Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2532349 пати)

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 15123
  • Пудингот на шоферството
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #8040 на: 17 Јуни 2013, 22:59:29 pm »
Мене не ми купија турбо бензинец, па чини, мамицуму... 
Сам си купи и само сам знаеш колку чини  :D :D :D :D
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8041 на: 18 Јуни 2013, 09:33:28 am »
Ај пак да го постирам дуелов, две исти коли со иста коњажа. Едната ТД другата ТБ. Повелете дизелашии убедете ме во што е дизелот подобар од бензинот освен потрошувачката. Цената на купување на дизелот е повисока од бензинецот.

Duel : Fiat Grande Punto 1.9 Mjt vs Fiat Grande Punto 1.4 TJet

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

Шибни уште некоја брзина на дизелот па споредувај last gear, 5та со 8ма. Посебно кај помалите возилца и мотори ќе се слични. Но, како оди нагоре тежината, растот на потрошувачката не е ист.

Нели дизелот има предност само во потрошувачката? А каде е таа во тестотовиве што ги постирате? Па не ни го крадете единствениот адут мајку му! Ако ја ставиш како фактор малку поинаку ќе изгледа крајниот резултат...или не...а ? Е сега одма хејтерите ќе речат, а што е важно колку троши! А сите се молат бар за денарче да се симнат горивата и бутаат плин масовно !

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #8042 на: 18 Јуни 2013, 09:38:47 am »
Грешен мотор употребиле, има Фиат и 1.3 Мџет кој подвеќе одговара на 1.4 Тџет.

Со споредбата сака да се доведат луѓето во заблуда..

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20380
« Одговори #8043 на: 18 Јуни 2013, 15:07:37 pm »
As for engines the 4-series will use the turbocharged petrols and diesels you already know and either love or hate. Expect the range to run from 2.0-litre units with around 180bhp to the 300bhp+ turbo six-pots. You can also bet your mother’s pension on there being a 440bhp M4 version further down the line, too.
It says a lot, though, that the range-topper is a diesel. The 435d – which comes with BMW’s xDrive all-wheel drive system – is the most powerful 4-series with 309bhp, but we also know the engine is a heavy old beast so it’s almost like BMW is abandoning the whole handling thing for the sake of CO2 emissions. Sorry, but the day we see a diesel as one of the main cars in a Fast & Furious franchise film, we might take it seriously.

ноу комент

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Пораки: 3999
  • Turbo
« Одговори #8044 на: 18 Јуни 2013, 19:45:40 pm »
Ај пак да го постирам дуелов, две исти коли со иста коњажа. Едната ТД другата ТБ. Повелете дизелашии убедете ме во што е дизелот подобар од бензинот освен потрошувачката. Цената на купување на дизелот е повисока од бензинецот.

Шибни уште некоја брзина на дизелот па споредувај last gear, 5та со 8ма. Посебно кај помалите возилца и мотори ќе се слични. Но, како оди нагоре тежината, растот на потрошувачката не е ист.

Нели дизелот има предност само во потрошувачката? А каде е таа во тестотовиве што ги постирате? Па не ни го крадете единствениот адут мајку му! Ако ја ставиш како фактор малку поинаку ќе изгледа крајниот резултат...или не...а ? Е сега одма хејтерите ќе речат, а што е важно колку троши! А сите се молат бар за денарче да се симнат горивата и бутаат плин масовно !

А што, вие дизелашите не сакате поевтино гориво ако можи? Што не си ги конвертирате и вашите возила на плин? Дај тогаш нека биде дизелот 100 денари, па да видиме дали ќе пречи...На никој не му е на одмет да има помалку трошоци околу нешто, дали автомобил, дали гориво, дали сметки за струја било што...аргументов не ти чини :)
I’m so mean, I make medicine sick

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #8045 на: 18 Јуни 2013, 20:51:42 pm »
+1
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8046 на: 18 Јуни 2013, 22:25:28 pm »

А што, вие дизелашите не сакате поевтино гориво ако можи? Што не си ги конвертирате и вашите возила на плин? Дај тогаш нека биде дизелот 100 денари, па да видиме дали ќе пречи...На никој не му е на одмет да има помалку трошоци околу нешто, дали автомобил, дали гориво, дали сметки за струја било што...аргументов не ти чини :)

Толку си разбрал, ја читаш последната реченица и удри !

Убавооооо прочитај, полека, земи ваздух, смири се, ...... И ќе видиш иразбереш поубаво што сакал писателот да каже!

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #8047 на: 18 Јуни 2013, 22:30:41 pm »
Ти не си ме сватил мене...

Немате Адут ;D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8048 на: 18 Јуни 2013, 22:32:16 pm »
Odi legni si, od vakvi diskusii od inat vlaga ne mi drzi poveke !

Отсутен FilipM

• Сениор
  • Turbo
« Одговори #8049 на: 18 Јуни 2013, 22:33:05 pm »
Лелее нервен, чоек да не можел да трола на форум...извини

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #8050 на: 18 Јуни 2013, 22:44:03 pm »
Aaaaaaa be drugarce, vrska nemas so zboruvas oti ne me Znaes.

Mene se mi e na drapanje ama ova veke premina sekoja mera.

Za mene da mi stane dosadno znaci mnogu nesto treba da e orideno, veruvaj!

Kolku i covek da se obiduva da bide realen sekogas ke se najde nekoj pametnjakovic so tatko mu kazuval deka dizelot brcel mnogu, smrdel i ne palel pa trola tuka na forum a se nema ni povozeno vo soremen turbodizel a kamoli pak da vozel.

Prasav, spored vas potrosuvackata e edinstven argument na dizelite, ako e taka zosto ja nema vo sporedbeniot test kako eden mnogu biten faktor? Ona za benZincite bese samo predostroznost za da ne izleta nekoe detule sto tatkomu sekoj prvi mu ja dava kolata d se povozi na 6000 rpm i ne mu e bitna potrosuvackata posto ne ni stava gorivo, normalno, ama koj kako razbra!

Ama dzabe, imate argument najgolem, imate moderator koj 120% ve podrzuva pa duri i koga trolate taka da end of story, izlisen muabet !

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7113
« Одговори #8051 на: 18 Јуни 2013, 23:45:15 pm »
Замисли модераторот да беше дизелашки настроен до каде ке отидеше темава ;D ;D

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #8052 на: 18 Јуни 2013, 23:51:01 pm »
Кога гледам една Карера 4С како полни 50Е 100С бензин  на Макпетрол, трипати за обиколив... Џабе ви е современ дизел, еден свртен круг со количево, ми е доволно отколку 5 со било што..

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #8053 на: 19 Јуни 2013, 00:00:51 am »
Кога гледам една Карера 4С како полни 50Е 100С бензин  на Макпетрол, трипати за обиколив... Џабе ви е современ дизел, еден свртен круг со количево, ми е доволно отколку 5 со било што..
Сврте кругче? Или ти кажувал брат ти дека гледал некој како врти кругче?

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #8054 на: 19 Јуни 2013, 00:05:28 am »
Сврте кругче? Или ти кажувал брат ти дека гледал некој како врти кругче?

НЕ, пошо полнеше гориво типот на Макпетрол. Што мешаш баби и жаби не ми е јасно само..