Автор Тема: Golf Mk3  (Прочитано 12638 пати)

Присутен WorM

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 616
Golf Mk3
« на: 12 Април 2011, 02:30:00 am »
Gi citav pravilata, pa gledam deka vikaat deka e kulturno da gi predstavime nasite milenici..epa da pocnam:

Volkswagen Golf - Treta generacija
Motor: 1.9 Naftash
1993 godina,
Crna boja,
Oprema: nisto posebno, servo, centralno, podesiv volan, podesivi farovi, Pink Floyd sedista, Elektricen Siber i.t.n... voglavno, standardna oprema

Uvezen vo 2002 godina od Germanija so 114 000km, dobro socuvan...

Eve prvicni sliki kako pristigna

Ke prodolzam utre.. :)

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
Одг: Golf Mk3
« Одговори #1 на: 12 Април 2011, 02:43:12 am »
Пред 9 години изгледал супер , стави слики од сега да видиме како изгледа :)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #2 на: 12 Април 2011, 08:00:26 am »
Сега е поубав мартин
Има затемнети прозори,издувче украсно,бандаши,гти спојлер, и не ми текнува више  :-X :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Ludi Kure

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 219
« Одговори #3 на: 12 Април 2011, 13:57:28 pm »
top e golfcevo bas ubavo socuvano kako novo e :)

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54983
  • Махер
« Одговори #4 на: 12 Април 2011, 14:01:35 pm »
Уште, уште! Лепотанско возило!

Присутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #5 на: 12 Април 2011, 16:30:23 pm »
Продолжувам...

После некое време беа поставени некои 14ки алу бандажи, на кои остана се до денешно време..
Некој украсен завршеток на задниот лонец, спојлер од Hella со трет штоп ( American model ), затемнети задните стакла by me  :)

Поставени магленки, бели жмигавци и GTI/VR6 спојлер

Се промени внатрешното осветлување во Golf 4 стил :)

Па по долго време отиде на освежување :)

Во меѓувреме беа купени браници во боја, штопови од GTI , странични затемнети жмигавци кои беа сите репарирани и обновени :)

Еве какви беа кога ги зедов...

Пред

После

Пред

После

Па после месец дена беше готов....едвај дочекав
Кодот за бојата беше земена од VW салон од голф петка ...поточно Black Pearl Magic код:LC9Z
Одлична комбинација

Планови има, пари нема..Сакам да ги сменам фаровите, Golf 4 Look од Hella, 15ки бандажи и некои други ситници кои ме нервираат..Angel Eyes и некои Leksus штопови не обожавам, повеќе сакам да се задржам на OEM делови, кои се трудам и тешко ги наоѓам во солидна состојба..

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #6 на: 12 Април 2011, 17:13:28 pm »
Одлично средено, мераци стварно! Кај тебе бар у Тетово се наоѓаат делови за Голф...

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #7 на: 12 Април 2011, 19:05:13 pm »
Лудаштво! Браво! Аутото ти е карамела! Мх, мх, мх... ПОШТОВАЊЕ ЗА ОЕМ ДЕЛОТ што не го сељашиш со безвезе додатоци. Имаш топ бандаж за зимски гуми, сега една најскромна сугестија 16ки:

Браос, браос за планот за фаровите, генијалец си. Истото би го направил. А уште одма може да си ставиш ксенонче 4300к (не би 6000к, знаеш ти зошто), и да налегне. И многу јак полир на старите фарови, ако решиш да не ги менуваш.

Фантастично аутце!

Отсутен martinmax

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 168
« Одговори #8 на: 12 Април 2011, 22:56:17 pm »
Изгледа одлично , да не имас некој DIY за светлото на шалт таблата , би сакал и јас такво нешто :)

Присутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #9 на: 13 Април 2011, 12:23:08 pm »
Лудаштво! Браво! Аутото ти е карамела! Мх, мх, мх... ПОШТОВАЊЕ ЗА ОЕМ ДЕЛОТ што не го сељашиш со безвезе додатоци. Имаш топ бандаж за зимски гуми, сега една најскромна сугестија 16ки:

Браос, браос за планот за фаровите, генијалец си. Истото би го направил. А уште одма може да си ставиш ксенонче 4300к (не би 6000к, знаеш ти зошто), и да налегне. И многу јак полир на старите фарови, ако решиш да не ги менуваш.

Фантастично аутце!

Me pogodi sega u srce...ako bi stail bandaz drug na golfov, toa sigurno ke bide BBS...a za xenonot sigurno ke stavam, samo sakam prvo da se snabdam so farovi, bidejki ovie se H4 a tie H7, ako kupam sega H4 ke mi bide nekorisen potoa....normalno 4300k, ni K povise :)

Одлично средено, мераци стварно! Кај тебе бар у Тетово се наоѓаат делови за Голф...

Fala, se naoga po nesto :)

Изгледа одлично , да не имас некој DIY за светлото на шалт таблата , би сакал и јас такво нешто :)

eve ti linkovi od tutoriali..ova za golf...posaglam DIY ne postoi :)

http://tachoumbau.com/

http://www.blauertacho.de/doc/

Pozdrav!

Присутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #10 на: 13 Април 2011, 12:34:48 pm »

Значи решен си за вакви? Лајк!

П.С. Драго ми е што те погодив со ББС. Си се знае што е дефиниција.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #11 на: 13 Април 2011, 13:39:20 pm »
Другар барем за голф имаш све... што сакаш можеш да му правиш....

И ја би идел на оваа варијанта со фарови од Голф4, само да знаеш ако ставаш ксенон, имаш по 2 сијалици за средно и дугачко :)

Присутен WorM

• Јуниор
  • **
« Одговори #12 на: 13 Април 2011, 14:24:27 pm »
Da da..se e jasno, h7 dolgo i kratko, i pozicijata e posebno kade sto na cetvorkata e zmigavecot..Definitivno sum resen za vakvi farovi..stakleni se i imaat mnogu podobreno osvetluvanje za razlika od site drugi proizvoditeli...gi zemam radi usovrsen izgled i podobrena funkcionalnost

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #13 на: 13 Април 2011, 14:31:44 pm »
Да да... нормално, ради... усовршен изглед, и поубаво светло

Отсутен iFco

• Почетник
  • *
  • Пораки: 26
« Одговори #14 на: 07 Јуни 2011, 21:25:45 pm »
Еј друже абе за километражата да ти свети плаво само фолијата ја смени или диодите ти се сменети плави... и ако ти се диоди од кај ги купи зашто нели идат сосе фасонката... фала однапред за инф.