Автор Тема: Гребаница на ентериерот  (Прочитано 5346 пати)

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7513
Гребаница на ентериерот
« на: 13 Ноември 2012, 23:33:21 pm »
Дечки, може ли ова да се санира некако ?  Грдо изгледа у пм, а на видно место е. Гребаница од остар предмет...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Одг: Гребаница на ентериерот
« Одговори #1 на: 13 Ноември 2012, 23:35:22 pm »
Грдо е за грдо, има и кај мене некои ама не се на волку видно место.
Им се мислев да им викнам полека со шмиргличе мало и да видам дали ќе се подобри нешто, ама не ми текнало да фатам.

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #2 на: 13 Ноември 2012, 23:43:18 pm »
Индустриски фен, ама ако не внимаваш отиде пластиката, мора многу полека.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17780
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
« Одговори #3 на: 13 Ноември 2012, 23:44:16 pm »
Кога успеа бе... Кога ќе возиш пичиња во кола ќе кажуваш да соблакаат штикли!

Пробај прво исчисти ја гребаницата со марамици или алкохол, и земи полир ама црн, нанеси многу малку на крпче и помини на цела површина на пластиката. Откако ќе се исуши, земи една ролна тоалет хартија и бриши вишокот додека престане да излага црно на хартијата.

Мислам дека ќе се покрие, јас така ги ресторирав пластиките на седиштата откако ми обелеа од фамозниот Арис.

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #4 на: 13 Ноември 2012, 23:51:05 pm »
И јас се зае*ав со арисот, фала за советот имењаку.

Отсутен DasAuto.

• Сениор
  • Пораки: 4586
  • ~ Full of soul ~
« Одговори #5 на: 13 Ноември 2012, 23:51:34 pm »
Мартин со Арис не се чисти пластика :D железо топи а камоли пластика...јас кога го земав Пассатот измеѓу предна и задна врата и кај што се врзани/фатени вратите за шасија имаше ненормална замастеност па ми заврши доста работа Арис...
↯↯ Don't try to follow me ↯↯

http://www.youtube.com/watch?v=b_v5fPI-DUw

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #6 на: 13 Ноември 2012, 23:54:11 pm »
абе спенсер ти си бараш гребнатинки на колата по цел ден? ;D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #7 на: 14 Ноември 2012, 00:02:16 am »
Auto не чистев пластика, чистев платно и неизбежно беше да покапе и на пластиките. Сеа се ко нови со полирчето :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #8 на: 14 Ноември 2012, 00:12:58 am »
Кога успеа бе... Кога ќе возиш пичиња во кола ќе кажуваш да соблакаат штикли!

Пробај прво исчисти ја гребаницата со марамици или алкохол, и земи полир ама црн, нанеси многу малку на крпче и помини на цела површина на пластиката. Откако ќе се исуши, земи една ролна тоалет хартија и бриши вишокот додека престане да излага црно на хартијата.

Мислам дека ќе се покрие, јас така ги ресторирав пластиките на седиштата откако ми обелеа од фамозниот Арис.

Bolje sretstvo od aris nema , plastikata obeluva posto maksimalno ja cisti i ja vadi cela mrsnotija od nejze , nisto drugo nema da ja iscisti kako aris, kaj mene site plastiki se iscisteni so aris i normalno potoa so mleko za plastika ubavo se ostavat da upiat , i potoa so sprej za plastika i staklo ;)

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #9 на: 14 Ноември 2012, 00:20:19 am »

У петок ќе видиме како ги спроведуваш советиве на дело ;D и пиво ќе ти купам ај...  :D :D :D

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
« Одговори #10 на: 14 Ноември 2012, 00:24:04 am »
Кој петок бе, утре ќорни колата ама најди ми полирче само :)
зашто ја сум малце налудничав, ако не ми најдеш полир со маркер ќе ти ја шкртам гребаницата ;D

Отсутен ivan_93mk5

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 91
« Одговори #11 на: 04 Декември 2012, 22:47:07 pm »
Баш ми се свига темава кај мене во Голљфот има доста такви работи бидејќи татко ми го користеше како транспортер :D
па ако може по детално како да ги остранам ?(АРИС никако)

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1473
  • VOLVO C30
« Одговори #12 на: 05 Декември 2012, 17:22:18 pm »
Nemojte da se za*bate so struganje kako mene od koga se zae*av jas,posle mi tekna shto napraviv,zatoa shto taa plastika e grapava,a ako go strugash so glanspapir siten nishto ne dobivash,samo ushte tolku ke go zafrknesh,ista tolkava linija imav i jas od shtrafciger,a problemot go reshiv so sprej crn mat,zatoa shto site plastiki mi se crni,i ne se poznava sega nishto,i na krajot kako shto kaza DARK so mleko za plastika i fabrika :)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
« Одговори #13 на: 05 Декември 2012, 17:52:15 pm »
abe imase edni za poliranje enterier silikonski nekoj lajna ova ona... pokrivaat i tie... polirot i toj e grub, moze da ja izvadi sjajot...

Отсутен Спенсер

• Легенда
« Одговори #14 на: 12 Декември 2012, 16:03:56 pm »
Баш ми се свига темава кај мене во Голљфот има доста такви работи бидејќи татко ми го користеше како транспортер :D
па ако може по детално како да ги остранам ?(АРИС никако)

Не знам друже, кај мене уште стои така... Кај и да е ќе ја ссредиме некако :)