Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
126 (71.6%)
Новус
15 (8.5%)
Мармил Монт
12 (6.8%)
Кар Систем
15 (8.5%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 176

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 414512 пати)

Отсутен Mikroos

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 921
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #1755 на: 10 Февруари 2019, 00:41:26 am »
Normalno li e da ima malku voda i vlaga pod bocata so plin zimen period? Radi kondenzacija?

Sent from my iPhone using Tapatalk

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1756 на: 10 Февруари 2019, 09:41:43 am »
Normalno li e da ima malku voda i vlaga pod bocata so plin zimen period? Radi kondenzacija?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Da da normalno e da bide vlazna bocata nisto strasno

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #1757 на: 11 Февруари 2019, 13:02:46 pm »
Знае некој нешто повеќе за Мимгас системите (турски) што ги монтираат во Новус, некоја битна разлика од на пр. Ловато, гледам една Ибица 1,4 75 кс 2006 година со таков систем, па ме интересира дали е саглам?
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Opticruise

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 90
« Одговори #1758 на: 12 Февруари 2019, 22:19:06 pm »
Дечки може ова не е за овде но ме интересираше.
Колку е отприлика казната ако ве фатат без а-тест плин?

Отсутен Geraz99

• Почетник
  • *
  • Пораки: 1
« Одговори #1759 на: 15 Февруари 2019, 15:16:59 pm »
Здраво. Ме интересира дали некој знае каде можам да најдам кабел за поврзување на плинот со компјутер а од другата страна усб...?

Отсутен zelenko

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #1760 на: 15 Февруари 2019, 21:30:16 pm »
Хјундаи ацент 1.3, плин кога е ладна колата супер работи моторот, чим се загрее слабо влече, знае да затрокира на тргање, како да има проблем со свеќиците. Ставив блутут уред за дијагностика вика дека се свеќиците. Ме чуди зошто само на плин заебава и тоа само кога ќе се загрее. На бензин добро работи.
Некој некаква сугестија?

Sent from my SM-G950F using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7220
  • French diamond
« Одговори #1761 на: 15 Февруари 2019, 23:07:12 pm »
Па смени ги штом и дијагностика така ти вика, не се скапи по ~200 денари парчето се, можи и поефтини зависи марката. Инаку можи да откажуваат само кога ќе загреат, се случва почесто ич да не те чуди...плинот плус согорва на уште повисока температура и ете ти проблем.

Отсутен zlatko.s

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 69
« Одговори #1762 на: 04 Март 2019, 07:50:37 am »
Decki, staviv plin vo Nas Gas za prv pat, kolata kako da ima pomala snaga. Vozam na plin od pred mesec dena, prethodno imav staveno na lukoil, povekje snaga imase kolata. koe e iskustvoto so tocenjeto plin na razlicni stanici, od kade se uvezuva, dali sekade e razlicen...

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2615
« Одговори #1763 на: 04 Март 2019, 13:38:23 pm »
Плин, како и горива, исклучиво на Лукоил, Макпетрол или Окта. Јас возев на плин 5-6 години и исклучиво ставав на Лукоил и ниту еднаш ми нема сецнато а камоли нешто друго. Дури и кога одев до Грција, се танкав во Скопје, на Окта пред границата дотурав плин околу 10 л и на враќање „жеден“ пак на Лукоил полнев веднаш после граница.
Претпоставката е мајката на сите заебувања

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #1764 на: 04 Март 2019, 14:02:25 pm »
На времето му монтирав плин на југото.
По нецела година морав да менувам мембрана на расплињача. Веднаш по пола година повторно на сервис, чистење некаква смола плус мембрана.
Го продадов и си купив Типо со плински уред монтиран година и нешто претходно. И тука иста прикаска, плус многу често морав да го прештелувам. Да не зборам за другите елементи кои мораа да бидат беспрекорни за убаво работење на плин.
Да додадам дека сите што ги познавам кои возат на плин се постојано во потрага по одговори во стил "нешто ми прави вака, што може да биде?"

Од тогаш можеби напреднале работите, но мое генерално мислење е дека попрво мушки ќе истрпам возење на бензин отколку да си ставам трн во здрава нога со плински уред. Во најмала рака потребно е редовно годишно сервисирање кое прилично ја зголемува цената на изминат километар.

Отсутен MAPJAH

• Сениор
  • Пораки: 6993
  • Бенве сие бенве
« Одговори #1765 на: 04 Март 2019, 15:52:39 pm »
Потсети ме следна кафана дека треба да пуштам пива колку што можеш да испиеш за моабетот.

Sent from my VTR-L29 using Tapatalk

Отсутен Zile

• Легенда
  • Пораки: 8004
  • Плинаш!!!
« Одговори #1766 на: 04 Март 2019, 17:06:15 pm »
Еве јас да ве побијам со факти.

Плинот го имам 6та година или 70 000 км. поминати до сега. Од кога е ставен плинот само еднаш е прештелуван во првиот месец кога се оди на прва контрола. Од тогаш не е пипнат и до сега не сум имал потреба да менувам нешто.

Инаку пред да стаам плин и јас бев убеден дека никогаш нема да стаам плин и цел живот на бензин ке возам.

Sent from my Huawei P Smart using Tapatalk

Отсутен Бузуки

• Сениор
  • Пораки: 6302
« Одговори #1767 на: 04 Март 2019, 17:30:31 pm »
На времето му монтирав плин на југото.
По нецела година морав да менувам мембрана на расплињача. Веднаш по пола година повторно на сервис, чистење некаква смола плус мембрана.
Го продадов и си купив Типо со плински уред монтиран година и нешто претходно. И тука иста прикаска, плус многу често морав да го прештелувам. Да не зборам за другите елементи кои мораа да бидат беспрекорни за убаво работење на плин.
Да додадам дека сите што ги познавам кои возат на плин се постојано во потрага по одговори во стил "нешто ми прави вака, што може да биде?"

Од тогаш можеби напреднале работите, но мое генерално мислење е дека попрво мушки ќе истрпам возење на бензин отколку да си ставам трн во здрава нога со плински уред. Во најмала рака потребно е редовно годишно сервисирање кое прилично ја зголемува цената на изминат километар.
На постарите возила незнам али кај мене на бмвто е наместен пред 3 години.. а кај мене е 2.. за тие 2 само јас имам поминато околу 30.000км, ете предходно да има најмалку 10.000км... Тек сега пред 2 недели му направив сервис кој кошташе само 600 денари..

Никогаш ми се нема случено да сецни или да не префрли.. Едина мана е што не влечи дотолку како на бензин, али сепак си има барем најмалку 80% од снагата.. Секако не возам кола од 40 коњи па да ми фали.. Крај краева не памтам на плин некогаш да сум го пуштил над 4500 обртаи...

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #1768 на: 04 Март 2019, 17:45:14 pm »
Може да ти се прештелува да немаш загуби во снага.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #1769 на: 04 Март 2019, 17:57:05 pm »
Bogami jas kako taze plinas samo pofalni zborovi. Ednas bev na presteluvanje na prvite 500 ili 600km neznam kako bese i od togas nema mrdnato nit da secne,nit da zagusi ekstra si ide koliceto. Mozna e mala zaguba na snaga so uklucena klima niz grad i toa na trganje ama zanemarlivo e toa.