Автор Тема: Жане (zastava 850)  (Прочитано 2730 пати)

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
Жане (zastava 850)
« на: 11 Јуни 2016, 14:28:18 pm »
жане...жаклина...жаки...
знаете дека му давам имиња на коливе. Eте така после Зоки, Лазе, Петко, Цвете, ова е петто фиќо што го купувам за средување , па се надевам дека ќе ме додржи умот и нема да го продадам...

ми запна за око вака дречаво и портокалово... 850 со навистина добро моторче, 1982година...
Во теков на овие неколку дена откако е кај мене : челниот лим израмнет, истружен, испеглан....
 ситните скапаници доле се средени, моторчето предихтовано и офарвани поклопци, наштеловани вентили.... имам многу работа до финиш , али па затоа после ќе си имам верно другарче со плин за низ градскиве гужви каде што пасатот караван наидува на тешкотии....
  еве ја.....

Za rabotava mi preporacaa vo boi ilakovi nekoj kit fina gradacija VALSPAR , germanski... Prv pat go rabotam
 i iskreno se iznenadiv od lesnotijata za rabota... ako nekoj e vo dilema toplo preporacuvam da si fati rabota ... voopsto ne e skap, lesen za brusenje i mnogu cvrst.... Kako podloga pod nego postaviv samo grub kit so fiber vlakna a rezultatot e ok

I za kraj... malo iznenaduvanje od majstorov moj za mene ;) :D sakam vakvi iznenaduvanja :D :D :D haha
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен martin_bt

• Редовен
  • Пораки: 2512
  • Дете Битолчанче
Одг: Жане (zastava 850)
« Одговори #1 на: 11 Јуни 2016, 16:48:16 pm »
Ова од кај болницата горе го купи така?

Создравје да се вози!
Што вредат коњските сили ако зад воланот седи магаре ... ? ;D

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 12 Јуни 2016, 01:27:49 am »
da da... odtamu e zemeno... :D cela bitola go znae? posto site sto gi prasav mi kazaa deka go znaat!

Отсутен stefanel984

• Редовен
  • Пораки: 1132
« Одговори #3 на: 12 Јуни 2016, 09:20:14 am »
Јас имам некоја луда идеја, да најдам некое во подобра состојба, да го средам со дигитална километража, електрично подигање на прозори, сончев кров, дискови за сопирачки...у план сум за таа луда идеја па ќе видам. Инаку со среќа средувањето.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #4 на: 12 Јуни 2016, 12:18:16 pm »
Создравје да го брчиш! :D Го знам и јас, ако е то шо мислам.

Јас имам некоја луда идеја, да најдам некое во подобра состојба, да го средам со дигитална километража, електрично подигање на прозори, сончев кров, дискови за сопирачки...у план сум за таа луда идеја па ќе видам. Инаку со среќа средувањето.

Дигитална километража? Why?!

Сончев кров? Why?!

Ајде електрични прозори, ОК, се прави да е интересно особено ако добро го изведиш да изгледа oldschool.

Ама другово...ЈОК!

Секоја модификација на возило треба да биде во духот на времето од кое што е. Се друго е кич и ricer :)

Отсутен ExtremeBt

• Редовен
  • Пораки: 1448
« Одговори #5 на: 12 Јуни 2016, 13:18:19 pm »
Создравје да си го средуваш и возиш! :D

Создравје да го брчиш! :D Го знам и јас, ако е то шо мислам.

Дигитална километража? Why?!

Сончев кров? Why?!

Ајде електрични прозори, ОК, се прави да е интересно особено ако добро го изведиш да изгледа oldschool.

Ама другово...ЈОК!

Секоја модификација на возило треба да биде во духот на времето од кое што е. Се друго е кич и ricer :)

Ја поддржувам идејата на stefanel984. Би било интересно ако сето тоа е изведено минималистички и дискретно. Зошто да не?
Модерна верзија на фичо, малку проширено и со малку повеќе електроника.
Некако стана демоде да средиш фичо и да го напрајш „абарт“.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13933
« Одговори #6 на: 12 Јуни 2016, 13:22:01 pm »
Абе и демоде е BBS бандаш на BMW, ама изгледа убаво :D

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #7 на: 12 Јуни 2016, 13:55:58 pm »
od strana elektronika - dobro ke bese da imase akomulator! hahahaha

jas imam ATS cup za na nego... tie ke odat so 155 70 13 nazad, za napred se nadevam deka ke najdam 155 65 13

zaebancija na strana... kafeno-crvena koza za sedistata stranicno i na tapacirite od vratite, celno mebelstof slicna nijansa ili sivo? Sakam da  gi zadrzam originalnite sedista poradi avtenticnost.... 

Отсутен Martin_GSM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 891
« Одговори #8 на: 12 Јуни 2016, 19:45:35 pm »
го гледав пред 2-3 недели, не беше толку измавано ама со оглед на то како го возеше...

создравје да се вози

Отсутен Боби Л.

• Редовен
  • Пораки: 1273
  • I live my life a quarter mile at a time...
« Одговори #9 на: 12 Јуни 2016, 21:36:08 pm »
На фичово можам да ти ја кажам цела историја све на памет знам пред 4 и пол години и јас имав шанса да го купам тогаш беше пресно фарбано со зглобој го имаше на татко ми другар му го среди топ но му налета шанса за нова кола и ова го продаваше  па во меѓу време јас го купив мојот  жутко исто така го средив па ден денес си го возам за низ град а ова  го купи еден шо незнај да чува коли имаше еден судар па после уште еден и последен му беше судар со BMW каде што беше фатално за фичово но со труд на мајсторо мој кој што го одржава моето го среди цело...ајј да не зборам по многу за другите работи ќе ти кажвам друг пат ...

Добро планче имаш со здравје да се вози :)
https://www.youtube.com/watch?v=-Lc9QZqITc4
Брзината не е опасна,туку будалата шo седи зад воланот :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20665
« Одговори #10 на: 12 Јуни 2016, 22:16:47 pm »
Рекорд за Гинис: 118 збора до првиот интерпункциски знак... Мераци за читање.

Корегирано после сугестијата од колегата Дибидус.
« Последно менување: 12 Јуни 2016, 22:55:51 pm velestrumf »
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #11 на: 12 Јуни 2016, 22:53:31 pm »
Веле, не греши душа..... 118 збора се....... ;D ;D ;D
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен FiLo

• Сениор
  • Пораки: 6614
« Одговори #12 на: 12 Јуни 2016, 23:36:09 pm »
Ти реков Вељо да го крстиш. Создравје да го правиш, па возиш, ќе си го среди Пинки.
Само не ја заборавај и Ева.

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
« Одговори #13 на: 13 Јуни 2016, 00:26:53 am »
Me zaintrigira prikaskava od Bobi...:P Znam za toa so BMW to, mi kazaa uste koga go zmav :D

Haha... patem, toa poslednoto napred e moe.. od slepanjeto nakaj prilep bez kocnici po stariot pat...

Nemase poremetuvanja vo geometrijata na voziloto.. se si e na svoe mesto, samo sto celnit lim e peglan, a kriloto desno e zameneto...a za haubata neznam :) voglavno nisto strasno, ama istorijata izgleda mu e bujna :P

Ajde, koj sto znae moze da si kaze, ke napisam kniga i koga ke go prodavam ke mu poklonam primerok od knigata ''zivotot na Zane''...hahahahha