Автор Тема: Меѓународна Возачка Дозвола  (Прочитано 85245 пати)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1301
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
Одг: Меѓународна Возачка Дозвола
« Одговори #240 на: 09 Март 2016, 15:40:15 pm »
А каде е поефтина ?

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20632
« Одговори #241 на: 09 Март 2016, 17:36:39 pm »
Во ПСС.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Nakolce

• Редовен
  • Пораки: 2310
  • Имигрант
« Одговори #242 на: 10 Март 2016, 00:49:15 am »
Па затоа ќе си кажиш, пиши ми акт/фиш. Или фрли му 10 евра и завршена работа.

Човек не треба да води инает и да се прави паметен. Ако сум згрешил, признавам. Што има да го дрвам.  :)

Инаку, да, човек треба да си има меѓународна во секој случај.
10 евра во бугарија се даваат само во случај ако запне.. кога ке те сопре одма стави 5ка во пасош и ако те праша што е одговори му традиција... поминува 100%. те пушта одма и не се гљавиш 5 или 10 минути со него...

Отсутен Luki Junior

• Сениор
  • Пораки: 5006
  • The Spartan General
« Одговори #243 на: 10 Март 2016, 07:13:11 am »
10 евра во бугарија се даваат само во случај ако запне.. кога ке те сопре одма стави 5ка во пасош и ако те праша што е одговори му традиција... поминува 100%. те пушта одма и не се гљавиш 5 или 10 минути со него...

Досега само еднаш имам подмитено. Ме пукаа на радар со 130, а дозволено 80 или 90. 20 евра завршија работа, иначе и мене ќе ме носеа во станица. Во сите други случаи без инаетење и добра дума сум поминувал.

Истото и во Македонија, јас секогаш признавам ако сум згрешил, и предлагам ако мисли дека треба да ми пише казна, нека ми пише казна.  :)
Fehlende Pferde Sterken sind mit Wahnsinn ersetzt.

Отсутен achtung

• Сениор
  • Пораки: 6642
Одг:
« Одговори #244 на: 10 Март 2016, 08:29:26 am »
И во Македонија поминуваат со 1000ка само да не сте фаца - шпиун.

Отсутен Allexxander

• Сениор
  • Пораки: 5834
« Одговори #245 на: 10 Март 2016, 08:31:25 am »
Ја не знам како им се ризикува работно место за толку мала сума. Стварно не ми е јасно. Од кај знаат кој им дава пари? Од кај знаат дека нема да го наместам? За мизерни, 5, 10 евра да се ставаат на таков ризик...

Отсутен pirat_07

• Легенда
  • Пораки: 8107
  • Rural fuckin society - we live in!!!
« Одговори #246 на: 10 Март 2016, 09:23:03 am »
Има незаменливи, зошто да му е страв? Може од ВМРО е, или секако е... Може вујко му е намајка му брат  ;D

Присутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7049
« Одговори #247 на: 10 Март 2016, 11:42:23 am »
Некое инфо, на што се должи разликата во цена на меѓународната во ПСС и во АМСМ?

Ако се работи за АМСМ што е 24/7 дежурно кај Католичка таму е поскапо заради истото. Инаку во другите АМСМ е поефтино, 850 или 900 мислам беше кога вадев пред 3 години.

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #248 на: 10 Март 2016, 23:48:56 pm »
Ја не знам како им се ризикува работно место за толку мала сума. Стварно не ми е јасно. Од кај знаат кој им дава пари? Од кај знаат дека нема да го наместам? За мизерни, 5, 10 евра да се ставаат на таков ризик...

ако збориш за бугарија, ти гарантирам дека малку поинаку се работите... затоа што он зима мито, ама на тој што треба да го проверува, му дава рушвет, па после тој таму погоре си подмачкува кај што треба итн итн... во бугарија се е мито, ама баш се... мозок така им размислува, да гледаат се низ призма на пари... а со оглед на мизеријата во која беа долго време, џебот го тураат на прво место, па и пред законот... и уште долго долго така ке биде... а потполно истото е и во босна, барем кога полиција е во прашање...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7371
« Одговори #249 на: 10 Март 2016, 23:55:54 pm »

Имаше случај во кој полицајците барале 500 денари мито,, ама  од началник во МВР ( не го познавале.. )... и така. ;D :D

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #250 на: 13 Март 2016, 00:45:31 am »
Да пуштам препорака во врска со вадење меѓународна возачка...

Вадете ја каде било освен во ПСС. 1000 денари да е поскапа во АМСМ, таму би си ја вадел, само да не стапнам уште еднаш кај овие дилајливе...
Три пати... ТРИ ЕБАНИ ПАТИ ја правеа дозволата за жена ми, и па не е како што треба, ама ај, се трпи некако. На мојата нема печат, приметив тек кога се прибрав дома.
Капаче, ми наплаќаат 1600 денара, ми даваат фискална и потврда за 800... И пази леба ти, уште ми се праи на два ипол фраерот, ми вика:
- „Па имаш од терминалот слипот дека е платено“.
- „Имам, ама имам фискална за 800 денара, не за 1600.“
- „Па добро де, тоа е...“
- „Не, не е тоа, пошто едноставно не е тоа.“
- „Фискална сакаш уште една?“
- „Да, фискална и потврда дека е платено.“

Правеше фаци, ама виде-не виде, ми даде уште една фискална и потврда. Прилично сум сигурен дека во понеделник (кога ќе морам да идам за да се испокарам за меѓународниве) ќе биде последен пат кога јас ќе припарам таму. Брука.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34067
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #251 на: 13 Март 2016, 00:54:56 am »
Може и ја да доам со тебе?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #252 на: 15 Март 2016, 10:53:35 am »
Xhontra ми скузи што не те викнав со мене, да одиш таму и да му го скршиш кичмата на сите, ама ептен бев на свите страни раскурцан...

Ениху, бев пак, ставија печати на мојата дозвола, направија нова за жена ми, и чудно ми ти чудо, пак не е како што треба, ама не би требало да имаме проблем. Ако имаме, че го паљим со бејзин.

Ај шел потенцирам уште еднаш, јас пак у ПСС не влагам.
« Последно менување: 15 Март 2016, 11:53:04 am velestrumf »

Присутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 8872
« Одговори #253 на: 15 Март 2016, 11:52:09 am »
замисли тие и технички преглед имаат :D :D :D

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4199
« Одговори #254 на: 15 Март 2016, 15:49:27 pm »
којзнае што документ издаваат,да не е фалц некој?