Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 553768 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #2280 на: 22 Февруари 2025, 11:18:05 am »
Пишував пред десетина години за ревизијата во Порше, некои и ќе се сетат, си тера по стариот терк и добивките се дуплираат. Воопшто не сум изненаден.
Пиша, ама не допиша. Чекаше да ти заврши NDA. Ако ти заврши пуцај.
ЛОЛ, Несторе друже...

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14705
« Одговори #2281 на: 22 Февруари 2025, 16:24:34 pm »
Миле под NDA си на Порше? 😁

Отсутен cppffs

• Почетник
  • *
  • Пораки: 4
« Одговори #2282 на: 22 Февруари 2025, 22:44:50 pm »
Дали има некој икуство со официјалн сервис потпочно порше ми треба за Сеат детална историја за возило што кога е сменето дали може да ми издадат и колку би било со цена? Возилото е цело време таму сервисирано но не можам да најдам кога што е сменето точно...

Отсутен vlatko.klp

• Сениор
  • Пораки: 6579
« Одговори #2283 на: 23 Февруари 2025, 08:14:52 am »
Ревизорски извештај и нда некако не идат заедно, боже мој какви глупости се трескаат. Кој знае може да добие јавно достапни информации вклучително и ревизорски извештаи

Отсутен nestor04

• Сениор
  • Пораки: 6150
  • Шо да пишам тука?🤔
« Одговори #2284 на: 23 Февруари 2025, 08:22:05 am »
Пишував пред десетина години за ревизијата во Порше, некои и ќе се сетат, си тера по стариот терк и добивките се дуплираат. Воопшто не сум изненаден.
ЛОЛ, Несторе друже...

@kamarad poso si borec za coecki pravdini :) treba da otvoris i tema za serviserive na koli, bilo oficijalni ili ne i sto se desava tamu i zosto cenite im se izgor skapi za popravki. fala mn i prijatno
Ааа тоа ќе направам јас кога ќе ми заврши NDA (Non disclosure agreement) договорот и ќе пишам се што прават овластените сервисери, увознивжци и автомобилски дилери. Ќе паднете на г'с што се случува. Ќе видите колку се вратил животот во Македонија.

Sent from my Redmi 3 using Tapatalk

Отсутен Ipkisija Meskosa

• Легенда
  • Пораки: 8944
  • Пичлеме
« Одговори #2285 на: 23 Февруари 2025, 08:32:03 am »

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #2286 на: 23 Февруари 2025, 12:08:54 pm »
Дали има некој икуство со официјалн сервис потпочно порше ми треба за Сеат детална историја за возило што кога е сменето дали може да ми издадат и колку би било со цена? Возилото е цело време таму сервисирано но не можам да најдам кога што е сменето точно...

2019 беше 3200 денари цела сервисна историја. Сеа очекувај 6000ки :)

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
« Одговори #2287 на: 23 Февруари 2025, 12:12:19 pm »
Миле ми текна...

Пиши тука ајде отвори срцето 😁

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
« Одговори #2288 на: 23 Февруари 2025, 21:05:21 pm »
Ревизорски извештај и нда некако не идат заедно, боже мој какви глупости се трескаат. Кој знае може да добие јавно достапни информации вклучително и ревизорски извештаи

Би било добро малку подобро да се информираш. Ревизијата е предмет на НДА било како посебен договор било како членови во Договорот за ангажирање. Никаде како јавно достапен податок не можеш да најдеш Ревизорски извештај на фирма ако не е АД. А и што ќе видиш од самиот извештај освен бројки кои секој не ни може да ги протолкува како треба.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34289
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #2289 на: 23 Февруари 2025, 22:52:37 pm »
ЛОЛ, Несторе друже...

@kamarad poso si borec za coecki pravdini :) treba da otvoris i tema za serviserive na koli, bilo oficijalni ili ne i sto se desava tamu i zosto cenite im se izgor skapi za popravki. fala mn i prijatno
Ааа тоа ќе направам јас кога ќе ми заврши NDA (Non disclosure agreement) договорот и ќе пишам се што прават овластените сервисери, увознивжци и автомобилски дилери. Ќе паднете на г'с што се случува. Ќе видите колку се вратил животот во Македонија.

Види батка, сликата воопшто не е пријатна, дури е и грозна. Ти си младо дете, не си бил во војска, веројатно немаш стомак за тоа што имам јас да кажам ;D

Ни господ не ти помага ако не знаеш што е ревизија а што ревизорски извештај. Тоа ти е како да споредуваш истрага со пресуда.

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #2290 на: 10 Март 2025, 23:06:27 pm »
Во Толту барав дел за Субару. Ми побараа 1000 ден. за да ми пратат понуда, ако ја прифатам понудата износот од 1000 ден. го минусираат од цената на делот. Светов отишол у к...

Отсутен Volvo

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 355
« Одговори #2291 на: 11 Март 2025, 10:02:12 am »
Уште малку и влез во салоните ќе почнат да наплаќаат.

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7560
« Одговори #2292 на: 11 Март 2025, 19:19:57 pm »
Во Толту барав дел за Субару. Ми побараа 1000 ден. за да ми пратат понуда, ако ја прифатам понудата износот од 1000 ден. го минусираат од цената на делот. Светов отишол у к...

Ова ако директно отидеш кај нив или онлајн ако бараш? Фирмите си имаат механизми како да ги проберат вистинските клиенти од оние што ке замараат со прашање. Не викам дека е исправно, ама тоа им е начинот на работа.

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #2293 на: 11 Март 2025, 19:44:36 pm »
Со оглед на тоа колку Субару гледам по улиците, би рекол дека треба да се радуваат за секое барање за понуда за дел :)

Отсутен Sephiroth

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 412
« Одговори #2294 на: 11 Март 2025, 21:15:15 pm »
Редовен годишен сервис на Ford Kuga 2.0 TDCI во Гранд моторс - 17200. Лани беше 15400. Да не плаќам некоја дизел такса?

бтв. фактурата вика дека ставиле 6 ипол литра уље у моторот!