Гласање

Која фирма е најдобрата за местење на плински уред за кола. (пари, квалитет, се)

Плимонт
130 (72.2%)
Новус
15 (8.3%)
Мармил Монт
12 (6.7%)
Кар Систем
15 (8.3%)
Дурла ЛПГ Битола
3 (1.7%)
Плинмонт Битола
5 (2.8%)
Плинстарт Јовус Битола
0 (0%)

Вкупно гласови: 180

Автор Тема: PLINSKI UREDI  (Прочитано 503252 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15991
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: PLINSKI UREDI
« Одговори #930 на: 14 Декември 2014, 18:35:43 pm »
imase negde po netov... nacelno, imam vizija vo glavata, a posekako proektot e veke viden... ima nekolku avtobusi shto kaj nas vozat samo na CNG... od landirenzo ima gotov modul za ovaa namena, t.e. za prerabotka na dizel mashini vo CNG mashini...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3160
« Одговори #931 на: 25 Декември 2014, 12:26:43 pm »
Онак, планираш дизел машина да конвертираш да работи на течен LPG или да работи на CNG?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #932 на: 25 Декември 2014, 17:04:27 pm »
ima nekolku avtobusi shto kaj nas vozat samo na CNG... od landirenzo ima gotov modul za ovaa namena, t.e. za prerabotka na dizel mashini vo CNG mashini...

Хмм... конверзија дизел -> cng е можна, но прилично сложена и не се сведува на некаков си модул. Треба нови/модификувани клипови (за да се намали компресијата), треба свеќици да се турат, модификувањ на главата, нови вентили, нов ecu, нов катализатор, триста чуда треба да се направат. Конверзија дизел->цнг е тотално сериозен инженерски потфат кој не ми се верува дека можат ојле и дојле да го направат у работилница. Тоа ти е слично ко дизел мотор у бензинец да треба да го претвориш. Не иде тоа туку така, со некаков си таму модул.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #933 на: 26 Декември 2014, 01:45:35 am »
ima nekolku avtobusi shto kaj nas vozat samo na CNG... od landirenzo ima gotov modul za ovaa namena, t.e. za prerabotka na dizel mashini vo CNG mashini...

Хмм... конверзија дизел -> cng е можна, но прилично сложена и не се сведува на некаков си модул. Треба нови/модификувани клипови (за да се намали компресијата), треба свеќици да се турат, модификувањ на главата, нови вентили, нов ecu, нов катализатор, триста чуда треба да се направат. Конверзија дизел->цнг е тотално сериозен инженерски потфат кој не ми се верува дека можат ојле и дојле да го направат у работилница. Тоа ти е слично ко дизел мотор у бензинец да треба да го претвориш. Не иде тоа туку така, со некаков си таму модул.

има убаво поназад објаснето што се треба да се направи... и сум учествувал на такви неколку УСПЕШНИ проекти. само не на автомобили, туку на тешкаши. сакав на автомобил да го направам тоа...

патем речено не треба нови клипови., не треба модифицирање на главата, не треба нови вентили, не треба нов катализатор и не треба триста чуда... информирај се па збори. и не, немам намера со тебе да се објаснувам и по ова прашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #934 на: 26 Декември 2014, 05:40:51 am »
Neznam zasto a i ne e tolku bitno makplin gi nema navedeno gore za glasanje.Koga sum veke kaj makplin kazete mi dali nekoj ima iskustva so nivnite uredi zboram za onie sto gi nudat od 400 e i od 450 e dobro bimi dosle do polesna odluka.
Vi blagodaram :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5528
« Одговори #935 на: 26 Декември 2014, 22:23:59 pm »
Уредот од 400е го имаш во плимонт и колку што знам пониска беше цената

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #936 на: 26 Декември 2014, 23:10:32 pm »
Neznam zasto a i ne e tolku bitno makplin gi nema navedeno gore za glasanje.Koga sum veke kaj makplin kazete mi dali nekoj ima iskustva so nivnite uredi zboram za onie sto gi nudat od 400 e i od 450 e dobro bimi dosle do polesna odluka.
Vi blagodaram :D
temata e otvorena lani ova vreme i verojatno togas nikoj neznael za makplin i nivnata 15 godisna tradicija i iskustvo .. kako i da e.. izi grin gas vo plimont e 360 evra..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #937 на: 26 Декември 2014, 23:17:45 pm »
Доста ефтин плински уред.Дали некој од форумот го има инсталирано?Како се има покажано?

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
  • Пораки: 5823
  • Formerly Lancered recently Arteoned!
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,101.0.html
« Одговори #938 на: 26 Декември 2014, 23:20:28 pm »
Jas na Aveoto, i posle 5 rezervoara nikakov problem nema.
Si odi koliceto isto a i so potrosuvackata e ok.

Отсутен x01

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 729
« Одговори #939 на: 26 Декември 2014, 23:47:18 pm »
Значи 360 евра +30 за торусна боца + 40 за атест, вкупно 430 евра.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3160
« Одговори #940 на: 26 Декември 2014, 23:55:56 pm »
Уште двајца членови од форумов го имаат тој уред (ефтиниот од плимонт), како за тест им беше вграден, нека се произнесат.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5528
« Одговори #941 на: 27 Декември 2014, 00:06:56 am »
Незнам дали за мене кажува смоле ама како и да е. На моето пежо 405 беше инсталиран еден од првите 2 уреди кои беа земени за тестирање. До сега сум немал апсолутно никаков проблем. Баш моето возило беше избрано затоа што е малце поспецифично во однос на другите односно не работи со сите уреди, кај повеќето има проблеми со сецкање и немирен лер гас. Овие проблеми со овој уред ги немам, а како и секој друг секвент уред возилото има снага како и на бензин и потрошувачката е сосема во ред. Значи се на се мене овој уред во однос цена квалитет ми е best buy.

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #942 на: 27 Декември 2014, 00:10:31 am »
Mene so se atest me fati okolu 25 000den ako se sekavam ubavo.

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #943 на: 27 Декември 2014, 03:04:13 am »
Dobro momci fala mnogu ete veke se odluciv da idam na toj od 400 e ali makplin gi odbrav posto imam prijatel pa moze nekako da mi sredat so kesh rati za koi ke garantira moj covek kaj nego rabotam pa se ponudi da mi pomogne okolu toa se nadevam pred 2015 ke go pocastam mazduleto so edno plince pa da vidi raat dzebot  :D i da mozam da jadam 2-3 pati dnevno meso vaka lep i kromid ne ide vise xD

Отсутен DENDE - ARTEONED

• Сениор
« Одговори #944 на: 27 Декември 2014, 03:14:12 am »
I plimont imaat opcija na rati, vidi obrati se kaj niv pred da doneses krajna odluka.