Автор Тема: Videos  (Прочитано 973301 пати)

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9214
Одг: Videos
« Одговори #4575 на: 25 Август 2013, 00:20:29 am »
колку што ме држи умов,во живо како боље да звучеше

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4576 на: 25 Август 2013, 00:26:20 am »
иако од видеото В нема пошто е црна темница, битен е звукот уствари... снимано е со мобиле она што би требало да биде видео рекордер и појма немам зашт неможам да го уклучам глупавото сијаличе за на видео, а за сликање си светка... нејсе.. небитно е тоа, и ептен небитно за темава.. во другатема ке дискутираме за решение... како и да е, според мене вака треба да звучу бмв 520 со спортски издув, откако ке му ги извадиш задниот лонец, и првиот лонец (што мислев дека е катализатор а испадна дека не е туку лонец е) и останат е средниот лонец...

поздрав до члинк.. ова е бившото негово ;D
колку што ме држи умов,во живо како боље да звучеше

ти во живо си го слушнал без ВЧЕРАШНАТА МОДИФИКАЦИЈА, а вчера не го снимав туку денеска видеото.. значи не си можел во живо да го чуеш, ти пред 5-6 дена го сллушна пред модификацијата на издувниот систем. пред 10-15 дена го извадив задниот лонец и го наместив издувот, а вчера се изведе уште една модификација на целиот издув... значи ако претходно ти звучело добро, сега ке се наежиш... :)

п.с. сега после оваа модификација ми се појави дим низ ауспух? а претходно го немаше... утре ке му ја мозагам зашто, ама дефинитивно има некоја зезанција...
« Последно менување: 25 Август 2013, 00:42:35 am onak »
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #4577 на: 25 Август 2013, 17:22:27 pm »
Убав звук вади,кај мене на 520ката вадеше малце по дебел звук со ремусот.
Иначе јас кога го ставав ремусот,го извадив и катализаторот и почна да дими,а пред тоа не димеше ич,сигурен си дека си го извадил лонецот а не катализаторот?

Отсутен marmlad

• Сениор
  • Пораки: 4222
« Одговори #4578 на: 25 Август 2013, 18:41:06 pm »
http://www.streetfire.net/video/top-gear-review-of-2004-civic-typer-facelift-i_33877.htm
Интересно видео од Top Gear, Civic Type R EP3 и NSX Type R

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4579 на: 25 Август 2013, 20:47:46 pm »
Иначе јас кога го ставав ремусот,го извадив и катализаторот и почна да дими,а пред тоа не димеше ич,сигурен си дека си го извадил лонецот а не катализаторот?

абе друже... се убив од барање спецификации зашто кај мене има 3 лонци а не 2 + катализатор... и ако прочепкаш малце по интернетов ке видиш дека во ниедно бмв до 1996-та немало вградено катализатор... од 96-та влегува во регулатива да се вградуваат и катализатори заради исполнување на еко нормативи.

твојот “катализатор“ го извади ти или мајстор? ако ти го вадел мајстор многу веројатно е дека ни он не проверил дали е или не е катализатор... јас морав да сечам цевките до крај заради мањак на саглам цевки, мерките беа во милиметри, па затоа малте не го исеков до крај и тогаш видов дека не е катализатор туку е лонец...

значи кај мене она што мислев дека е катализатор му влегуваа 2 цевки и злегуваа 2 цевки од него... онака има 2 грани 3 во 1 и логично 2 цевки продолжуваат.. значи тиа 2 влагаат во првиот лонец, па од него во вториот лонец и после тоа има пак грана 2 во 1 па влагаат во задниот т.е. 3-тиот лонец... третиот го сменив со спортскиот лонец и издув а првиот го извадив така што го премостив со 2 цевки.

и како и да е, денес го повозев малку чадењето си го има ама само кога ке стиснеш и се осеќа по интезивен мирис на издувни гасови а не на масло или вода... бар ми се смири душава, вчера за момент помислив дека нешто карика сум сјебал или недај боже дихтунг на глава, глава и слично да прсне или па и блок...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6221
« Одговори #4580 на: 26 Август 2013, 21:24:27 pm »
онак ваков беше ли кај тебе?

