Ај eдно искуство со Ред Ауто Битола
Ми тресеше колата на тргнување од прва некое време поинтензивно, ама си ја имав научено и можев да тргнам без да ми затреси со поблаги стартови,
а за посилно беше потешко да се контролира, па си реков ко ќе ја продавам шо ќе ми спуштаат на цена, ќе сменам сет ламела ќе си ја повозам колата ко чоек.
Па беше предложено од нив, сет Лук, потисна ламела и друк лагер, го сменаа, и дури беа тука сменаа и еден лагер на полуосовина.
Ко ја склопија, ми се јавува чоекот и ми вика дали беше во ред со брзините во влегувањето.
- Да нормално беше, освен тресењето шо ме нервираше.
- Епа сега тешко влегува во брзини менувачот, не ме бендисува вака, нешто не е ко шо треба, ми вика.
Отидов да видам шо е работата и вистина, тешко довлегуваше во брзини, требаше на сила малку за да се турни менувачот до крај,
ја возам ок е педалото и за тргнување, ама менувачот не чини, колата полоша него шо ја однесов.

Не знае што е работата, Валео е оригиналниот кит шо беше вкола, и ми вика ќе порача нов кит Валео и со него ќе пробаат,
досега немале проблем ваков, ама ете да не има некој милиметар различен во Лук сетот па да прави проблем.
По 2 дена, колата готова, менува брзини ко претходно, нема тресење, дури и поуба е колата за возење, и понема вибрации на мали вртежи и подирекна е гаста сега, убајна.
Заклучок,
дека се познаваме со Борче онака, дека ја носам кај нив за поголеми работи, излезе во пресрет и не испадна брич како повеќето мајстори, и два пати вадеа менувач за истите пари.
Цена:
- 15000ден сет Валео
- 5500ден раб. рака
- 300ден глицерин
- 1200ден лагер
Тотал, 22000ден,
му оставив 1000ка плус за тоа шо испадна фер и не ми рече, тераа ќе легни.