Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2531424 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #12975 на: 19 Октомври 2013, 18:09:05 pm »
Хаха, тоа се вашите зборови. Не трошеле многу. Потрошувачкаа не е битна. А кога ќе се направи на плин се вози евтино како и дизел. Па повели, докажи дека е така. 200кс за само 3500 евра. Бадијала!

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #12976 на: 19 Октомври 2013, 18:11:36 pm »
@ФилипВ- да де, економичноста ја сметам како една награда. Секогаш ќе победува и победувал. Каде е во најдобрите 10 мотори во годината, не поделени според кубикажа ?

:)

Изгледа не ја пренесов табелата доволно јасно. Има за економичност само една награда, 1999. Другите се во категории различни од „економичност“. Случајно се погоди таа за економичност втора на листата. Не е наслов, случајно е таму. :-)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12977 на: 19 Октомври 2013, 18:11:42 pm »
Во недостиг на аргументи, може со навреди ;D
Ако бе. Lets agree to disagree. Аргуенти се имаат, ама разбирање се нема. Ќе ја тераме темава 10к страни не е проблем. Ќе се вреѓаме ако треба пошто очигледно не постојат правила на темава. Исто како на дивиот запад. Ти ме вреѓаш, јас те вреѓам. Другари сме.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #12978 на: 19 Октомври 2013, 18:12:21 pm »
Кои се нашите зборови? Кој кажал дека потрошувачката не е битна? Таа кола би ја купил за викендашко курчење и кејф правење. За тоа и впрочем служи. Да имав јас пари да фрлам на друга кола, одма би ја купил.
Ај ти повели докажи дека не си косиличар. Докажи дека Хјунади се НАЈдобри на маркетот и продај го твоето возило. Не можеш да го продадеш цела година. Лицемер еден.  
@ФилипВ- да де, економичноста ја сметам како една награда. Секогаш ќе победува и победувал. Каде е во најдобрите 10 мотори во годината, не поделени според кубикажа ?

:)

Изгледа не ја пренесов табелата доволно јасно. Има за економичност само една награда, 1999. Другите се во категории различни од „економичност“. Случајно се погоди таа за економичност втора на листата. Не е наслов, случајно е таму. :-)
Во право си, јас така ја сфатив. И да, не ја разгледав табелата, погрешив. Ама пак, зошто ги нема, или ги има да се набројат на една рака, во International Engine of the Year категоријата од последниве години ако се најдобри и перфектни ? Тоа ме чуди.

Отсутен Vasil

• Сениор
  • Пораки: 3759
« Одговори #12979 на: 19 Октомври 2013, 18:13:11 pm »

Сериозно твоите бројки вадени од ракав ги сметаш за аргументи?

пр. проши 4-5 пати повеќе, на старо се 3 пати поевтини.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7112
« Одговори #12980 на: 19 Октомври 2013, 18:15:48 pm »
Јас за во град би одбрал мало возило, атмосферски бензинец до 1000 cm3 со 3 цилиндри и би му монтирал плин.
За крузање на отворен пат, ТДИ, да крузам на ~130 km/h при ~2000 вртежи.

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3063
« Одговори #12981 на: 19 Октомври 2013, 18:20:06 pm »
Јас за во град би одбрал мало возило, атмосферски бензинец до 1000 cm3 со 3 цилиндри и би му монтирал плин.
Е така, убаво си ги долови. Иако и Тб може да круза лагано, со релативно ниска потрошувачка ама не на 2000 вртежи, на малку повисоки. Ама ствар на вкус. За претекнување, не е точно дека т бензинецот се мачи да претекне. Атмосферецот се мачи и мора една брзина да се врати.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #12982 на: 19 Октомври 2013, 18:20:16 pm »
Да почнеме:

Кои се нашите зборови? Кој кажал дека потрошувачката не е битна? Таа кола би ја купил за викендашко курчење и кејф правење. За тоа и впрочем служи. Да имав јас пари да фрлам на друга кола, одма би ја купил.

200 страни велите дека бензинецот не трошел многу повеќе. Пеки, ако троши му се става плин, и тогаш е економичен како дизел, а можеби и повеќе. Значи потрошувачката не ви е проблем.

Ако бе. Lets agree to disagree. Аргуенти се имаат, ама разбирање се нема. Ќе ја тераме темава 10к страни не е проблем. Ќе се вреѓаме ако треба пошто очигледно не постојат правила на темава. Исто како на дивиот запад. Ти ме вреѓаш, јас те вреѓам. Другари сме.

Другари сме, ама јас не те вреѓам. Никого немам навредено.

3500 евра 200кс. Најди го најевтиниот дизел со 200кс и кажи колку кошта?
Најди дизел со сооднос 180кс/1000кг и кажи која му е цената. Најди дизел со управливост како Интегра и кажи колку му е цената.
Најди дизел кој ке му парира на Мегане Ф1 со 280кс во перформанси и време на стаза, и кажи која му е цената.

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #12983 на: 19 Октомври 2013, 18:22:38 pm »
Или како одличен компромис купуваш едно возило со 130 кс дизел. Win-win

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #12984 на: 19 Октомври 2013, 18:27:32 pm »

Најди дизел со сооднос 180кс/1000кг и кажи која му е цената. Најди дизел со управливост како Интегра и кажи колку му е цената.
Најди дизел кој ке му парира на Мегане Ф1 со 280кс во перформанси и време на стаза, и кажи која му е цената.

Погрешни ти се критериумите.

Најди толку стар дизел со 200кс и кажи колку кошта.

Најди толку стар дизел со сооднос 180кс/1000кг. Нема да најдеш.

Најди толку стар дизел со управливост како Интегра. Нема да најдеш.

Најди дизел од иста класа кој ке му парира на Мегане Ф1 со 280кс во перформанси и време на стаза. Нема да најдеш.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #12985 на: 19 Октомври 2013, 18:38:51 pm »

Погрешни ти се критериумите.

Најди толку стар дизел со 200кс и кажи колку кошта.

Најди толку стар дизел со сооднос 180кс/1000кг. Нема да најдеш.

Најди толку стар дизел со управливост како Интегра. Нема да најдеш.

Најди дизел од иста класа кој ке му парира на Мегане Ф1 со 280кс во перформанси и време на стаза. Нема да најдеш.

Староста не ја наведов како критериум, така што првите 3 аргументи ти паѓаат во вода.
Ќе најдеш дизел со 250-300кс, кој ќе му парира на меганот, но нема да биде толку евтин.

Отсутен Vasil

• Сениор
« Одговори #12986 на: 19 Октомври 2013, 18:41:33 pm »
Знам дека не ја наведе како критериум. Тоа и ти беше грешката. Староста е еден од најважните критериуми.

edit: Заборавив на последното. Од класата на Меган нема да најдеш дизел со 250-300кс. Ќе најдеш некое BMW 5 или Ауди А6 можеби, ама тоа е далеку од иста класа.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #12987 на: 19 Октомври 2013, 18:48:51 pm »
Меганот е нов и евтин. Има и Акорд S-Type за 7000 евра со 200кс. Да побарам, веднаш ќе најдам уште многу евтини и нови бензинци.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #12988 на: 19 Октомври 2013, 19:43:37 pm »
Другари сме, ама јас не те вреѓам. Никого немам навредено.

Ај сега не се прави на Тошо. Ако така играме тогаш ниту јас те немам никогаш директно навредено.

Отсутен TRPEE

• Редовен
  • Пораки: 1542
« Одговори #12989 на: 19 Октомври 2013, 19:47:03 pm »

Еве убаво размислување.