Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 480205 пати)

Отсутен Benedetti

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
    • Бесплатни огласи
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #570 на: 11 Јануари 2014, 10:43:53 am »
Avtomatski menuvac za Audi A6 3.0 TDI 2004 godina vo porshe makedonija cinel 450 000 denari! Mene seuste ne mi e verna cenava... Slucajno da ne znajte kaj mozi da go popravi menjacot prijatelov niz Makedonijava?

Avtomatski menuvac da popravat? ...Ne se poprava, toa se menuva !

Inace cenata za Avtomatski menuvac za Q5 3.0 TDI vo Germanija e 5.500 evra so se raka. Predpostavuvam deka e tuka nekade i za A 6-ta posto se raboti za istiot motor.

Najdi si na staro, moj sovet !

Автоматски менувач се поправа и тоа без многу филозофија. Има повеќе сервиси во Скопје. Најпознат е тој на железара позади Тинекс веднаш до мајстор Тони. Во автоматскиот мењач има многу ламели. Зависно од моделот. Јас го сервисирав на моето ауди А6 пред 2 години и ме чинеше 600 евра. плус нов АТФ и филтер. Се на се околу 700 евра. За нов во порше ми побараа 4000 евра, а колата вредеше 6500. Се работи за ауди од 2000 година. Имаше 32 ламели за брзините и 4 за рикверц. Дечките на железара набавуваат и делови. Така да најдобра варијанта ти е да ја исервисираш. Друга добра е да отидеш во Бугарија и да го купиш цел половен, бугарите растураат и најнови коли со контра волан од англија, удрени, тумбани, секакви. Имаат најдобри цени за половни делови.
24.06.1910 Milano!!!

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #571 на: 11 Јануари 2014, 11:00:13 am »
Пробај некој понов типтроник или дсг да поправиш за 600 евра. Не само 128 ламели, имаат сензори компјутери електроники, а делови ни за лек.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Benedetti

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 111
    • Бесплатни огласи
« Одговори #572 на: 11 Јануари 2014, 11:05:33 am »
Абе нека отиде кај дечкиве па нека пише искуство. Кога можат хамери да прават и јапонски возила, еден обичен европеец како ауди е играчка. Јас не зборам дека за неговата кола ке биде 600 евра како што е и објаснето во постот погоре. наведов за која кола пишувам иако и мојот беше типтроник. Во Македонија се што не им е познато на луге ги плаши. Цел свет вози автоматици и се поправаат.
24.06.1910 Milano!!!

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #573 на: 11 Јануари 2014, 12:29:38 pm »
Абе нека отиде кај дечкиве па нека пише искуство. Кога можат хамери да прават и јапонски возила, еден обичен европеец како ауди е играчка. Јас не зборам дека за неговата кола ке биде 600 евра како што е и објаснето во постот погоре. наведов за која кола пишувам иако и мојот беше типтроник. Во Македонија се што не им е познато на луге ги плаши. Цел свет вози автоматици и се поправаат.

Колку што ми е познато Америте не поправаат автоматици туку ги менуваат.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #574 на: 13 Јануари 2014, 00:09:46 am »
Држи муабетов на Бугар за првпат на форумов. :D

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #575 на: 13 Јануари 2014, 07:31:31 am »
Имам познат кој возел аутоматик таму и причината за замена е тоа што поправката чини повеќе од менувач што е репариран,

Отсутен JAck-S

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 62
« Одговори #576 на: 13 Јануари 2014, 10:57:33 am »
Имам познат кој возел аутоматик таму и причината за замена е тоа што поправката чини повеќе од менувач што е репариран,

Па како да ти поправа коа просечна цена е 80$ до 150$ работна рака на саат време... 

Отсутен darko mk5

• Сениор
  • Пораки: 3601
    • http://forum.carclub.mk/index.php/topic,7477.0.html
« Одговори #577 на: 03 Февруари 2014, 14:07:23 pm »
Kolega moj sega pravese automatic na grand cherokee.. go prati vo polska kaj nekoj momak po posta. mesec dena vkupno navamu natamu i go cinese 350 evra! ako sakate kje go prasam za kontakt pa videte sto kako

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Почесен кинез.
« Одговори #578 на: 06 Февруари 2014, 09:22:29 am »
Подобро е да се знае и да се избегава купување на автоматик возило.

Поготово неподдржано.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
Vo automotive group kompjuterska dijagnostika, kosta 650mkd, vo euroimpex nikogas ne mi naplatile, e sea na grouper i slicnite sajtovi se nacekuva dijagnostika so nekoj si univerzalen tester i za 200 den, generalno mislam deka cenata od 2000mkd e previsoka za nas standard!

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Во официјален сервис за фВ 1000 денари кошта компјутерска дијагностика со комплетна визуелна проверка.

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
Као да ми фали пост, на мене ми реплицираше Ахтунг?

Ок, можно е... Ај сега пошто ти си поинформиран од мене а верувам дека сите би ги интересирало, нормално ако сакаш кажи одприлика од 3 други официјални сервиси колку кошта истата услуга.

Ако се однесува на мене, јас кажав за тоа што знам. Неможам да ти набројам други пошто незнам.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
колку пари ќе кошта проверка на компјутер фокус 1.8tdci 2004
светат ламбичките за абс и есп

Проверка на компјутерот на вашиот Focus чини 1920,00 ден.
Поздрав
Ми-Да Гранд Моторс
Добра цена :)
Bi trebalo tuka negdeka da e cenata i za escordot ;D ;D ;D

2000 денари...машала :D
за ова зборам :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
Значи

Никој не ти брани да отидеш во друг официјален сервис.

Не знам што туку паѓате у несвест. Ако не ви одговара да одите у МиДа, едноставно не одете таму, нема потреба да редите колку чинела дијагностика у друг сервис, верувам дека знаат и дека тоа што ќе мрчите тука нема да влијае многу многу врз цената на чинење.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3797
Nekoj pogore prasa dali moze da se kazat ceni i za drugi servisi, i zatoa i kazavme toa sto znaevme, ne ni sakame da vlijaeme na cenata na MI-DA :D