Автор Тема: Сопственици на Италијански возила, да се преброиме!  (Прочитано 95396 пати)

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
За вакви работи колега, треба слики! Џабе зборењето без слики!

И јас имам ваква тапа навика.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
За вакви работи колега, треба слики! Џабе зборењето без слики!

И јас имам ваква тапа навика.

Дај сподели и со нас, да видиме... и ние сме луге. :)

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Што е најинтересно имав апарат, ама кога го снимав првото палење на ЦИЦИ после тоа сликите ги вади со линии. ;D ;D ;D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Што е најинтересно имав апарат, ама кога го снимав првото палење на ЦИЦИ после тоа сликите ги вади со линии. ;D ;D ;D

Сигурно од лепотата па ти рикнала леќата на апаратот :))))

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Или од “мирниот мотор“ на цитроенчето
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен koska147

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
  • Very Fast Area Production
Вчера бев у посета на Жаре Алфа и незнам што да речам.

Како да си отишол во рајот.

Одма ме пречекаа двe GTV а од страна две 155 ки.

Влегувам во гаражата и одма на влезот обесен фабрички волан од Alfa 155 V6 дрвен тркачки

Гаражата средена како аптека ( со видео надзор на сите Alfi паркирани надвор) ;D . Најголем впечаток ми остави GTV - то под церада, и за мој атар ја отвори хаубата, а од таму најубавиот мотор на сите времиња V6 - Turbo со хромирани усиси. Прав Алфиста, или подобро речено Жаре е олицетворение на дефиницијата на Јереми Кларксон „„You cant be a true petrolhead until you own an Alfa’’ ’’

Јес да Жаре поседува уште две коли кој не се Алфи, али незнам дал смеам да зборам за нив ;D ;D

Сега ми останува уште да се запознам со Коска ;D

ps: ко за мој атар вчера долета и една Крстарица од Милано. Искрено вчера ко да бев у Рајот.

eee kaj mene ke te preceka 155 q4 pred garaza i garaza daleku od apteka i poshto neam volan nekoj da obesam iam Zender bandash alfa romeo pa ke kompenzirame ke go obesam nego koa ke doagas:)
« Последно менување: 12 Мај 2011, 14:14:03 pm koska147 »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Вчера бев у посета на Жаре Алфа и незнам што да речам.

Како да си отишол во рајот.

Одма ме пречекаа двe GTV а од страна две 155 ки.

Влегувам во гаражата и одма на влезот обесен фабрички волан од Alfa 155 V6 дрвен тркачки

Гаражата средена како аптека ( со видео надзор на сите Alfi паркирани надвор) ;D . Најголем впечаток ми остави GTV - то под церада, и за мој атар ја отвори хаубата, а од таму најубавиот мотор на сите времиња V6 - Turbo со хромирани усиси. Прав Алфиста, или подобро речено Жаре е олицетворение на дефиницијата на Јереми Кларксон „„You cant be a true petrolhead until you own an Alfa’’ ’’

Јес да Жаре поседува уште две коли кој не се Алфи, али незнам дал смеам да зборам за нив ;D ;D

Сега ми останува уште да се запознам со Коска ;D

ps: ко за мој атар вчера долета и една Крстарица од Милано. Искрено вчера ко да бев у Рајот.

eee kaj mene ke te preceka 155 q4 pred garaza i garaza daleku od apteka i poshto neam volan nekoj da obesam iam Zender bandash alfa romeo pa ke kompenzirame ke go obesam nego koa ke doagas:)

У секој случај добродојден сум ?? ;D

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
И ја ќе дојдам ради 155 q4

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8532
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
Да да и јас го имав тоа чувство кај жаре, посебен впечаток ми остави ГТВ то кое му стоеше во гаража, Иато ми остави впечатк и посебниот алат кој го поседува за алфа моторите.

Иначе додека се алфистиве тука да питам:

Го знаете ли вие по некоја случајност Шија? Дечкото има долга косичка и е евто механичар, досега имал милион алфи. Работи во сервис на почетокот на куќите во лисиче.

Отсутен MartinAlfista

• Легенда
  • Пораки: 17502
  • Alfa Romeo Corruption 1.4 Turbo
Да завршам еден добар факултет, и да најдам една (повеќе од) солидна работа, идам по стапките на Кизо, Коска и новодојдената легенда на форумов Жаре. Алфизмот во МК сепак и не бил на ниско ниво.

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1847
Да да и јас го имав тоа чувство кај жаре, посебен впечаток ми остави ГТВ то кое му стоеше во гаража, Иато ми остави впечатк и посебниот алат кој го поседува за алфа моторите.

Иначе додека се алфистиве тука да питам:

Го знаете ли вие по некоја случајност Шија? Дечкото има долга косичка и е евто механичар, досега имал милион алфи. Работи во сервис на почетокот на куќите во лисиче.
Јас го знам Шија.
Ти треба нешто од кај него??? Он имаше Алфа 155 ка, сега вози Мерцедес Е класа, и си го бива, добар механичар е, порано еден куп Алфи му доаѓаа во гаража кај него, За Алфа и посебно за Мерцедес нема што не знае и не се разбира.

Отсутен koska147

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 88
  • Very Fast Area Production
nema problem koga sakash dojdi samo javi se predhodno.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
 Слики од собирот на Алфисти на Ада Хуја у Београд одржан во Мај месец годинава.

Алфистите се организирани од arcs.org.rs клубот, плаќаат чланарина, се прават групни нарачки на разни ситнурии, си помагаат со делови и услуги. Што е најинтересно увозникот за Алфа Ромео во Србија им дава 15% попуст на делови и сервис. Исто така за овој собир им обезбедил Џулиета и МиТо за тест. Собирот воедно е искористен и за натпревар во неколку категории:

Spisak dobitnika nagrada na skupu Ada Huja 2011:

Najbrži krug na Huji: Konkurencija među članovima kluba
1. Nikola Bukvić AR 156 2.0 jts...............51,40 sec sponzor MASS Company
2. Miloš Radovanović AR 155 2.0 Q4........53,00 sec sponzor MASS Company
3. Bojan Bojović AR 146 2.0 Ti................53,10 sec sponzor Auto Ricambi
--------
33. Dušan Miljković AR 145 1.4 TS.........1:01,20 sec sponzor NovaSpeed Performance
34. Vlada Đorđević AR 75 2.0 TS...........1:16,70 sec sponzor Vinarija Duša Dunava

Najbrži krug van konkurencije članova kluba:
Aleksa Zorica AR 75 V6.........................53,90 sec sponzor Alfa Romeo Klub Srbija

Najbolji zvuk sponzor MASS Company:
Aleksa Zorica - Alfa Romeo 75 V6

Najlepša Alfa na skupu sponzor Planeta Guma:
Saša Bogunović - Alfa Romeo GTV

Najviše pređenih kilometara do skupa sponzor Vinarija Duša Dunava
Adžić Miodrag - Alfa Romeo GTV

допуна: нека не ве чуди тоа што Q4 e на второ место. Патеката е мала за таа кола.
« Последно менување: 18 Мај 2011, 12:56:17 pm Cuore Sportivo »

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Alfa155 & AlfaGT
Секој Ромео го прати по една Џулиета ;D

Отсутен cuoresportivo159

• Сениор
  • Пораки: 4194
Krajno vreme e da se organizirame kako so treba.... ;D ;D ;D...UBAVINI!!!
Alfa Romeo 166 is one of only three cars that have "that special thing" !!! 
-J.Clarkson