Автор Тема: Совет за часовник  (Прочитано 225373 пати)

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3928
Одг: Совет за часовник
« Одговори #990 на: 08 Ноември 2022, 22:23:21 pm »
А како да исчистам ременче на смарт вач, портокалово беше, сеа накај црно удара

Sent from my M2102J20SG using Tapatalk

Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)

Отсутен JR

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 966
    • nobrain.dk
« Одговори #991 на: 08 Ноември 2022, 22:33:59 pm »
So Nitro

Sent from my iPhone using Tapatalk
You need people like me. You need people like me so you can point your fuckin' fingers and say, "That's the bad guy."

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 310
« Одговори #992 на: 09 Ноември 2022, 06:03:37 am »
По препорака на стар форумџија, чие име не би спомнувал, го однесов саатот во стара чаршија, часовничар Омега. Само најпозитивни зборови имам, феноменален мајстор и тоа саати поправа по пар илјади евра... Мајсториште.

Ченот што ќе се препознае го повикувам да се јави, уште сум дужен.

Мајсторот верувам дека е добар, но јас на Casio часовник купен од кај него (2011-та) при втор или трет сервис (не ми текнува искрено) ми го врати неправилно затворен и целиот оксидираше внатре бидејќи имаше бел dial.

Потоа морав да го сменам во My:Time, така што и на најдобрите им се случува ова верувам, среќа не беше скап часовник - само јас не би се враќал повторно кај него.

Од друга страна, во Божиновски имам ужасно искуство, од затворен заден капак (скелет) обратно па се до кршење на bezels...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #993 на: 09 Ноември 2022, 09:28:22 am »
Од друга страна, во Божиновски имам ужасно искуство, од затворен заден капак (скелет) обратно па се до кршење на bezels...

Божиновски го имаат, т.е го имаа најдобриот сервис во Скопје, со сертифицирани мајстори во Швајцарија. Е сеа нешто во последно ако се сменало не знам.

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
« Одговори #994 на: 09 Ноември 2022, 09:39:06 am »

Божиновски го имаат, т.е го имаа најдобриот сервис во Скопје, со сертифицирани мајстори во Швајцарија. Е сеа нешто во последно ако се сменало не знам.

Јас како што знам никогаш немаа „сервис“ во Скопје, туку малите поправки беа тука, големите во Битола. Во последно време отворија и сервис во Скопје, со тоа што мојот часовник го чекав некои 75-80 дена на сервис (со попуст на крај), за да забележам дека скелетот позади е обратно ротиран, за на следна промена да се скрши безелот и да не продолжувам, само се нервирам.

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1049
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #995 на: 09 Ноември 2022, 23:48:47 pm »
ovie brendovi se preporaclivi:

https://www.creationwatches.com/products/index.php?main_page=product_listing&brand[]=127&brand[]=307&brand[]=209&brand[]=250&brand[]=434&brand[]=432&brand[]=271&brand[]=466&brand[]=451&gender[]=1&page=1&sort=3a
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #996 на: 10 Ноември 2022, 11:04:57 am »
Јас како што знам никогаш немаа „сервис“ во Скопје, туку малите поправки беа тука, големите во Битола. Во последно време отворија и сервис во Скопје, со тоа што мојот часовник го чекав некои 75-80 дена на сервис (со попуст на крај), за да забележам дека скелетот позади е обратно ротиран, за на следна промена да се скрши безелот и да не продолжувам, само се нервирам.

Имаа сервис во Скопје, со сертифициран сервисер. Е, ама сервисерот си замина некаде лани летото :) и сеа се останати со главниот сервисер во Битола, а во Скопје прават помали зафати.

Ако ова ти се случило после некаде јуни 2021, тогаш јасно ми е што е работата. До тогаш си имаа салам сервисер Скопје.

ovie brendovi se preporaclivi:

https://www.creationwatches.com/products/index.php?main_page=product_listing&brand[]=127&brand[]=307&brand[]=209&brand[]=250&brand[]=434&brand[]=432&brand[]=271&brand[]=466&brand[]=451&gender[]=1&page=1&sort=3a

Би додал Orient.

Invicta - да, само да се Made in Switzerland не оние кинеските, ама Швајцарските се соленки.

• Редовен
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #997 на: 12 Ноември 2022, 00:59:55 am »
best buys za automatici:
buxet do 250e seiko
okolu 500e tissot
do 700-800e mido commander

(Oo=[][]=oO)

Отсутен TylerMkD

• Јуниор
  • **
« Одговори #998 на: 12 Ноември 2022, 08:18:19 am »

Имаа сервис во Скопје, со сертифициран сервисер. Е, ама сервисерот си замина некаде лани летото :) и сеа се останати со главниот сервисер во Битола, а во Скопје прават помали зафати.

Ако ова ти се случило после некаде јуни 2021, тогаш јасно ми е што е работата. До тогаш си имаа салам сервисер Скопје.

