Автор Тема: Киа Рио 1.2 (2012)  (Прочитано 55648 пати)

Отсутен Dimac

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 672
Одг: Киа Рио 1.2 (2012)
« Одговори #60 на: 17 Октомври 2012, 21:15:15 pm »
Одличен избор-многу безгрижни километри.

Инаку потполно истото Рио со иста боја и мотор го зема брат ми пред еден месец и моите впечатоци се следниве....
-одлично опремено
-моторот сака да го завртиш над 3500 обртаи за да повлече појако
-пластиката на возачката врата крцка на допир
-лесно управлив серво волан и менувач
-доста пространо внатре
-на извозени 110 км со брзина до 120км/ч бордот ми покажа потрошувачка од 5,2 л/100км

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11741
  • Архитект
« Одговори #61 на: 17 Октомври 2012, 22:04:36 pm »
Грешка си некоја, да не било 15,2 ?

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 342
« Одговори #62 на: 17 Октомври 2012, 23:16:44 pm »
ај по ред да одговорам...
значи 190 идеше на патот куманово-скопје под полна гас...и мене не ми се веруваше,ама така испадна
второ-колата од внатре е прекомотна,утре ќе турам слики
за тоа со багажот-не лупаат,иако знам на кој мислиш и јас коа ја возев на пробна вожња истиот дефект беше,ама кај мене го нема...единствено само запците под вратата од гепекот што треба да го држат теписонот не се толку асални,и повише одмагаат него што помагаат,ама го средив и тоа :P
на прашањето за опремата,земена е со фул опрема и излезе преевтино...10.350 со се бандашите
е сега за проблемите....после 2-3 месеца откако беше земена рикна десната прскалка за шофершајвна и тоа не го признаваа како нивни квар,туку како моја штета....по некои муабети и мали закани,се решија да го залепат делот-прскалката
но по недела дена рикна и левата шприцалка по што следеше голема нервоза и караници...ај што не ги признаа па си ги нарачав...но во меѓувреме на општо чудо штопот заден за кочница почна да пука и а шприцнев позади у внатре прокапуваше...е  тоа беше врвот за да ме изнервираат до даска и да ги отерам у пм....инаку ни тој не го признаа наводно сам сум пробувал  да правам нешто...ај кејф на нова кола се фрлија уште 70 евра за тие три дела...и плус уште 250 евра за двата задни штопа,бидејчи ја потчукнав и пукнаа па морав да ги сменам,душа не ми даваше таква да ја возам колава......и крајниот проблем дојде пред 1 месец кога почна лакот на бандашот да се љупи....е за тоа неможеа да ме окриват па се вадеа дека чекале дговор од кореја дали да дале нов или да го префарбале....за типот денеска да ми каже да сум го ставел резервното,а тој што се љупи да му го дадам  да го префарба.....
тука следеше вербална расправија од некојси 45 минути по што му беше кажано од мене дека доколку во рок од 1 месец дена не  го смени бандажот,со фискалните за  шприцалките и штопот идам у пазарна инспекција да ги пријавам
а сега ќе видиме што ќе направат
се надевам нема да има потреба од пазарна инспекција..но ако нејќат со добро со лошо ќе играме
Фиат Типо

Отсутен serdjo

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #63 на: 17 Октомври 2012, 23:27:43 pm »
Ja go imam istoto skroz boja sve go zemav pred 6 meseci 5500km napraviv go imam tuka staveno :)Top e kolata mnogu sum zadovolen i ja ja vozev 190km/h skopje tetovo ide i ne bucese mnogu sto bas se zacudiv.Potrosuvackata mi e top 7.2litri trosi na otvoreno 5litri na 100km so prosecna brzina 120km a sega ako ja rokas 180 190 toa e vise drugo :)Nego sakav da te prasam kolku pari i kade zema boja ja imam malku grebnato na branik pa bas sakam da zemam malku boja..Pozz i so zdravje da ja vozis :)

