Денес цел ден се бафтав по пекол жешково време за да средам со атестот за фолиите. Процедурата е таа што ја опиша Златко во
овој пост со тоа што имаше разлика во цена и платив поскапо. Ми рекоа од пред недела дена го покачиле... Барањето го платив 470 денари, во МВР платив 2 уплатници една од 100 денари и една од 200 денари, за атестот ми земаа 1550 + 250 денари нова сообраќајна. Вкупно 2570...
Во Псс зајчев рид одма наидов на проблем. Ми вика ако имаш на предни не помислувај на атест, нормално ако се над 30%. Ги измери апла над 30 бидејќи е 50ка фолија и плус се фабрички околу 20. Рече мора да ги одлепиш ако сакаш атест па после прај шо сакаш. Ме изнервираа ептен и ме фати инат, не ги одлепувам, затоа што знам дека се поминува. Нека не ме праат будала.
Отидов директ во друго псс којзнае кое. Ништо не кажав реков само за атест сум за фолии. Ја земаа колата јас додека си пиев макијатце ја средија и ме викнаа. Возилото сликано, заведено се нема проблем никаков. Во листот од кој патем ми направија копија пишува во забелешка дека: - На возилото се вградени клима фолии на задните странични стакла и задното сигурносно со пропусливост 33% и на предните странични со пропустливост на светлина од 70%. Фала пријатно. Ете го и мурот.
Тоа е тоа.