Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 577076 пати)

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #330 на: 12 Септември 2013, 18:59:45 pm »
На пример во Олимпија моторс цените на деловите се до 10% повисоки од цените во продавниците. Изгледа не е кај сите овластени сервиси истата приказна.

Баш ќе го проверам ова твое тврдење.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #331 на: 12 Септември 2013, 20:28:33 pm »
Suprise denes od Porsche Makedonija.
Barav dihtong za kapakot od motorot na Poloto,posebno ne idel,tuku zaedno so kapakot za neverojatni 20k mkd za kapak i 1800 mkd za dihtong :O
Pa upm,pre bi go zavaril so aparat......
Иди во крис и том, и таму идат во комплет но треба да се далеку поевтини...за кај мене беше накај 60 евра мислам...

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3229
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #332 на: 12 Септември 2013, 20:38:36 pm »
Се надевам нема Спортекс да стави Ашика плочки...

znaci od iskustvo ashika ne  se premium brend i nemozat da se ramnat so trw ,brembo,ferodo... no ne se losi ,si mozel da prasas vo multipart za trw ili vo fas vas mozebi imale od japan parts i tie ne se losi [ne deka se najdobri ]

Отсутен зоки-златен

• Легенда
  • Пораки: 7067
  • хаУс мајстор
« Одговори #333 на: 12 Септември 2013, 21:48:51 pm »
Suprise denes od Porsche Makedonija.
Barav dihtong za kapakot od motorot na Poloto,posebno ne idel,tuku zaedno so kapakot za neverojatni 20k mkd za kapak i 1800 mkd za dihtong :O
Pa upm,pre bi go zavaril so aparat......
Иди во крис и том, и таму идат во комплет но треба да се далеку поевтини...за кај мене беше накај 60 евра мислам...
Fala za info,no vekje prasano kako i vo drugite prodavnici za avto delovi,nemaat dihtung,se stavalo silikon.Edino na ebay da vidam ednas slucajno mislam deka go najdov posebno,ako ne silikonot e spremen :)

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4032
« Одговори #334 на: 12 Септември 2013, 21:57:55 pm »
Се надевам нема Спортекс да стави Ашика плочки...

znaci od iskustvo ashika ne  se premium brend i nemozat da se ramnat so trw ,brembo,ferodo... no ne se losi ,si mozel da prasas vo multipart za trw ili vo fas vas mozebi imale od japan parts i tie ne se losi [ne deka se najdobri ]

Пробај јави се во Matrix за TRW  http://www.matrix.com.mk/?item=products&catid=114, Тел: 02 2642764

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #335 на: 12 Септември 2013, 21:59:12 pm »
комшо јбг,ќе го залиеме со силикон ќе нема мука :)
за капаче ќе побараме у чаир у она само за голф и ауди што има делови

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1890
« Одговори #336 на: 16 Септември 2013, 16:53:47 pm »
Денес направен редовен сервис на Тојота Аурис 1,4 бензин.
Сервисот направен во Тојота, променето уље, филтер за уље и глицерин за кочници.

1. Глицерин за кочници - 450 денари
2. Моторно Масло 10-40 - 2.400 денари
3. Дихтунг за штопна под картер - 36 денари
4. Филтер за Масло - 600 денари
5. Работна рака за промена на масло и филтер - 910 денари
6. Работна рака за промена на глицерин - 1.300 денари

ВКУПНО - 5.696 денари

Ценава како за овластен сервис ми е прифатлива.
Пристапот е крајно професионален и сум презадоволен.

Самите ми кажаа да дојдам за 10 дена да го променат модулот за отварање/ затварање на прозорите, заклучување на вратите, односно целиот модул кој е на возачката врата.
Искрено се зачудив, и кога ги прашав зошто да се менуваат кога си работат, добив одговор дека знаеле повремено да се укочат или незнам што, па бесплатно ке ги променеле, така им било наложено, а мене нема да ме чини ништо.
Многу профи.

Друго.
Свеќиците се менувале на 30.000 км. а јас имам 25.000 па наместо сега ми викаат истерај, и да поминеш 30к нареден сервис ке ги смениме, свеќиците чинеле 1.500 денари, што е сосема прифатливо за овластен сервис, во Матрикс за Опелот ги платив 1.800 денари.

Иако истечена гаранцијата решив сите сервиси да ги правам во овластениот, пред се поради коректниот однос и прифатливи цени, во споредба со цените кој ги читам за Митсубиши па и други сервиси.

Отсутен Diesel

• Сениор
  • Пораки: 6568
« Одговори #337 на: 16 Септември 2013, 18:34:36 pm »
Денес направен редовен сервис на Тојота Аурис 1,4 бензин.
Сервисот направен во Тојота, променето уље, филтер за уље и глицерин за кочници.

