Автор Тема: Шоферишта !  (Прочитано 34872 пати)

Отсутен Klen

• Редовен
  • Пораки: 2327
  • Продавам течност за жмигавци
Одг: Шоферишта !
« Одговори #165 на: 18 Февруари 2017, 10:04:10 am »
Ако е толкав визионер загрижен за човештвото што не им направи канализација во Руанда, што не им купи антибиотици, лекови за маларија и имуносупресанти за сида? Он само додава на проблемите тука, не ги решава. Ни господ не знае што му е визијата, еднаш е соларни градови, друг пат колонизирање на марс, сега е нафуран терминатори да не направи, наредно не знам патување низ времето за да го уништи скајнет т.е. зависи која научна фантастика ќе ја гледа во моментот. И толку е самобендисан тужи секој и сешто што збори малце негативно за неговите визии. Толакв хуманист е што дури криеше фатална несреќа од инвеститорите пред да им шитне 2 билиони во акции. Вистинскиот Тесла, Никола Тесла бил визионер, човекот кој има без број патенти за се и свашта, човекот со визија за бесплатна, неисцрплива енергија за целиот свет, овој е само шарлатан со повеќе пари од разум.
« Последно менување: 18 Февруари 2017, 10:37:59 am Klen »
Замисли да си кола и да ти вградат плин :(
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Отсутен Skywalker

• Сениор
  • Пораки: 3832
« Одговори #166 на: 18 Февруари 2017, 10:37:24 am »
Сликата од рудникот за литиум е иста како и за сите други рудници со површински коп без разлика дали се за литиум или за ураниум или за јаглен.

А вака изгледа производстовото на нафта во Канада

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_oil_spills
Lt. Commander Data: "I will always be puzzled by the human predilection for piloting vehicles at unsafe velocities"

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #167 на: 18 Февруари 2017, 12:32:44 pm »
Забораваме каков еколошки импакт има црпењето на фосилни горива. Не само при екстракција од земјата, туку и при нивна употереба...

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Присутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43919
  • Il Moderatore
« Одговори #168 на: 18 Февруари 2017, 12:38:56 pm »
Ако е толкав визионер загрижен за човештвото што не им направи канализација во Руанда, што не им купи антибиотици, лекови за маларија и имуносупресанти за сида? Он само додава на проблемите тука, не ги решава. Ни господ не знае што му е визијата, еднаш е соларни градови, друг пат колонизирање на марс, сега е нафуран терминатори да не направи, наредно не знам патување низ времето за да го уништи скајнет т.е. зависи која научна фантастика ќе ја гледа во моментот. И толку е самобендисан тужи секој и сешто што збори малце негативно за неговите визии. Толакв хуманист е што дури криеше фатална несреќа од инвеститорите пред да им шитне 2 билиони во акции. Вистинскиот Тесла, Никола Тесла бил визионер, човекот кој има без број патенти за се и свашта, човекот со визија за бесплатна, неисцрплива енергија за целиот свет, овој е само шарлатан со повеќе пари од разум.

He signed the “Giving Pledge”

The Giving Pledge is a commitment by the world’s wealthiest individuals and families to dedicate the majority of their wealth to philanthropy rather than bestow their fortunes to future generations in their own family.

Created in 2010 by notable philanthropist’s Bill Gates and Warren Buffet, Elon Musk added his name to the revered list in 2012 by promising at least 50 percent of his net worth. As it stands, that would mean Musk would be donating over $6 billion dollars to charity before he dies.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34146
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #169 на: 18 Февруари 2017, 13:01:12 pm »

Зошо бе така збориш?
Он е прав визионер. Визионер не е некој што пишува научна фантастика. Овој има визија и за разлика од некои друго навистина прави нешто во таа насока. Сакавте електрични коли? Ете ви дедициран бренд кој е о-дли-чен и тоа без оглед на тоа дали е профитабилен или не. Пионер е во воведувањето нови технологии и тоа е за респект.

