Убав звук вади,кај мене на 520ката вадеше малце по дебел звук со ремусот.
Иначе јас кога го ставав ремусот,го извадив и катализаторот и почна да дими,а пред тоа не димеше ич,сигурен си дека си го извадил лонецот а не катализаторот?
абе друже... се убив од барање спецификации зашто кај мене има 3 лонци а не 2 + катализатор... и ако прочепкаш малце по интернетов ке видиш дека во ниедно бмв до 1996-та немало вградено катализатор... од 96-та влегува во регулатива да се вградуваат и катализатори заради исполнување на еко нормативи.
твојот “катализатор“ го извади ти или мајстор? ако ти го вадел мајстор многу веројатно е дека ни он не проверил дали е или не е катализатор... јас морав да сечам цевките до крај заради мањак на саглам цевки, мерките беа во милиметри, па затоа малте не го исеков до крај и тогаш видов дека не е катализатор туку е лонец...
значи кај мене она што мислев дека е катализатор му влегуваа 2 цевки и злегуваа 2 цевки од него... онака има 2 грани 3 во 1 и логично 2 цевки продолжуваат.. значи тиа 2 влагаат во првиот лонец, па од него во вториот лонец и после тоа има пак грана 2 во 1 па влагаат во задниот т.е. 3-тиот лонец... третиот го сменив со спортскиот лонец и издув а првиот го извадив така што го премостив со 2 цевки.
и како и да е, денес го повозев малку чадењето си го има ама само кога ке стиснеш и се осеќа по интезивен мирис на издувни гасови а не на масло или вода... бар ми се смири душава, вчера за момент помислив дека нешто карика сум сјебал или недај боже дихтунг на глава, глава и слично да прсне или па и блок...