Точно, оваа сага почна некаде октомври 2021...инаку да, мали зафати прават, ми го искасапија часовникот.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #999 на: 12 Ноември 2022, 18:06:59 pm »
best buys za automatici:
buxet do 250e seiko
okolu 500e tissot

Се е релативно ова.

Не можеш да споредиш Seiko 5, со Seiko Prospex со сафирно стакло што се 600 евра нагоре.

Tissot да, ама и таму има од-до во однос на механизам.

Се наоѓаат и добри Hamilton-и за 600-700 евра.

Според мене best buy до 1500 евра се Seiko и Tissot.
Наредно е Longines.
После Longines, Omega, Grand Seiko или Zenith.
После тоа Rolex.

Отсутен mendieta1

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 195
  • BMW E30 316; BMW Е36 318 tds; BMW E46 330 Ci
« Одговори #1000 на: 13 Ноември 2022, 12:46:41 pm »
Најдобро за цена квалитет е сеико 5ка , јас имам 4 ,сите 5ка  најстариот  што го имам има  33 год и од кејф си земав уште 3 пред 2 месеци во хронометар,,
SAVE WATER! SHOWER WITH YOUR GIRLFRIEND

• Редовен
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #1001 на: 16 Ноември 2022, 00:34:52 am »
best buys za automatici:
buxet do 250e seiko
okolu 500e tissot

Се е релативно ова.

Не можеш да споредиш Seiko 5, со Seiko Prospex со сафирно стакло што се 600 евра нагоре.

Tissot да, ама и таму има од-до во однос на механизам.

Се наоѓаат и добри Hamilton-и за 600-700 евра.

Според мене best buy до 1500 евра се Seiko и Tissot.
Наредно е Longines.
После Longines, Omega, Grand Seiko или Zenith.
После тоа Rolex.
Seiko Automatic 250-300e e najdobar bargain
koga e kupuva automatic ti kupuvas heritage a toa vo svetot na casovnicite e automatic swiss made.
inace nema drug story behind, zosto bi kupil automatic koga quarz e em polesen za odrzuvanje, potocen i poeftin.
prikaznata koja se kupuva so swiss made automatic watch e povrzana so kompanijata i modelot pa tka
ako ne si zainteresiran za swiss made a sakas automatic togas e Seiko najdobra opcija.
Ako sakas full story swiss made automatic watch togas:
Tissot 500-600 PRX Serijata
https://www.tissotwatches.com/en-us/t1374071604100.html
dobivas swiss made so ETA movement so svajcarski brand so tradicija dosta soliden kvalitet

Za nijansa povisoko tuka bi go stavil MIDO Commander:
https://www.midowatches.com/us/watches/collections/commander/commander-1959.html
i tuka bi zavrsil so swiss made casovnici ispod 1000e

sledno bi bila klasata na tudor,  tudor se odlicni casovnici dolgovecni pomegu 2-3k nema podobar izbor osven tudor

nad tudor: rolex i omega.

zenith samo za collectors koj veke imaat  rolex i omega :)
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1002 на: 16 Ноември 2022, 02:24:58 am »
Не бев свесен колку милионери сме имале на форум.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #1003 на: 16 Ноември 2022, 09:37:58 am »
Seiko Automatic 250-300e e najdobar bargain
koga e kupuva automatic ti kupuvas heritage a toa vo svetot na casovnicite e automatic swiss made.
inace nema drug story behind, zosto bi kupil automatic koga quarz e em polesen za odrzuvanje, potocen i poeftin.
prikaznata koja se kupuva so swiss made automatic watch e povrzana so kompanijata i modelot pa tka
ako ne si zainteresiran za swiss made a sakas automatic togas e Seiko najdobra opcija.
Ako sakas full story swiss made automatic watch togas:
Tissot 500-600 PRX Serijata
https://www.tissotwatches.com/en-us/t1374071604100.html
dobivas swiss made so ETA movement so svajcarski brand so tradicija dosta soliden kvalitet

Za nijansa povisoko tuka bi go stavil MIDO Commander:
https://www.midowatches.com/us/watches/collections/commander/commander-1959.html
i tuka bi zavrsil so swiss made casovnici ispod 1000e

sledno bi bila klasata na tudor,  tudor se odlicni casovnici dolgovecni pomegu 2-3k nema podobar izbor osven tudor

nad tudor: rolex i omega.

zenith samo za collectors koj veke imaat  rolex i omega :)

Имам Tissot и Seiko.

Со Seiko имаш јак heritage така што, не е само швајцарските.

Држат и цена и се едни од најдобрите машини на пазарот.

Отсутен Dodo

• Бемвекријачко Пе*ерче
  • Редовен
  • Пораки: 2810
« Одговори #1004 на: 16 Ноември 2022, 12:41:29 pm »
Не бев свесен колку милионери сме имале на форум.

Е колку... четворица, а има 6339 регистрирани корисници, што би се рекло, мех...