Автор Тема: Капацитет на резервоар на Suzuki Vitara и потрошувачка  (Прочитано 2467 пати)

Отсутен sinisaa

• Почетник
  • *
  • Пораки: 8
Zdravo na site .Od pred malku sum na forumot  i mi se dopaga.Pred dva meseca kupiv polovna suzuki vitara LX so tri vrati 97 godina i me interesira kolku gorivo sobira rezervoarot (benzin), i ako nekoj vozel takvo da mi odgovori kolku bi bila normalnata potrosuvacka na gorivo .Inace vitarata e 1600 kubika i e vo odlicna masinska kondicija,sostojba.
« Последно менување: 12 Ноември 2012, 18:59:24 pm Simo - Carrier166 »

Отсутен Prof. Greenthumb

• Сениор
  • Пораки: 4042
  • MadaFunker
Одг: prasanje
« Одговори #1 на: 12 Ноември 2012, 18:36:45 pm »
Колку гориво собира ке провериш на Макпетрол, Лукоил, ОКТА :)

27 mpg OR 8.7 L/100Km Ако ти е 1.6 моделот
New blood of old school

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #2 на: 12 Ноември 2012, 18:41:17 pm »
Zdravo na site .Od pred malku sum na forumot  i mi se dopaga.Pred dva meseca kupiv polovna suzuki vitara LX so tri vrati 97 godina i me interesira kolku gorivo sobira rezervoarot (benzin), i ako nekoj vozel takvo da mi odgovori kolku bi bila normalnata potrosuvacka na gorivo .Inace vitarata e 1600 kubika i e vo odlicna masinska kondicija,sostojba.

1) ЛукОил
2) www.Google.com го прашав и ти собира 55 литри

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44367
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 12 Ноември 2012, 18:58:42 pm »
Здраво sinisaa, Следниот пат кога отвораш нова тема, пробај малку поопширно да го дефинираш насловот ;)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен kirilsbmw

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 361
Одг: Капацитет на резервоар на Suzuki Vitara и потрошувачка
« Одговори #4 на: 16 Ноември 2012, 07:02:51 am »
Еден краток период имав Витара (ГЕО ТРАКЕР) 1.6и 16в. ама беше со погон само на задни  тркала можеби и тоа беше една од причините што беше многу економично мислам дека од 7 ништо повеке не трошеше...