Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 556496 пати)

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5204
Bolje ti e da ne prasuvas

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk

Отсутен n1kola

• Легенда
  • Пораки: 7226
  • French diamond
Деловите се ефтини, работната рака и данокот стрижат.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4398
Па не се баш ефтини деловите ако прашаш во официјален сервис, мада и од сервис до сервис има разлика. Мене за промена на уље на 1.0 ТСИ (уље и филтер за воздух), и инспекција која вклучува и промена на полен филтер ми дадоа понуди од 450 и скоро 600 еур во официјални сервиси. Кај поскапата понуда деловите беа скоро дупло поскапи ако не се лажам.
За голем сервис, те промена на водна пумпа, каиш испод 1200 еур не најдов понуда онлајн. До кај 2000 идеа најскупите.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
Официјален сервис е кражба сегде, па и во Германија.
Јас ко ја купив колата прво таму ја однесов на проценка за промена на чаури  на задно рамено/рака и дигтунг на маслена пумпа...цена преку 2000€  ;D 800€ ме кошташе во обичен сервис.
Да деловите можи ќе бидат подобри, ама не дека ќе се дупло подобри.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2175
При промена на каиш или некој покомплициран зафат дома во двор, ако се заебе колата неповратно, кој ја сноси одоговорноста и трошокот за поправка?

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
Ne praime muabet za operacija na mozok.

Отсутен nikola98

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 815
  • The best or nothing.
Ne praime muabet za operacija na mozok.

За некого и завртувач да држи/употреби е мисловна именка, камо ли да донесеш мотор во фаза, и смениш се.
Е сега тука е и Симо, кој може и ремонти да прави, ама таквите се бројат на лева рака.

Отсутен n1kola

• Легенда
  • French diamond
При промена на каиш или некој покомплициран зафат дома во двор, ако се заебе колата неповратно, кој ја сноси одоговорноста и трошокот за поправка?

Газдата на дворот/колата ваљда..ако мислеше на  тоа демек неофицијален сервис, сервисот ќе си покрие. Сепак збораме  за сервиси со фирма и сметка и пак 50% поефтини цени од официјален. Знајш ко ќе се речи името го плаќаш, така и со нив.

Отсутен Bravo

• Редовен
  • Пораки: 2175
Мислев на тоа дека кога ќе ја оставиш колата на сервис и плаќаш 500 или 1000 евра, сигурно сносат и одговорност за нивната работа.

Отсутен MecheTo

• Легенда
  • Пораки: 14720
  • Пудингот на шоферството
Дур излезиш од дворот.
God created Turbo Lag to give VTECs a Chance! :D

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5204
Haha snosat kako da ne.... Prajte toa sto mozete i znaete sami

Sent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk