Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2531151 пати)

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #7590 на: 19 Мај 2013, 23:18:44 pm »
На мене во голф 1 ми се случи ова дизел, на сред Облешево, дедо ми возеше јас мал што се разбирав во коли тогаш, застанавме почна да дими бела чад од секаде на клуч не гаси, и отворија хауба мислам клема извадија и се изгаси, ама сега знам дека тоа не е можно бидејќи работеше и без акомулатор :) најинтересно ми беше потоа при нормално возење почне сама да си додава гас и ддедо ми ја пушти додека ќе оди :) после некое време сама намалеше гаста и нормално :) ама сега има машина од 2ка и нема гајле, кец ипол :) икономија :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #7591 на: 19 Мај 2013, 23:43:31 pm »
на тој дизел неможе да се случи ова... просто како грав, НЕМА ТУРБИНА... а веројатно на дедоти гољфот имало проблем со бош пумпата... и бош пумпа (чисто крвна механичка) знае ова да го направи... мене на пикапот ми го направи... пушташ гас а он иде, стискаш кочница он почиња да тресе и да се напрега моторот за да влече. ако го оставиш во место работи на околу 3.000 обртаи, значи не до крај. пукнало или се сјебало нешто во бош пумпата, така ми појасни стојче одкако ја среди и тоа како резултат на изеден дел од киселина, а тоа е она што стално го дискутираат многу луге дека се тура солна киселина во горивата за таа да ја врзе водата дотурена заради литража поголема во цистернита, со горивото... колку е точно незнам, ама како и да е, знам како да реагирам во ваква ситуација.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен skorpion

• Редовен
  • Пораки: 2215
  • Burn the tires, not your soul!!!
« Одговори #7592 на: 19 Мај 2013, 23:48:39 pm »
Можеби, не викам не, и мене ме малку чуди, да е runаway ќе нема да се изгаси моторот или повремено тоа да го прави, мислев преку клиповите влегува улјето, оно било одкај турбото, незнам што точно беше али бела чад мноогу и вриење на машината, сигѕрно е било 4000 обрт, штознам :)
Jedno upozorenje!
Kad prelazite ulicu, uvek gledajte u automobile a ne u semafor!
Semafori retko kad udare čoveka.

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7593 на: 19 Мај 2013, 23:51:02 pm »
ебате дизелот ебате.. според мене и за мене, дизелот е нужно зло.. за работа возило да биде поекономично и да влече многу.. за уживање, се знае, бенЅин или пЉин
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7594 на: 20 Мај 2013, 09:46:30 am »
da dade gaolot tie sto glasaa za benzin, nikogas vo zivotot da ne kupat dizel.

inaku sansata dinosaurusot da videl engine runaway e pomala od sansata da videl nlo. toa e iskucitelno retka pojava, posebno zaradi faktot sto toj problem dizajnerski e resen i ne mozi da se sluci, ima klapna sto go prekinuva dotokot na vozduh.

inaku engine runaway e sideeffect od supoeriornosta na dizelot, koj e sposoben da raboti na se, pa duri i na pregoreno maslo.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #7595 на: 20 Мај 2013, 09:57:14 am »

inaku sansata dinosaurusot da videl engine runaway e pomala od sansata da videl nlo. toa e iskucitelno retka pojava, posebno zaradi faktot sto toj problem dizajnerski e resen i ne mozi da se sluci, ima klapna sto go prekinuva dotokot na vozduh.

inaku engine runaway e sideeffect od supoeriornosta na dizelot, koj e sposoben da raboti na se, pa duri i na pregoreno maslo.

чул те господ за искренава желба  ;D

и да додадам да не се повтори да има таква незгодна, непрактична и себеразочарувачка потреба од нив... да знаеш само како би возел некое комбе турбаш на бензин, ти немаш појма. уште само да не ми беше толку тешко да го најдам.
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7596 на: 20 Мај 2013, 10:11:25 am »

oстај ги бе па и ти нек се тешат ;-) бараа, бараа, и ја најдоа клучната маана на дизелот

попрво ќе ти се запали плинската боца у гепекот отколку што современ дизел ќе отиде у ранауеј

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20888
« Одговори #7597 на: 20 Мај 2013, 10:13:37 am »
Dear Lord...

Се јавија второодделенците од ОУ „Гоце Делчев“, си ги бараат расправиите назад.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #7598 на: 20 Мај 2013, 10:16:58 am »
Dear Lord...

Се јавија второодделенците од ОУ „Гоце Делчев“, си ги бараат расправиите назад.

Оууу ова ништо не е... тек да видиш кога ќе распалиме со аргументите „плин е за варење кафе, бензин е за матиз“. јако!

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #7599 на: 20 Мај 2013, 10:19:23 am »
После 507 страни поприлично ист муабет, се чудам на самиот себе зашто сеуште ме иритираат „аргументираните дебати“ од горенаведениот тип.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #7600 на: 20 Мај 2013, 10:30:50 am »
Vele, ti ednas kaza deka SDI Caddy-to ima podobri meguzabrzuvanja od Lancer. Seriozen bese?

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #7601 на: 20 Мај 2013, 10:32:29 am »
Да.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22281
« Одговори #7602 на: 20 Мај 2013, 10:44:36 am »
507 strani....LOL.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #7603 на: 20 Мај 2013, 10:49:44 am »
^^ Agreed.

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #7604 на: 20 Мај 2013, 10:50:22 am »
Само старите дизели праат runaway..