Првпат на форумот? Добредојдовте, и погледнете ги правилата!CARclub.mk е достапен и на Facebook како и на Twitter!
И вози по пропис во Австрија.
Стај си Waze да не се стресираш ептен за камерите, али у Австрија секако да си пазиш.
Цитат: Luki Junior на 08 Април 2024, 20:29:30 pmНормално дека да. Македонскиот пасош е ОК за патување по Европа и светот. Тоа што политикантите се затуцани и нас не дупат во здрав мозок е друг муабет.Словенечка вињета си купувам онлајн. Мн им е добра страницата. Уствари си ја купувам кога пијам кафе/го мочам во Австрија/Хрвартска во зависност од кој правец патувам. А Австриска, директ се зема на Караванки на рампата од словенечка страна кога плаќаш тунеларина. За Чешка?словачка исто може онлајн од нивните портали да се купи.Deka muabeti sum slusal kao na malive(selski) premini nemozelo. Samo za lokal naselenie bla blaSent from my Pixel 7 Pro using Tapatalk
Нормално дека да. Македонскиот пасош е ОК за патување по Европа и светот. Тоа што политикантите се затуцани и нас не дупат во здрав мозок е друг муабет.Словенечка вињета си купувам онлајн. Мн им е добра страницата. Уствари си ја купувам кога пијам кафе/го мочам во Австрија/Хрвартска во зависност од кој правец патувам. А Австриска, директ се зема на Караванки на рампата од словенечка страна кога плаќаш тунеларина. За Чешка?словачка исто може онлајн од нивните портали да се купи.
Цитат: Luki Junior на 08 Април 2024, 19:22:04 pm И вози по пропис во Австрија. Цитат: ficomk на 08 Април 2024, 19:53:46 pmСтај си Waze да не се стресираш ептен за камерите, али у Австрија секако да си пазиш. Јас платив 2 казни во Австрија, последната во 2019-та кај Салзбург, ама мали беа, околу 35-50Е. Да не има некоја нова промена со висина на казниве? Возев 20-30 km/h над ограничување. Последната мислам дека беше 73 во 50 зона.
Неделава патувам за Прага, па дали ми е попаметно да вадам вињетки за Унгарија, Австрија и Чешка онлајн или да зимам физички?Досега секогаш сум вадел физички, па да нема некои превара сајтови кои би требало да ги избегнам
Ги има некој возено Transalpina и Transfagarasan да сподели информации која би била најдобра рута, колку денови би биле идеални за посета, сместување и сл.