Автор Тема: VW Jetta mk1  (Прочитано 74041 пати)

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5654
Одг: VW Jetta mk1
« Одговори #750 на: 05 Февруари 2015, 01:20:32 am »
Aahhh imam eden kolega na rabota so golf II i kutriot e izgoren po takov volan..Ima u plan ludakot na site cetiri kopcinja da vrze baska sireni da mu svirat..
Ako ne e tajna kade i kolku go zema volanot da go pratam neka ide da buricka tamo

Отсутен Деки

• Редовен
  • Пораки: 1534
« Одговори #751 на: 05 Февруари 2015, 01:22:25 am »
И јас  го барав секаде, на поминување го начекав у отпад и го дрпнав  за 500 денари  :D

Отсутен Деки

• Редовен
« Одговори #752 на: 05 Февруари 2015, 19:06:39 pm »
Малце нега на воланчето со К2 cockpit(шишенцето не работеше па го префрлив во вакво прскалче, да не се чудите) , па деновиве ќе го местам и така треба да растурам се  :D

Имам еден проблем, ова што е избледено незнам дали ќе сака само со млекото после неколку пати...има некаков спреј знае некој или мора тапацирање од ново? :)

Отсутен Деки

• Редовен
« Одговори #753 на: 30 Март 2015, 22:36:34 pm »
Да ја освежиме малце темава, ми заостана  :-\ Деновиве ќе се работи да ја подспремам за на собир  :D Коонечно после 2 години  и дојде ред на фарбање на крилото кое претходно го крпев, и некои ситници каде што има покажано ќе се офарба,истотака и браникот ќе биде офарбан и на крај едно убаво полирање. Значи две години стоеше само грубо за да не рѓа со пластичен кит, денес остругано и искитирано со фин кит  :)

Повеќе слики утре, ова е  пред работа  ;D

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #754 на: 31 Март 2015, 00:28:20 am »
ajde be blisku e nedela :D

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3600
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #755 на: 31 Март 2015, 00:33:18 am »
neli lani ja krpevte tuka na istovo mesto? sho muka vide pak sto ja praite?

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #756 на: 31 Март 2015, 00:44:13 am »
^
Значи две години стоеше само грубо за да не рѓа со пластичен кит, денес остругано и искитирано со фин кит  :)

Отсутен DARK MK1 GTI

• Сениор
  • Пораки: 5087
« Одговори #757 на: 31 Март 2015, 00:52:11 am »
ti ne razbiras edan godina ja krpat druga kitirat treta farbat ,a zamisli golfot :D :D :D

Отсутен Деки

• Редовен
« Одговори #758 на: 31 Март 2015, 00:57:14 am »
ti ne razbiras edan godina ja krpat druga kitirat treta farbat ,a zamisli golfot :D :D :D

Дарио ја кажа вистината  ;D ;D ;D

Се шалам, да Дарко лани ја крпевме, но не стигнавме залади и не ја офарбаме а имавме доста други работи, па и дојде редот, на нерви ми идеше секој можен ден што ја гледав китирана а не офарбана, и ми скурчи денес фаќам шмирглата си викам ќе ја  напраам па што сака нека биде, и ете со тој поттик започнав  :D

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #759 на: 31 Март 2015, 01:03:28 am »
Бре бре, од сите алати, ти за шмирглата си се фатил да почнеш со работа... Прво со токмак се почнува, па после другото. ;D

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #760 на: 31 Март 2015, 01:04:53 am »
aha. ne procitav si pisal pogore :) dobro, bitno da ne e skapano pa jovo na novo zaebancii. a volanot pogore probaj fino da go odmastis ne samo da go zatnes so toa sredstvoto. ali mi delue mnogu izlizan pa tapaciranje mu e majkata. Eve jas glava davam deka slavce od strumica kje go naprai bolje nego sto mozes da si zamislis :P

Отсутен Деки

• Редовен
« Одговори #761 на: 31 Март 2015, 01:17:13 am »
aha. ne procitav si pisal pogore :) dobro, bitno da ne e skapano pa jovo na novo zaebancii. a volanot pogore probaj fino da go odmastis ne samo da go zatnes so toa sredstvoto. ali mi delue mnogu izlizan pa tapaciranje mu e majkata. Eve jas glava davam deka slavce od strumica kje go naprai bolje nego sto mozes da si zamislis :P

Нема нигде покажано ни површинска рѓа а не па да скапе :D Иначе за воланот  ќе си остане како што си е не двои многу, убав си е неможам да давам сеа пари за него има многу побитни работи, ми напраи највеќе мерак што го земав, што го баталив оној кршот што го имав со изолирбан замотан со скршена свирка, овој е 5ка за него ;D ;D

Отсутен darko mk5

• Сениор
« Одговори #762 на: 31 Март 2015, 01:23:29 am »
si trebal da zemes kako na dario kabrioto sto imase.

Отсутен Деки

• Редовен
« Одговори #763 на: 31 Март 2015, 01:25:33 am »
Да ти кажам за голфот можеби, ако начекам ќе земам, ако не овој ќе си го стаам во голфот, ќе ми го изгравираат ова срединава turbo diesel да пишува :D  А и можеби некој 1.6 TD да се става во голфот  :D

Отсутен Деки

• Редовен
« Одговори #764 на: 31 Март 2015, 19:17:54 pm »
Да продолжиме, кога се работи, се работи тоа е јасно, денес една рака фин кит(алуминиумски) па остругано, па уште една рака за финиш, утре финално стругање, стругање браникот и конзолата, четврток  ќе се стави во филер, браникот и конзолата ќе се фарбаат, и здравје петок фарбање  :D Па и сабота едно  полирање убаво ќе и дојде  :P И спремни за собир  ;D
Слики:

Тука знам дека ќе  коментирате за ауспухот( цевката од водовод ;D ) Земав украсче, ќе го наместам откако ќе го намонтирам браникот, а и некој лонец ми тропа па таман ќе видиме што е како е  :) И штоповите треба да се средат, тогаш  направив грешка не ставив пластик прајмер па ни лак, и ете што искочи од цели црвени  ;D