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
« Одговори #64 на: 17 Октомври 2012, 23:41:41 pm »
Ja go imam istoto skroz boja sve go zemav pred 6 meseci 5500km napraviv go imam tuka staveno :)Top e kolata mnogu sum zadovolen i ja ja vozev 190km/h skopje tetovo ide i ne bucese mnogu sto bas se zacudiv.Potrosuvackata mi e top 7.2litri trosi na otvoreno 5litri na 100km so prosecna brzina 120km a sega ako ja rokas 180 190 toa e vise drugo :)Nego sakav da te prasam kolku pari i kade zema boja ja imam malku grebnato na branik pa bas sakam da zemam malku boja..Pozz i so zdravje da ja vozis :)
ти пишав порака,ако си за пиши ми
Фиат Типо

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #65 на: 17 Октомври 2012, 23:47:16 pm »
Ахам....... значи корејскава гаранција важи доколку  во гарантниот рок колата не ја мрднеш од гаража. Ако ја мрднеш - оп, стоп, не важи! :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен викацот

• Јуниор
  • **
« Одговори #66 на: 17 Октомври 2012, 23:50:20 pm »
Ахам....... значи корејскава гаранција важи доколку  во гарантниот рок колата не ја мрднеш од гаража. Ако ја мрднеш - оп, стоп, не важи! :D
така ќе му дојде...ама има и за нив чаре...ќе наебат и они......тој прееска мислеше се заебавам за пазарна инспекција,ама ако ;)
Фиат Типо

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #67 на: 18 Октомври 2012, 00:16:06 am »
на општо чудо штопот заден за кочница почна да пука и а шприцнев позади у внатре прокапуваше...е  тоа беше врвот за да ме изнервираат до даска и да ги отерам у пм....инаку ни тој не го признаа наводно сам сум пробувал  да правам нешто...ај кејф на нова кола се фрлија уште 70 евра за тие три дела...и плус уште 250 евра за двата задни штопа,бидејчи ја потчукнав и пукнаа па морав да ги сменам,душа не ми даваше таква да ја возам колава......и крајниот проблем дојде пред 1 месец кога почна лакот на бандашот да се љупи....е за тоа неможеа да ме окриват па се вадеа дека чекале дговор од кореја дали да дале нов или да го префарбале....за типот денеска да ми каже да сум го ставел резервното,а тој што се љупи да му го дадам  да го префарба.....
тука следеше вербална расправија од некојси 45 минути по што му беше кажано од мене дека доколку во рок од 1 месец дена не  го смени бандажот,со фискалните за  шприцалките и штопот идам у пазарна инспекција да ги пријавам
а сега ќе видиме што ќе направат
се надевам нема да има потреба од пазарна инспекција..но ако нејќат со добро со лошо ќе играме

So much for the 5 year warranty....

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #68 на: 18 Октомври 2012, 02:25:06 am »
Ги читам сеа дефективе и одма сфаќам за која кола се работи, папучар еден само накај селана Кумановски потрошња мериш :D :D :D Поздрав се гледаме.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Start Up Mac

• Редовен
  • Пораки: 1518
« Одговори #69 на: 18 Октомври 2012, 06:13:56 am »
dobredojde druze odlicno autce samo ne mi se sviga defektite ali za sve ima resenje :d ne mu se sekiraj :D so zdravje da si ja vozis i mn zenicki da te brkaat :D

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #70 на: 18 Октомври 2012, 11:52:41 am »
Hehe, tolku od garancijata vo Makedonija. Ako nemas debeli vrski vo avtosalonot, nisto ne ti vazi, za se si ti kriv.

no, malku mi e nejasen momentot koga gi objasnuvase kvarovite na voziloto. posebno problemite so stopovite. velis ti vleguvalo voda vo niv, pa posle si gi skrsil stopovite, pa si gi smenil so novi i sega ne pusta voda? Nema logika vo ova.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #71 на: 18 Октомври 2012, 16:25:34 pm »
Koга ќе имаш некаква поплака втрора опција ти е дирекно да испратиш меил кореа кај главниот дистрибутер.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #72 на: 18 Октомври 2012, 17:52:05 pm »
Купи КИА, па плаЧИЈА :D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #73 на: 18 Октомври 2012, 17:59:12 pm »
Боцкало.... :)

Прашај ги тие што земаа половни......

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #74 на: 18 Октомври 2012, 18:04:36 pm »
Шо им фали на тие што земале половни, за 5 000 - 7 000 евра ги уживаат благодетите на тие што шибаат по  40 - 50 000 евра за кола.