Автор Тема: Телевизиски сметки  (Прочитано 21102 пати)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Одг: Телевизиски сметки
« Одговори #105 на: 22 Октомври 2012, 23:53:59 pm »
абе друже.. сите си плаќаме за грешките... некој таму одговорен, ке му се скрати некое примање или на група одговорни за грешкава, ке добиат по 10-15% помала плата и ке се надокнадат грешките-штетите... иако е софтвер во прашање, сепак тој софтвер го направил, изработил и ставил во функција некој човек, па неколку луѓе го контролирале и на крај некој не си ја заврил работата како шот треба... немој по се да плукаме... ајде искалкулирај колкава е штетата? 10.000 писма? па тие не коштатт повеке од 3 денари комад...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен marsher

• Сениор
  • Пораки: 3177
    • smchiptuning
« Одговори #106 на: 23 Октомври 2012, 00:04:13 am »
Софтвер е во прашање -е официјалното соопштение.Софтверот сам не праќа сметки.Дали се 10000 или повеќе не знам.Ама не се само 3 ден.Сметките ги праќаат по пошта.Си праќал ли скоро нешто по пошта да видиш колку чини.
Им требаше бајаги време да ја видат грешката на софтверот.Тие шо работат во телевизија не плаќаат сметки, не им стигнале на нив..?

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #107 на: 23 Октомври 2012, 00:06:51 am »
Не разбирам.

Зарем нема ниту еден со малце памет.
Си имал претходниот месец 50 000 сметки.
и тој месец пред тој 50.000.

Сега имаш 125.000 сметки испринтано. Никој не се прашува зошто е тоа така? Никој не ја забележал разликата навремено? Никој нема памет таму?

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #108 на: 23 Октомври 2012, 00:11:30 am »
ама па не им стигнаа на сите... само во некои делови низ скопје колку шт сватив... се работи за мал процент... деновиве зборнав со многу луѓе за ова... еден само спомна дека и кај него дома се случило тоа... еве ни кај мајка ми, ни кај братот не се деси тоа, ни кај мене не се деси... значи мал број е... не е баш од 50 на 125 како што викате... (фигуративни бројки нели... за сооднос само спомнав)
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #109 на: 23 Октомври 2012, 00:15:59 am »
Е сега уште нешто не ми е јасно...Ми стига старата сметка и уште 4 нови, сите на иста адреса...
Да не е ова шо се менуваа имињата на улиците па итаму да има некоја софтверска грешка..

Отсутен kimi makedonski

• Сениор
  • Пораки: 3035
  • Слобода или смрт
« Одговори #110 на: 23 Октомври 2012, 00:18:27 am »
ама па не им стигнаа на сите... само во некои делови низ скопје колку шт сватив... се работи за мал процент... деновиве зборнав со многу луѓе за ова... еден само спомна дека и кај него дома се случило тоа... еве ни кај мајка ми, ни кај братот не се деси тоа, ни кај мене не се деси... значи мал број е... не е баш од 50 на 125 како што викате... (фигуративни бројки нели... за сооднос само спомнав)
Сеуште стигаат не се секирај ќе дојде и кај тебе.

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #111 на: 23 Октомври 2012, 00:26:55 am »
Пред пола саат го слушнав извинувањето на МТВ.Ги молат граѓаните за разбирање..
Него друга е работава, им ги предочи некој правните консеквенци на пристап кон лични податоци, свето право на секој граѓанин во секоја нормална демократија во Европските земји каде тежнееме, па сега дигнаа рачна.Да се случеше вакво нешто во некоја асолна држава од отштетите шо ќе ги добиеа граѓаните, немаше да плаќаат сметки во наредните 20 години...

Отсутен Tommy

• Легенда
  • Пораки: 7561
« Одговори #112 на: 23 Октомври 2012, 01:09:02 am »
Е сега уште нешто не ми е јасно...Ми стига старата сметка и уште 4 нови, сите на иста адреса...
Да не е ова шо се менуваа имињата на улиците па итаму да има некоја софтверска грешка..

НЕофицијално, тоа е една од причините.

Нели, твојата оригинална лична карта се води на Ул.Џорџ Буш, а сега твоите синови извадиле лични карти на име Ул. Четврти Косовси Корпус.
И така, РДФ и на тебе и на нив, различни адреси, иако е иста куќа, сметки на сите.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #113 на: 23 Октомври 2012, 01:51:46 am »
Лажат..... кај мене ништо не е сменето а сепак ми пристигна честитката

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #114 на: 23 Октомври 2012, 01:55:06 am »
никако да направат некоја грешка да пуштат некој денар,само за зимање им се грешкиве

Отсутен marsher

• Сениор
    • smchiptuning
« Одговори #115 на: 23 Октомври 2012, 08:48:58 am »
Немаат таков софтвер, а може да им направиме, не е проблем...треба само добра воља... ;D

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #116 на: 23 Октомври 2012, 08:52:00 am »
Ја плаќам само кабелска, мтв задњи пут кога идеше на сметки од струја.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #117 на: 23 Октомври 2012, 09:00:06 am »
кај мене нема стигнато нешто нерегуларно,а ако стигне за плаќање ќе ги со прашам:)
нека каже некој од правниците,дали имаат основ да ме тужат ако не им платам,и ако дојде до тоа,очигледно дека ќе изгубат,кој ќе ги сноси сите трошоци,МРТВ?

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44365
  • Il Moderatore
« Одговори #118 на: 23 Октомври 2012, 09:09:22 am »
Ујп може кога поднесуваш даночна пријава да ти прати решение за доплата од 50 дени (сигурно печатењето и праќањето кошта 10 пати повеќе), па за ова кој ќе ги плател трошоците, ај што ве глеам чудни! Баба ти и дедо ти ќе ги платат, пошто они ќе ги платат двете РДТ сметки што стигнале (една за баба една за дедо)!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4394
« Одговори #119 на: 23 Октомври 2012, 09:12:01 am »
тоа со ујп е чиста глупост што праќаат да доплатиш 50 дени,ради некое глупо заокружување.треба да си направат филтер под 10-20 денари разлика уопште да не праќаат па нека ги пеглаат на друг начин разликите.а за мрт,ако е незаконски тоа што пратиле,зашто ја да им се секирам и да се ебавам по шалтери и пошти