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7477
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #4581 на: 26 Август 2013, 22:39:30 pm »
Not a valid youtube URL

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4582 на: 27 Август 2013, 00:51:45 am »
онак ваков беше ли кај тебе?

(Фотографијата е скриена. Кликни тука за да ја прикажеш..)

не не... 2 цевки влагаат 2 цевки излагаат..
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4583 на: 27 Август 2013, 02:06:31 am »
Not a valid youtube URL
јованка броз и дел од историјата врзан околу нејзе... 1 саат
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен DareBmw

• Сениор
  • Пораки: 4305
  • К’мет
« Одговори #4584 на: 27 Август 2013, 04:16:01 am »

абе друже... се убив од барање спецификации зашто кај мене има 3 лонци а не 2 + катализатор... и ако прочепкаш малце по интернетов ке видиш дека во ниедно бмв до 1996-та немало вградено катализатор... од 96-та влегува во регулатива да се вградуваат и катализатори заради исполнување на еко нормативи.

твојот “катализатор“ го извади ти или мајстор? ако ти го вадел мајстор многу веројатно е дека ни он не проверил дали е или не е катализатор... јас морав да сечам цевките до крај заради мањак на саглам цевки, мерките беа во милиметри, па затоа малте не го исеков до крај и тогаш видов дека не е катализатор туку е лонец...

значи кај мене она што мислев дека е катализатор му влегуваа 2 цевки и злегуваа 2 цевки од него... онака има 2 грани 3 во 1 и логично 2 цевки продолжуваат.. значи тиа 2 влагаат во првиот лонец, па од него во вториот лонец и после тоа има пак грана 2 во 1 па влагаат во задниот т.е. 3-тиот лонец... третиот го сменив со спортскиот лонец и издув а првиот го извадив така што го премостив со 2 цевки.

и како и да е, денес го повозев малку чадењето си го има ама само кога ке стиснеш и се осеќа по интезивен мирис на издувни гасови а не на масло или вода... бар ми се смири душава, вчера за момент помислив дека нешто карика сум сјебал или недај боже дихтунг на глава, глава и слично да прсне или па и блок...
Мајстор го вадеше,изгледа ни он не видел што е,искача дека е лонец баш сега и јас побарав по нетов,ништо страшно не е димењето и јас прашував,ми рекоа дека е поради вадењето на катализаторот (кој искача дека е лонец),и кај мене мирисаше на издувни гасови,на плин ;D

Отсутен onak

• Легенда
    • КАНО еко системи
« Одговори #4585 на: 27 Август 2013, 11:29:39 am »
па да... тоа и јас го констатирав... на издувната грана има еден дел каде што ги прибира издувните гасови назад на усис преку едно цевче... и сега со вадењето на лонците се отвара добар проток на ауспухот и едноставно неможе да ги собере на усис па затоа ги гледаме на издув како чадење, кое уствари и не е толку страшно туку само на поголемо стискање на педала... бмв-то сеуште нема плин. ама во план е. чим ке се стави плин, ке исчезнат и видливите гасови т.е. чадењето ке го снема, зашто такви црни димови само од бензински гасови се дешаваат... (и полу продуван дизел ;D ... да истролам и ја малку сега) ;D
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #4586 на: 27 Август 2013, 22:15:51 pm »
Доста беше муабети за дизели... ;D

Како се лансираше челикот...

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4587 на: 27 Август 2013, 22:40:02 pm »
Ама колите што ги имаат не можеме ни да ги сањаме. :)

Отсутен Vlatzki

• Редовен
  • Пораки: 2069
« Одговори #4588 на: 27 Август 2013, 23:05:34 pm »

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #4589 на: 27 Август 2013, 23:18:29 pm »
Да не го бркале педериве, немаше да се акне во луѓено.

-Значи: Дозволете да си се вози колку што е безбедно за колата. Секогаш срањата ги прави полицијата.

Fuck the police.