Гласање

Choose your destiny!

Бензин
241 (58.5%)
Дизел
171 (41.5%)

Вкупно гласови: 412

Автор Тема: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња  (Прочитано 2542889 пати)

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Пораки: 1857
  • Renault Megane R26
Одг: Diesel-ашишта vs Benzin-чиња
« Одговори #7125 на: 02 Мај 2013, 23:23:50 pm »
Според мене последнава генерација одлично се покажува,особено во завршна обработка во внатрешноста и има далеку подиректно управување.
Ако те интересира може слободно да го пробаш кога сакаш,башка и блиску сме.

Инаку и јас секојневно го гледав и му се восхитував на меганот на Васе,3 куќи после мене живее.Ова е најдоброто од меган 2ка

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #7126 на: 02 Мај 2013, 23:27:48 pm »
Сеуште неможам да разберам зашто е греота? Демек срамота е ако имаш пари да заштедиш? Ако системите се напреднати доволно за да нема загуби на моќност која е разликата?

Затоа што не вози убаво колку што изгледа.
Gluposti.
Хммм, но кој би знаел дека е на плин, за разлика од дизел? :)

Ќе си го точиш у 4 саат сабајле и ниикој жив нема да знае дека плин танкаш ;D ;D

Греота е некој убав бензинец 2.0 или поголем да го ставиш на плин, кога више си бил мангуп да го купиш биди мангуп па вози го на бензин. Скупо е да си фраер ;D
Gluposti.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #7127 на: 02 Мај 2013, 23:30:04 pm »
Ако еден ден си купам фокус ст може плин.... Вака се издржува уште

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #7128 на: 02 Мај 2013, 23:33:29 pm »
Ако купуваш кола за да се правиш манугуп еднаш во неделата сите да те видат,бидејки цела недела собираш пари за бензин зошто ти е страв да не бидеш помалку фраер доколку колата ти е на плин значи дека си критичен случај.

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7129 на: 02 Мај 2013, 23:37:17 pm »
Ништо од тој муабет, се знае ако штедиш купи си дизел или некој 1,4 или 1,6 и стави го на плин, а да возиш 3000 или повеќе кибика мотор и да го ставиш на плин нема логика бар според мене. Кога купуваш голем бензинец по дифолт значи дека не бараш економична кола туку перформанси без разлика на цена

Таа иста кола кога ќе јавозиш по гужви и места кај што и не ти треба нејзината максимална моќ (а тоа е ваљда 90%) ќе си користиш плин, што не знач ако возиш на плин ќе немаш моќ на колата, загубите се минимални и скоро неосетливи, што значи бензин ќе ти треба да префрлаш кога стварно ќе ти треба нејзината максимална моќ. Ако треба да ја бркаш те дели стисок на едно копче и дел од секунда. Секој што трезвено размислува и не е понесен од некои стереотипи кои секогаш се погрешни ќе има позитивно мислење за модификација плин. Башка еколошки е.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #7130 на: 02 Мај 2013, 23:38:09 pm »
Е баш од тие сум Бушав, ако коментарот ти беше за мене. Возам колку што имам потреба, сеуште можам да си дозволам со оваа потрошувачка. Ко ке имам кола што троши 50-60% повеќе тогаш ке мислам за плин

Отсутен Bu$aV MeGaNe

• Редовен
  • Renault Megane R26
« Одговори #7131 на: 02 Мај 2013, 23:43:52 pm »
Не воопшто не ми беше коментарот за тебе.Коментарот ми беше за тие што патат од тоа што ќе речат другите а притоа не си го гледаат сопствениот буџет.
Секој има право да вози на што му е ќеиф и на тоа гориво кое му е најисплатливо,не осудувам никого.

Дај боже на никој да не му е терет да си ја вози колата на бензин,ама бидејки не е се баш така сјајно не гледам ништо погрешно да се вози кола на плин.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7132 на: 02 Мај 2013, 23:51:17 pm »
Nema logika 3000cc da e na benzin. Ne sum jas seik. Egzotika peki, a nekoja Alfa/Mondeo/Golf so golem motor? Ima da si popie takov plinac da nema da znae kaj da se svrti.

Ne se budalete, na benzin ke vozele 3000cc. Senesto.

Aj da sme kruzerska zemja pa i da se pravi muabetov, ama za trc-vrc po fMK? Nema teorija.

Ednas da osetis kola so asalen plin i odma se menja mislenjeto. Kako so sifri da igras igrica.

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #7133 на: 02 Мај 2013, 23:56:55 pm »
Погрешно ме сваќате. Јас зборам дека веќе ако зимаш кола за економија и екологија која е поентата да земеш голем блок што троши 30-40% повеќе него некое нормално бензинче? Зборот ми е дека ако купуваш голема кола значи имаш пари да ја полниш и одржаваш, а не како случај продадов нива купив бмв и му упасирав делови од 101 да ме кошта поевтино сервисот... Економија/Екологија е дијаметрално спротивна работа од голем бензинец на што сакаш вози го...

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7610
« Одговори #7134 на: 02 Мај 2013, 23:58:34 pm »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7135 на: 03 Мај 2013, 00:00:16 am »
Погрешно ме сваќате. Јас зборам дека веќе ако зимаш кола за економија и екологија која е поентата да земеш голем блок што троши 30-40% повеќе него некое нормално бензинче? Зборот ми е дека ако купуваш голема кола значи имаш пари да ја полниш и одржаваш, а не како случај продадов нива купив бмв и му упасирав делови од 101 да ме кошта поевтино сервисот... Економија/Екологија е дијаметрално спротивна работа од голем бензинец на што сакаш вози го...
Golf 1.4 i golf 2.0.

Zasto bi go zemal prviot ako planiram plin? (Na staro po slicna cena)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
« Одговори #7136 на: 03 Мај 2013, 00:00:51 am »
fuck*n macedonia најверојатно

nikola

1.8 16v троши помалце плин него ли 1.2 8v  бензин во помала кола,па напрај ти сега математиката

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34462
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #7137 на: 03 Мај 2013, 00:02:31 am »
1.8 16v троши помалце плин него ли 1.2 8v  бензин во помала кола,па напрај ти сега математиката

:)

Отсутен Nikola X

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 312
  • It is what it is and that is it :)
« Одговори #7138 на: 03 Мај 2013, 00:03:58 am »
Golf 1.4 i golf 2.0.

Zasto bi go zemal prviot ako planiram plin? (Na staro po slicna cena)

Зошто ако бараш економија ќе земеш мотор што помалце троши, има помалце сила ама економија и моќен мотор не се спојува. Не зборам да возиш иста брзина дека 1.4 ќе потроши помалце туку дека ако гледаш економија не возиш брзо и нервозно туку стриктно идеш А-Б и ништо измеѓу не те замара... А ако бараш перформанси зимаш 2.0 и јебига троши повеќе ама сакаш снага и уживање и притоа си спремен да сносиш трошоци. Видов пред 2 години отприлика CLK на плин, кажи ми дека тоа не е смешно....

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #7139 на: 03 Мај 2013, 00:05:58 am »
Зашто дизели праат со 300 кс кога гледаат економија и гледаат да троши 5 л на 100? Што не си земат бензинец со 500 кс?