Автор Тема: Ford Fiesta 1.4i 16v 59kw(80ks)  (Прочитано 63539 пати)

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5839
Одг: Ford Fiesta 1.4i 16v 59kw(80ks)
« Одговори #255 на: 31 Мај 2019, 18:01:17 pm »
Вчера после точно 7 години рикна Фордовиот акумулатор. Своето си го одработи и поише од тоа...

Денеска купен од кај @nidzzo  Duracell. Со среќа :)

Прво пали па вергла ;D

Again on the road  8)
« Последно менување: 31 Мај 2019, 18:06:51 pm Allexxander »

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #256 на: 13 Јуни 2019, 19:23:29 pm »
Чисто онака да се знае да се види, затоа што некаде по темите ме прашуваа како се држи, поминаа 2 ипол години откако го направив воланот кај Пане, немав и до ден денес немам никаква замерка околу изработката. Но веќе почна да покажува и да се шири брзо. Јебига, јас знаев дека за тие пари не можам да очекувам некое квалитетно парче... Мислам дека ист е случајот и кај другите што тапацираат околу таа сума и искрено се надевам дека оние што земаат дупло барем траат најмалце дупло. Перфорираната од страните е во добра состојба, ама мазната и таму и на некои други така покористени местенца да речам има покажано.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10184
« Одговори #257 на: 13 Јуни 2019, 19:34:41 pm »
Ако ти е за утеха сум видел таква состојба на  кожни волани и на 5-6 години стари коли.

На југото имав купено спорцки :) кожен волан кој стана таков по 4 години, меѓу поскапите беше, кој се сеќава што марка беше :)

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6191
« Одговори #258 на: 13 Јуни 2019, 23:17:35 pm »
Чисто онака да се знае да се види, затоа што некаде по темите ме прашуваа како се држи, поминаа 2 ипол години откако го направив воланот кај Пане, немав и до ден денес немам никаква замерка околу изработката. Но веќе почна да покажува и да се шири брзо. Јебига, јас знаев дека за тие пари не можам да очекувам некое квалитетно парче... Мислам дека ист е случајот и кај другите што тапацираат околу таа сума и искрено се надевам дека оние што земаат дупло барем траат најмалце дупло. Перфорираната од страните е во добра состојба, ама мазната и таму и на некои други така покористени местенца да речам има покажано.

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Како ја одржуваше кожата?

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #259 на: 18 Јуни 2019, 19:55:47 pm »
Со ништо речиси, знаев од време на време да го забришам со оние марамчиња за кожа. Ама пак не смее толку брзо да се излиже јас мислам, рачунај дека ова не е наеднаш, тој и лани си покажа.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6191
« Одговори #260 на: 18 Јуни 2019, 20:34:10 pm »
Те разбирам.

Ама, миииислам дека би го продолжил векот со некое поквалитетно средство за кожа.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #261 на: 20 Јули 2019, 11:53:28 am »
Денеска после 11к од минатиот, редовен сервис, да ја освежиме малце.

- Масло Formula F 5-30
- Филтер за масло
- Филтер за воздух
- Филтер за полен

= 3915 ден.

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #262 на: 22 Март 2024, 22:06:56 pm »
Поздрав друштво, не сум активен но читам повремено, Фиестата да ја пријавам за жива,  се вози сеуште за жал или за среќа. Претежно градска па километража не се набива многу. Пред неколку дена после 7ипол години од претходната замена променето е ребраст ремен, затегач, водна пумпа( фабричката), пк за серво, пк за алтернатор и антифриз комплет… Ова е втор пат во 100к км промена пумпата фабричка имаше протекување и звук при работа на моторот во место па ја сменивме. Останатото е се во ред.

Делови се набавени од Prcot благодарност до него.

Ina-Сет ребраст со затегач
Metelli- Водна пумпа
Continental Elast- Линиски ремени
Работна рака- 4000 ден.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17594
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #263 на: 22 Март 2024, 22:19:23 pm »
Искрено не гледам зошто викаш "за жал", бидејќи за кумашинот најдов ваква црна Фиеста, 1.4 бензин, 2007 година на крај, 180.000 поминати и сервисирана во овластен... Колата е стварно идеална за возење, експлоатирање и патување во граници на државава (па ако дојде зорт и подалеку).

Јас ја пробував кога ја купуваше зошто најнова кола што возел задње време беше Астра од 92 година, и многу пријатно бев изненаден од колку живо се осеќа низ сообраќај - доволно сила за тежината, доволно забавна за да не ти скурчи :)

Да те служи убаво до моментот додека не и најдеш замена, после тоа нека и бере гајле некој друг :)

Отсутен Dule_

• Сениор
  • Пораки: 3027
« Одговори #264 на: 23 Март 2024, 06:25:48 am »
Наздравје сервис, да и се изнавозиш.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Allexxander

• Сениор
Ford Fiesta 1.4i 16v 59kw(80ks)
« Одговори #265 на: 18 Февруари 2025, 20:02:48 pm »
Поздрав момци, морав да внесам малку кејф во колава бидејќи сеуште си ја возам, пред извесно време порачав андроид мултимедиа, одамна ми требаше вакво нешто. OEM look, изгледа речиси идентично како и фабричкото радио само што има екран на средина од 7”. Чинеше 120€. Излезе вака

Фабричкиот лаунчер, онака, малку кинески но океј.

