Да ти кажам и мене ме зачуди тоа, али кој испаднал со крај со таткоми, никој, сеа вечерва зборевме и он почна еве ај тебе ке те остаам да те видам што ке направиш. И ја му викам епа ке сменам од брава, бомбина, разводна капа, кабли, палец, платина, кондензатор, кабли, свекици, ке извадам карбуратор, ке исчистам, ке го однесам на мајстор да смени дизни, ке се однесе исто така колата да се провери компресија, пошто за таткоми репер за компресија било ако стиснеш на гас и колата забрзувала, ондак имала компресија. И таткоми ми вика, епа еве се ке смениме и ако после пак исто вака праи, и ја му викам епа ако праи, железара ондак и готово, друга кола ке земеме, што со оваа ке се нервираме, и он е да бе, твојава логика каква е, и затоа нека се бафтари, нека чепка.
Прво и основно, не е наштелована убаво на бензин да прима, кога ке притиснам на гас, се гуши па прима, му викам убаво наштеловај ја, може не е погодена убаво смесата, и сеа на влагава не е како што треба смесата, он ми се запиња аман што си запнал со тој бензин, ја не ја праам да се вози на бензин, само плин, бензин само да запали, а неможам да му докажам дека првин колата треба да работи како саатче на бензин, па после на плин