Автор Тема: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси  (Прочитано 590629 пати)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44584
  • Il Moderatore
Одг: Искуства со услуги и цени по официјалните сервиси
« Одговори #1230 на: 07 Јули 2017, 13:22:32 pm »
treba da menjam ulje i filtri denes utre, Skoda i Kolevski dur po 5-10 dena davaat termin... kade , posaglam servis kade mozam da zavrsam rabota denes utre , veke vo ponedelnik sum na pat...
Octavia 1.6 tdi
WTF чоек, ништо не те разбрав...
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1231 на: 07 Јули 2017, 13:24:47 pm »
osfen vo Skoda service i Kolevski kade ima saglam servis da smenam filtri i ulje denes -utre pri bidejci u ponedelnik sum na pat
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44584
  • Il Moderatore
« Одговори #1232 на: 07 Јули 2017, 13:25:52 pm »
osfen vo Skoda service i Kolevski kade ima saglam servis da smenam filtri i ulje denes -utre pri bidejci u ponedelnik sum na pat
Ух, добро е.... @zeroSignal знаеше еден добар за фолцвагени некаде накај припор... и оној што го исфали ми се чини @marjanot кај топтрејд бензинската близу пералната на бушав..
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30263
    • CARclub.mk
« Одговори #1233 на: 07 Јули 2017, 13:29:22 pm »
Митревски во Кисела Вода, или новиот сервис за VW што е позади Топ Трејд. Супер се дечките!

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20834
« Одговори #1234 на: 07 Јули 2017, 13:29:29 pm »
Митревски ќе да беше накај Припор.
Прц (Перо) е у Кучевишка Бара, би требало да може да ти учини.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен howitz

• Редовен
  • Пораки: 2273
« Одговори #1235 на: 07 Јули 2017, 13:30:55 pm »
Авто Сервис Прц ( Перо ) - 071 252 162
За вкусови не се расправа, по нив се плука.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1236 на: 07 Јули 2017, 13:43:50 pm »
ok blagodarim, prvo nakaj busav i pozadi toptrejd taka sum za perenje ...ako ne ideme kaj drugite na listava...

edit: blagodaram za zalaganjeto,
dogovoreno kaj deckite za utre rano posabajle...
« Последно менување: 07 Јули 2017, 14:04:09 pm RedEco »
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1051
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #1237 на: 07 Јули 2017, 15:25:24 pm »

Чистење на ДПФ
Чистење на гареж
менување на ЕГР вентил
ДПФ се чисти сам освен доколку не е затнат па мора присилна регенерација преку компјутер
#pa vidi problemot e sto nikogas ne sveti koga regeneraciajta e startuvana i vo tek, mozze da ti se desi poradi kratki distanci da regeneraciajta nikogas da ne zavrshi do kraj, ete ti poln filter, moze da si baksuz bas na avtopat koa ke si da ne treba da imas regeneracija. prisilna regeneracija koga znaes deka e startuvana e najsigurna, postoi li nekoj OBD2 app koj ja ima taa funkcija?

#za DPFot mislev kade vo SK mozze da se isccisti pepelta sto ostanuva vo nego pri sogoruvanje, dokolku se ustanovi deka e priliccno poln. 

Гареж се ствара со не прописно возење (на ниски вртежи во висока брзина)
#bidejki agr.ot zatvara mislam nad 2500rpm, ama kaj automatic toa vo D mode ne mozze da se dostigne vo gradksa voznja, samo manual. znacci AGR ventilot preporaclivo e odkoga ke se iscisti da se drzzi sto e mozzno pocesto nad2500, ili da se zatvori , najbolje :-))

ЕГР се затнува од лошо возење, ти пишав погоре ->
#zatoa mora da se cisti, ako e loso vozeno.

ЕГР на моето БМВ се расипа од нафтата на лукоил и шиникот ми го исклучи кога ремапираше, инаку беше стакло чист.
-elektronski ili mehanicki e? do egrot doagjaat samo izduvni gasovi a ne gorivo???

Вчера член од форумов ми кажа многу добар совет, нештото додека функционира не го задевај, или со негови зборови да не си чепкаш со сламка во газот :)
#u princip se funkcionira super dodeka ne se rasipe, i ulje da ne menjas motorot ke funkcionira se do onoj mooment dodeka ne se rasipe. Ama ja sfakjam poentata.
Se raboti za toa sto mozze preventivno da se napravi da se prodolzzi vekot na rabotenje.

