Автор Тема: mercedes b180cdi-искуства  (Прочитано 2314 пати)

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
mercedes b180cdi-искуства
« на: 25 Ноември 2012, 18:07:37 pm »
дали некој има искуства со mercedes b180cdi ,или има читано нешто околу познати поголеми проблеми со колата , некој недостатоци на моторот и сл.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43833
  • Il Moderatore
Одг: mercedes b180cdi-искуства
« Одговори #1 на: 25 Ноември 2012, 18:11:25 pm »
Јас го имам возено Б 180 цди (првата генерација), освен што е моторот тромавичок (ама бајаааги) и што имаш чуство ко` да возиш доставно комбе (положбата на седење, воланот итн.) и вешањето не е баш да те воодушеви. Не возев „раздрнкан“ модел, туку тест возило од Макаутостар, да не мислиш дека сум возел некое увезено ѓубре..

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55029
  • Махер
« Одговори #2 на: 25 Ноември 2012, 19:44:11 pm »
Изгледот е најголемиот недостаток на таа кола.

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #3 на: 25 Ноември 2012, 20:27:32 pm »
Јас би рекол иако е недостаток, дека е најмалиот недостаток. Колку недостатоци има охоо! Колку само го сфатиле тоа од мерцедес при правењето на новата B !!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29747
    • CARclub.mk
« Одговори #4 на: 26 Ноември 2012, 01:37:57 am »
Пошто не знам дали праите муабет за новата Б-класа или за старата Б-класа, еве тест на новата:

http://www.carclub.mk/2012/01/20/mercedes-b-klasse-test/

И да, првата б-класа е прилично комбеста, особено во седењето.

Отсутен Jordan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #5 на: 26 Ноември 2012, 09:44:07 am »
поточно за оваа станува збор http://www.pazar3.mk/mk/Listing/Detail/Index/1024370?searchID=3044335&Idx=11  еден роднина видел дека е со мала километража ( валјда реална ) и нова само 2 год . бидејки е заинтересиран за вакво возило нешто , па затоа прашувам во врска со некакви проблеми познати поврзани со моторот турбина електроника и сл. нешто што е скапа поправката а се појавило како недостаток кај моторот метувачот или сл. а оклу седењето и сл. во колата и не е многу битно секако доколку се одлучи тоа ќе се види на лице место

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #6 на: 26 Ноември 2012, 10:45:55 am »
Тоа искрено не би знаел да ти кажам. Претпоставка моја е, поштое се работи за мерцедес, не очекувај дека ефтино се поминува со резервни и потрошни делови.