Автор Тема: Проблем со жмигавец!  (Прочитано 7152 пати)

Отсутен Deno

• Редовен
  • Пораки: 2615
  • Custom made interiors
Проблем со жмигавец!
« на: 18 Ноември 2012, 18:40:54 pm »
Понекојпат кога давам лев жмигавец почнува да трепка нормално и наеднач почнува забрзано да трепка.Не секојпат, и само со левио ми права така.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55106
  • Махер
Одг: Проблем со жмигавец!
« Одговори #1 на: 18 Ноември 2012, 18:46:24 pm »
Лабаво сијаличе?

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
« Одговори #2 на: 18 Ноември 2012, 18:48:33 pm »
Осигурач?
New blood of old school

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 18 Ноември 2012, 18:50:17 pm »
Не ќе да е осигурач. Сијаличе е ако трепка убрзано. Кога ќе почне така да трепка, провери кое не ти свети. Може да е и оноа на крилото.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deno

• Редовен
  • Custom made interiors
« Одговори #4 на: 18 Ноември 2012, 19:29:32 pm »
Znam deka moze da e od toa da ne sveti nekoe sijalice no site mi svetat.Aj ke proveram da nema nekoe labavo.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44364
  • Il Moderatore
« Одговори #5 на: 18 Ноември 2012, 20:31:21 pm »
Смени ги сите на таа страна, некое е „пред крај“ :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14717
  • Пудингот на шоферството
« Одговори #6 на: 18 Ноември 2012, 20:53:41 pm »
Можно е и до ‘ракетата‘ да е проблемот
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7 на: 20 Ноември 2012, 02:13:23 am »
лабаво сијаличе, т.е. оксидиран контакт на сијаличката... не ке да е при крај и нема шанси да е до ракетата... кога ке почне така брзо да трепка некоја не свети... таа што не свети-трепка извади ја, исчисти го фасончето и нејзе убаво од оксиданти и врати назад...

а има и уште една работа... ако сепак светат сите, види таа во штопот позади а и таа напред која снага ти се... и купи сијаличка со поголема ватажа... знае и овој секс да го направи со сијалички со помала ватажа... иако светат, не повлекуваат доволно и трепка побрзо... ако си мењал сега брзо сијаличка, можно е со помала снага да си ставил... или кинеска некоја декларирана за 21 ват а да има 12 на пример...

нема шанси да е ракета расипана, а уште помаку осигурач прегорен... ако беше едно од овие две, нема да трепка воопшто ниту едно, ниту брзо, ниту споро... така да побарај го решението од оние првите две солуции... па и можеш да пишеш тука што било...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deno

• Редовен
  • Custom made interiors
« Одговори #8 на: 20 Ноември 2012, 16:26:32 pm »
Значи сијаличките сите светат, проверив напред и назад да не се лабави, задната на штопот некако ми изгледаше лабаво ама си светеше, предната исто така ја извадив и пак ја ставив а таа на крилото не верувам да е неа неможам ни да ја извадам.Е сега пак ако ми затрепка брзо ако можам ќе забележам која не свети и ќе видам што и е маката. А за моќноста шо викаш не е бидејки не сум менувал сијалица па од кога сум сменил да ми трепка забрзано. Фала на советите ќе видам шо е и ќе ви кажам.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #9 на: 20 Ноември 2012, 23:01:18 pm »
E koga ke primetish deka ti svetaat brzo trepkachite,kaj i dasi zastani i vidi koj ne sveti i sredi go,a za sreduvanjeto ubavo ti kaza onak,celiot problem e vo sijalicata nema ubav kontakt,ne baraj osiguruvachi izgoreni,ni pa raketki da menuvash,izvadija sijalicata i toa plehceto shto e vo sredinata toa e + pretisnigo malku so prstot nadvoreshno,jas taka si go reshiv problemot

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #10 на: 20 Ноември 2012, 23:40:29 pm »
Значи сијаличките сите светат, проверив напред и назад да не се лабави, задната на штопот некако ми изгледаше лабаво ама си светеше, предната исто така ја извадив и пак ја ставив а таа на крилото не верувам да е неа неможам ни да ја извадам.Е сега пак ако ми затрепка брзо ако можам ќе забележам која не свети и ќе видам што и е маката. А за моќноста шо викаш не е бидејки не сум менувал сијалица па од кога сум сменил да ми трепка забрзано. Фала на советите ќе видам шо е и ќе ви кажам.

чим трепка нормално, тогаш сите сијалици светат... кога ке почне да трепка побрзо застани и види кој не свети...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен velkov

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 637
« Одговори #11 на: 20 Ноември 2012, 23:41:15 pm »
можно е и сијаличката да има контакт со маса и затоа да трепка брзо

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #12 на: 21 Ноември 2012, 02:35:43 am »
можно е и сијаличката да има контакт со маса и затоа да трепка брзо

човече... ако сијаличката НЕМА КОНТАКТ СО МАСА нема ни да свети... за да свети сијаличка на нејзе и треба контакт и со маса и со плус... а ако мислеше на на спој помеѓу масата и плусот тогаш ДЕФИНИТИВНО ке изгори осигурач и тоа по брза постапка.. нема тука брзо и споро трепкање......
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Deno

• Редовен
  • Custom made interiors
« Одговори #13 на: 25 Ноември 2012, 20:45:29 pm »
Откога предната и задната сијаличка ги извадив и пак ги ставив не ми е затрепкало брзо(пу пу).Изледа некоја од нив е била лабава.Белки сум го решил проблемот и нема пак да се појави. Фала ви на сите за советитe. :)

Отсутен NUME

• Сениор
  • Пораки: 5728
« Одговори #14 на: 25 Ноември 2012, 21:05:24 pm »
ne e loso i mast da stavis na kontaktite, za da ne fakaat korozija..  ;)