Има доста дизајни да менуваш, можеби 20-тина

Радио

Го купив Agama Launcher( околу 200 денари) и моментално го користам него.

Carplay бежичен преку Zlink

Заедно со мултимедиава дојде и универзално камерче кое што не личеше на ништо, а ниту пак имаше соодветно место да се позиционира. Беше пуштена само инсталација до гепек и порачав типско камерче интегрирано во светлото за таблица, се чекаше само plug&play. Чинеше 15€.

Искрено сум презадоволен како испадна, сосема е дискретно не се приметува а е функционално…

Поддржува dynamic trajectory, колата не мора да има канбус или фабричка опција, во него има сензор или жироскопче кое што ја детектира насоката, аголот и движењето и прави траекторија кога колата се движи. Ако во место го вртиш воланот линиите се фиксни. Мора да има движење.

Прилично задоволен од квалитетот. Не е ,,wow” но е сосема пристојно, дури можеби и подобро од некои фабрички камери кои ги имам видено.

Night mod

Се на се, екстра. Задоволен.  Предности и маани кои би издвоил:

Предности:
- Одлична интеракција со телефон, bluetooth, wi-fi, gps, микрофон интерен и плус екстерен монтиран итн. Ова мене ми беше најбитно.
- Убав изглед на ентериерот. Отвара
- Многу опции и можности.

Маани:
-  Малку послаб квалитет на звук за разлика од фабричкото радио, иако има Eq и опција да го дотераш. Послаби средни и високи тонови, bass има сосема океј.
- Маалку послаб радио сигнал.
- Фали рам, барем уште 2Gb. Ова можеби е најголемата забелешка.

Поздрав и секое добро! :)
« Последно менување: 18 Февруари 2025, 22:06:40 pm Allexxander »

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6187
  • 69
« Одговори #266 на: 18 Февруари 2025, 20:14:08 pm »
Одлично испаднало. Вистински влог. И камерата дошла екстра, се разбира и ланлчерот за 200 динара што си го докупил.
Со здравје да се користи и долго да те служи.
Во однос на квалитетот на звукот, ако си за да го подобриш, се става едно 4 канално појачалце, најслабо од некој реномиран бренд, Пионер, ЈБЛ, Кенвуд и си завршил и со таа прикаска. Некој си стотина евра...
Послаба моќност има излезниот степен на овие мултимедии, затоа и полош е квалитетот на звукот. Нема што да ги пуни звучките. :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5759
« Одговори #267 на: 18 Февруари 2025, 20:25:48 pm »
Prvo sozdravje da si ja koristis.
Kolku e 2gb so 32gb ?
Jas gledav za kaj mene vo M.A. mi ponudi deckoto za 10.000den 9" multimedija za B klasa so zadno kamerce i montaza 2gb so 32gb jacina. E sega gledav na Aliexpres ima za nekoj 150€ pojaki 4gb so 64gb ram isto 9" so kamerce i mirofon za zborenje i mislam deka bea so Qled display.
Prasanjeto mi e sto i fali spora li e na otvaranje ?

Отсутен Allexxander

• Сениор
« Одговори #268 на: 19 Февруари 2025, 10:04:10 am »
Прво благодарам!

Kolku e 2gb so 32gb ?

Prasanjeto mi e sto i fali spora li e na otvaranje ?

2/64 е. Не е спора на отварање, низ менито отвара инстантно и е океј супер не сецка и слично, ама ако отвориш некоја апликација како Google Maps да речеме и почнеш да скролаш по мапата тогаш се осеќа дека фали рам, или Spotify, или ако чепкаш лево десно низ Carplay пример, не е баш смут. Како да земеш некој послаб андроид телефон... Но не е толку проблем затоа што се можеш да правиш преку телефонот и да стримаш, реално преку неа не ни чепкам премногу, за тоа што најмногу го користам ми е сосема океј... Ако сакаш се ова што го набројав да е по ,,мазно'' тогаш оди со 4гб или уште подобро со 6. :)
« Последно менување: 19 Февруари 2025, 10:10:22 am Allexxander »

Отсутен riki_staff

• Сениор
  • Пораки: 5916
« Одговори #269 на: 19 Февруари 2025, 10:24:05 am »
Одлично испаднало 😊

Sent from my Redmi Note 8 Pro using Tapatalk