime dali nesto tie ke pomognat za zamena ili popravka. Kako I da e, badijala davaat garancija koga ne ja pocituvaat. Vie imate nekoe iskustvo?
Пријавете во ДПИ слободно, ќе ви ја побараат сметката и потоа тие ќе постапуваат и ќе ве известат.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #547 на: 22 Декември 2015, 11:52:40 am »
« Последно менување: 22 Декември 2015, 12:21:09 pm Allexxander »

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #548 на: 22 Декември 2015, 12:02:12 pm »
Не ти се гледа сликата, затоа што е од гсм форум, ама како и да е, Тисот е одличен избор. Иако овој не ми се уклапа баш во стилот, ама се поштуе.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #549 на: 22 Декември 2015, 12:07:16 pm »

@ДејзЅ, јас на твое место би ги контактирал директн во сваровски, ке им пратам слики и ке им пишам во мејлот дека нивниот дистрибутер одбива да прифати гаранција и дека планираш тоа да го пријавиш во соодветна институција. Бидејки на нив им е битен имиџот, а не ги кошта скоро ништо да ти ги заменат обетките, верувам дека за кратко време ке добиеш одговор и повик да повелиш во салон. Пробај.

Се согласувам. Ако овие кај нас се идиоти, дикретно во централа рекламирај. Ќе завршиш работа.

Јас еднаш (пред едно 4-5 години) се заебав, купив Swarovski...обетките на девојката поцрнаа за месец дена. Па тогаш разбрав за тоа Swarovski elements дрн дрн...а продавачката ништо не ми објасна за тоа дека има разлика, не знам што, а сепак ги платив релативно скапо. Ми доаѓаше од глава да им ги топнам ама бидна тоа ти е.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #550 на: 22 Декември 2015, 12:24:16 pm »
Иако овој не ми се уклапа баш во стилот, ама се поштуе.
И мене, уопште. Јас Фестината погоре ја земав прво во оваа боја... Значи нешто слично, златеникава, шампањ боја.  Дојдов дома и за 1 саат отидов го сменив. Си реков не е овој за мене, некој друг нека му се радува :)

Отсутен DejzY

• Редовен
  • Пораки: 1004
Одг:
« Одговори #551 на: 22 Декември 2015, 15:35:41 pm »
@carpatian Prijaviv vo dpi preku online prijavata sto e na nivnata strana I treba da odgovorat vo rok od 15 rabotni denovi (spored opm) pa ke vidime kako ke se odviva rabotava.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #552 на: 22 Декември 2015, 15:41:40 pm »
Casio не Edifice моделите ги бива?

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55241
  • Махер
« Одговори #553 на: 22 Декември 2015, 15:42:20 pm »
Се од касио.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
« Одговори #554 на: 22 Декември 2015, 15:55:36 pm »
@carpatian Prijaviv vo dpi preku online prijavata sto e na nivnata strana I treba da odgovorat vo rok od 15 rabotni denovi (spored opm) pa ke vidime kako ke se odviva rabotava.

Јас пак би те советувал да пратиш едно мејлче до централа. Ем побрзо ке имаш одговор, ем ке ги запнат нив малце.