Отсутен kimi makedonski

• Редовен
  • Пораки: 2837
  • Слобода или смрт
« Одговори #170 на: 18 Февруари 2017, 13:10:33 pm »
Јебеш визионери што градат канализации, донираат храна за гладните у африка и слични. На крајот ништо фајде од таквите. Визионери се луѓето што ги градат с-400, сатан2 и сличните ствари што го држат светот во каков таков баланс на силите.

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #171 на: 18 Февруари 2017, 13:17:35 pm »

He signed the “Giving Pledge”

The Giving Pledge is a commitment by the world’s wealthiest individuals and families to dedicate the majority of their wealth to philanthropy rather than bestow their fortunes to future generations in their own family.

Created in 2010 by notable philanthropist’s Bill Gates and Warren Buffet, Elon Musk added his name to the revered list in 2012 by promising at least 50 percent of his net worth. As it stands, that would mean Musk would be donating over $6 billion dollars to charity before he dies.

Ским за избегнување данок, тоа е се. Бил Гејтс беше првиот со оваа визија и им ја предава на сите новопечени билионери.
Забораваме каков еколошки импакт има црпењето на фосилни горива. Не само при екстракција од земјата, туку и при нивна употереба...

Фала богу не постои визионер што ќе му парира на лудаков што ќе вика дека копање работи од земјата за натамошно процесирање е патот кон иднината.

Зошо бе така збориш?
Он е прав визионер. Визионер не е некој што пишува научна фантастика. Овој има визија и за разлика од некои друго навистина прави нешто во таа насока. Сакавте електрични коли? Ете ви дедициран бренд кој е о-дли-чен и тоа без оглед на тоа дали е профитабилен или не. Пионер е во воведувањето нови технологии и тоа е за респект.
Не измислил ни една нова технологија, само дал билиони за усовршување на старите. Билиони со кои ако навистина е загрижен за човештвото и неговата иднина можел да ги искористи за адресирање на многу по битни проблеми во светот.
Попрво оди кај некој дома во гаража него во М Кар поголеми ти се шансите да си ја средиш колата

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55048
  • Махер
Одг:
« Одговори #172 на: 18 Февруари 2017, 13:18:07 pm »
Визија е натерување на преалчните гнаси да почнат да користат сончеви колектори наместо фосилни горива. Ништо друго. Колите се небитни. Литиумот е срање.

Скоро бесплатна енергија на производствено ниво е неспоредливо најголемата работа што ќе се случи следниве 20тина години.

Како човештво ќе го почнеме патот од цивилизација 0 на цивилизација 1.
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Kardashev_scale

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #173 на: 18 Февруари 2017, 13:19:21 pm »
Што не даде некој билион да се направи реактор на ториум? https://en.wikipedia.org/wiki/Thorium-based_nuclear_power

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #174 на: 18 Февруари 2017, 14:06:07 pm »
Ским за избегнување на данок?

Немој бе Кленко вакви работи молим ти се. Неговата нето вредност значи дека веќа бил оданочен OMG

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #175 на: 18 Февруари 2017, 14:14:07 pm »
Оданочен колку што сака он, све остало се пере преку вакви псевдо офшор добротворни организации.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20699
« Одговори #176 на: 18 Февруари 2017, 14:18:56 pm »
И пак се докажува дека во Македонија има најголема густина на експерти по метар (или пиксел) квадратен.

Админи, може да се пребаци негде муабетов, пошо апла нема никакви допирни точки со шоферишта.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
« Одговори #177 на: 18 Февруари 2017, 14:39:37 pm »
Лајк!

Отсутен Klen

• Редовен
« Одговори #178 на: 18 Февруари 2017, 14:48:02 pm »
Кај и да е Елон ќе се врати од иднината да се убие себе си и муабетов ќе изчезне ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20141
« Одговори #179 на: 18 Февруари 2017, 14:52:57 pm »