1. Глицерин за кочници - 450 денари
2. Моторно Масло 10-40 - 2.400 денари
3. Дихтунг за штопна под картер - 36 денари
4. Филтер за Масло - 600 денари
5. Работна рака за промена на масло и филтер - 910 денари
6. Работна рака за промена на глицерин - 1.300 денари

ВКУПНО - 5.696 денари

Ценава како за овластен сервис ми е прифатлива.
Пристапот е крајно професионален и сум презадоволен.

Самите ми кажаа да дојдам за 10 дена да го променат модулот за отварање/ затварање на прозорите, заклучување на вратите, односно целиот модул кој е на возачката врата.
Искрено се зачудив, и кога ги прашав зошто да се менуваат кога си работат, добив одговор дека знаеле повремено да се укочат или незнам што, па бесплатно ке ги променеле, така им било наложено, а мене нема да ме чини ништо.
Многу профи.

Друго.
Свеќиците се менувале на 30.000 км. а јас имам 25.000 па наместо сега ми викаат истерај, и да поминеш 30к нареден сервис ке ги смениме, свеќиците чинеле 1.500 денари, што е сосема прифатливо за овластен сервис, во Матрикс за Опелот ги платив 1.800 денари.

Иако истечена гаранцијата решив сите сервиси да ги правам во овластениот, пред се поради коректниот однос и прифатливи цени, во споредба со цените кој ги читам за Митсубиши па и други сервиси.

Рано е, кој сервис е овој по ред? Ќе се предомислиш, како ќе се зголемува бројот на сервисите, така и на цените.

Инаку, цениве се стварно коректни, освен работната рака за промена на глицеринот. Многу е.

Отсутен deanMKD

• Редовен
  • Пораки: 1330
« Одговори #338 на: 17 Септември 2013, 01:09:24 am »
Инаку, цениве се стварно коректни, освен работната рака за промена на глицеринот. Многу е.

Златна работна рака е тоа, затоа е толку..:D

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4032
« Одговори #339 на: 17 Септември 2013, 01:20:49 am »
Реално тоа и треба да е поскапо отколку цената на деловите. Колку треба да биде работен час ?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #340 на: 17 Септември 2013, 01:22:43 am »
чим уље и филтри е 900,1300 е ПРЕкоректна цена за менување глицерин

Присутен kalimero

• Редовен
  • Пораки: 1890
« Одговори #341 на: 24 Септември 2013, 14:28:11 pm »
Денес добив понуда од Аутомакедонија, да ми сменат уље и филтер и работна рака нели, се комплет за 2.415 денари.
Уљето да биде LIQUI MOLY Leichtlauf High Tech 5W-40, тоа го наплаќаат по 313 денари литар во сервисот, бидејќи го точеле од буре, инаку во продавницата во кантичка од 5 литри им е 2.450 денари.

Уље + филтер + работна рака ми бараат 2.415 денари, а во продавницата само уљето е поскапо, плус филтер треба плус работна рака.

Поефтино ми е да направам сервис во овластен сервис отколку сам ми излага работава, само ова уље од буре некако ми мути вода, да не ми офукаат ГМ па да тргнам негде и уште пред велес да го истроши цело.

Знам овластен сервис се и треба да им се верува ама ...  што викате вие на цениве?

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #342 на: 24 Септември 2013, 14:29:23 pm »

Знам овластен сервис се и треба да им се верува

Don't be so sure !

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44483
  • Il Moderatore
« Одговори #343 на: 24 Септември 2013, 15:05:50 pm »
Мислам дека нема да прават такви далавери. И во нивни интерес е да продаваат и трошат што повеќе од ЛМ производите, застапници се.
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Busav

• Сениор
  • Пораки: 3954
« Одговори #344 на: 03 Октомври 2013, 16:11:32 pm »
Пишувам во оваа тема пошто се работи за овластени сервиси
Удрив во дупка (кратер) и пукна задниот лагер е сеа се распрашав на повеке места и цените се движат вака:

Momentalno ni e potrosen lagerot
cenata e 2850den
SKF
moze da stigne za 2nedeli

Pozdrav
Goce
Multipart

Pocituvani,

Lager za zadno trkalo  imame,cenata e 996,00 den., proizvoditel GSP.

Pozdrav,

Matrix DOO

AUTOMOTIVE GROUP
Vo prilog e profaktura za delot koj go barate. Istiot go nemame na zaliha. Dokolku se odlucite da Vi go poracame najnapred uplatete 30% avanas i izvestete ne za Vasata uplata cena 4100

Се мислам кој да го купам од првите 2 понуди(последнава не ни ја гледам ретардирани се) имал ли некој искуство со овие марки на лагари да даде малце помош? :)
Барам девојка која ке си го продаде бубрегот за да си купам кола :)