---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 30263
    • CARclub.mk
« Одговори #1238 на: 07 Јули 2017, 15:26:01 pm »
Дај бе прекини со #хаштаговите. И ќе ти го сменам никнејмот, бега од маргини. :)

Отсутен changetheoil savethecar

• Редовен
  • Пораки: 1051
  • Best Motors Worldwide
« Одговори #1239 на: 07 Јули 2017, 15:37:13 pm »
Дај бе прекини со #хаштаговите. И ќе ти го сменам никнејмот, бега од маргини. :)

sho i da napisham a be odma mana se naogja... ni ednas eden da rece:
dobre dojde, poveli sedni daj neso da se napieme itn...
znacci odma na vaka napraj onaka napraj, vaka pisuvaj, onaka pisuvaj,
dajte malku dzentlmenstvo...
---Best Motors Worldwide---
       (Oo=[][]=oO)

Отсутен Дибидус

• Редовен
  • Пораки: 1758
  • Veritas Vos Liberabit
« Одговори #1240 на: 07 Јули 2017, 18:11:22 pm »
Добредојде од мене.

Прочитај ги правилата и научи како да цитираш правилно. Може имаш паметна дума да кажеш а вака верувам ретко кој се обидува да прочита што сака писателот да каже.
Brains are awesome. I wish everybody had one.

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 788
  • .
« Одговори #1241 на: 09 Јули 2017, 13:55:10 pm »
вчера наравен 9-тиот по ред сервис на леонот и првиот пат во неовластен сервис.

1.кастрол 5/40 4 литри=2400 ден
2.филтер за масло бош=800 ден
3.филтер за воздух бош=850 ден
4.филтер кабина карбонска бош= 850 ден
5.конртолни операции со работна рака=600 ден
--------------------------------------------------
вкупно = 5500 ден.

напомена; сервисот е направен после поминати 6000км. најчудно ми беше тоа дека во последниот сервис во порше приметив дека ми ставиле филтри унифлукс што се со најслаб квалитет од останатите производители на филтри а ми наплатиле тро дупло.

колата сега спие дали од маслото што е ново дали од тоа што е кастрол појма неам.
VW MK-7 (1.6 тди)

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6995
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #1242 на: 10 Јули 2017, 07:36:02 am »
do egrot doagjaat samo izduvni gasovi a ne gorivo???
само издувни гасови

Отсутен Filip MK

• Редовен
  • Пораки: 2688
« Одговори #1243 на: 10 Јули 2017, 10:02:18 am »

вкупно = 5500 ден.

напомена; сервисот е направен после поминати 6000км. најчудно ми беше тоа дека во последниот сервис во порше приметив дека ми ставиле филтри унифлукс што се со најслаб квалитет од останатите производители на филтри а ми наплатиле тро дупло.

колата сега спие дали од маслото што е ново дали од тоа што е кастрол појма неам.
Само 4 литри масло ти иде во моторот? Кај мене на голфот 4 л и некои 200 грама, останатото до литар за досипување, значи ми идат 5 литри масло. Од цените отскокнува (позитивно) филтерот за воздух, мене у овластениот ми го наплатија 1400 денари. Гледам немаш напишано за цената на штопните, а инаку цената за рака е иста како во овластен. Тоа ми е најголемата дилема кога би го баталил овластениот сервис, што ќе ќарам ако останам на истото масло и истите (по квалитет) делови, освен сам ако не си го правиш сервисот дома.
Своерачен потпис ;)

Отсутен Leon-cist

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 788
  • .
« Одговори #1244 на: 10 Јули 2017, 10:25:09 am »

вкупно = 5500 ден.

Само 4 литри масло ти иде во моторот? Кај мене на голфот 4 л и некои 200 грама, останатото до литар за досипување, значи ми идат 5 литри масло. Од цените отскокнува (позитивно) филтерот за воздух, мене у овластениот ми го наплатија 1400 денари. Гледам немаш напишано за цената на штопните, а инаку цената за рака е иста како во овластен. Тоа ми е најголемата дилема кога би го баталил овластениот сервис, што ќе ќарам ако останам на истото масло и истите (по квалитет) делови, освен сам ако не си го правиш сервисот дома.
3,6 литри масло ми фаќа картерот на леонот, штопната не е заменета....но барем знам дека сум ставил бош филтри а не некои унифлукс како што ми ставиле претходно во официјален
VW MK-7 (1.6 тди)