Автор Тема: Skoda Octavia MK2 1.6 TDI  (Прочитано 14079 пати)

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Одг: Skoda Octavia MK2 1.6 TDI
« Одговори #30 на: 04 Декември 2012, 15:19:50 pm »
Imam jas univerzalni drzaci za skii, ke ti gi daam po bagatela cena :)
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #31 на: 04 Декември 2012, 21:11:18 pm »
Imam jas univerzalni drzaci za skii, ke ti gi daam po bagatela cena :)
pusti fotka da gi vidime... :)
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #32 на: 04 Декември 2012, 21:12:39 pm »
kupisi magneti po evtini ti se :D
Kolku se dobri magnetnite...?

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #33 на: 04 Декември 2012, 21:15:55 pm »
Bravo, prekrasna Skoda :). 1.6tdi e soliden motor. Potrosnjata za taka teska kola ne e voopsto golema.
Hmm e komotna Octaviava ama tezi samo 1300kg ... !?

Отсутен NDarK

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 459
« Одговори #34 на: 05 Декември 2012, 18:29:19 pm »
kupisi magneti po evtini ti se :D
Kolku se dobri magnetnite...?

vidi mene mi se stari okolu 7 godini i odlicni se do mavrovo idev lani zimotoo vozev okolu 130 i nema problemm

Отсутен Sase_91

• Сениор
  • Пораки: 3873
« Одговори #35 на: 05 Декември 2012, 19:49:29 pm »
Јас пак не би ти препорачал магнетни. Се гребе колата одозгоре минимално, но ајде и тоа да не ти е проблем многу се комплицирани за ставање, за вадење и слични процедури околу нив. Пред да ги ставиш мораш наземја првен да ги ставиш сосе скиите па да ги кренеш на колата, при вадење истата процедура само обратно и после скијање пак истото што е доста покомплицирано да се изведе на паркинг, а при тоа магнетот одоздоле да не допре на земјата. А и квалитетни држачи за 2 пара скии се 3000-3500ден, а фиксни железни носачи за 4 пара скии се некаде околу 8000ден. Така да ако имаш фамилија изборот е јасен, ако имаш само два пара скии твое си е што ќе решиш.
If everything seems under control, you're not going fast enough.  /  KKBA

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #36 на: 06 Декември 2012, 00:00:00 am »
Јас пак не би ти препорачал магнетни. Се гребе колата одозгоре минимално, но ајде и тоа да не ти е проблем многу се комплицирани за ставање, за вадење и слични процедури околу нив. Пред да ги ставиш мораш наземја првен да ги ставиш сосе скиите па да ги кренеш на колата, при вадење истата процедура само обратно и после скијање пак истото што е доста покомплицирано да се изведе на паркинг, а при тоа магнетот одоздоле да не допре на земјата. А и квалитетни држачи за 2 пара скии се 3000-3500ден, а фиксни железни носачи за 4 пара скии се некаде околу 8000ден. Така да ако имаш фамилија изборот е јасен, ако имаш само два пара скии твое си е што ќе решиш.
Hmm za mene e ova stavanje i simnuvanje problematicno, posle skijanje nemam tolku trpenie... Kade se vo Skopje se prodavaat ovie drzaci...

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #37 на: 06 Декември 2012, 07:42:28 am »
Кај магнетните треба да се потрудиш само да ти биде чист покривот и да ти бидат чисти магнетите. тоа не е така страшно. Кога одиш на скијање ги монтираш на кола и не ги вадиш на паркинг. Ептен треба некој да ти го је*е покривот, за да може да ти ги украде, а ако ти ги украде, пак ќе му треба клучето за да ги користи. Што се однесува до позицијата на покрив, со мало „вежбање“ ќе научиш која ти е идеална за твојот покрив и скии, и после е лесно. Квалитетните магнетни држачи се навистина скапи, ама и си ги вредат парите. Поготово оние што имаат TUV цертификат за возење со нормални брзини :)
За вадење дома или на паркинг ако баш сакаш, едноставно е, повторно ќе кажам со квалитетните држачи. на самите магнетни плочи си има место за да потегнеш и да го одлепиш магнетот. Овие квалитетни магнетни држачи имаат силиконски мек слој врз магнетот, за да не ти ја гребат каросеријата.

Јас имам вакви и сум многу задоволен, а инаку и јас бев скептик за магнетни држачи, откако еднаш си го загребав покривот на самарата со некои позајмени неквалитетни.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #38 на: 06 Декември 2012, 07:54:06 am »
И јас си го зафркнав малце покривот од неквалитетни држачи, односно имам некој мали рисови па затоа и му советував така. Твојте се супер, но како што памтам беа и доста скапи, односно со 2 пара вакви магнетни можеш да земеш едни метални асални за 4-6 пара скии. РедЕко, држачи за скии по прифатлива цена можеш да најдеш во Еуро Стил и во Карнер, јас мојте од Карнер ги земав.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43790
  • Il Moderatore
« Одговори #39 на: 06 Декември 2012, 08:17:10 am »
Така е. Цената им беше „соленкичка“ не памтам точно. Секако оправдана, пошто може да се вози со нормални брзини и секако бидејќи мене ми е потребно само држач за два пара скии сега за сега, брка работа. Лани поминав без ниту една грепка на покрив и без смрзнати прсти и проблеми со местење :) дури во Маврово цела недела ми стоеа на покрив :)

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #40 на: 06 Декември 2012, 10:15:44 am »
Јас пак не би ти препорачал магнетни. Се гребе колата одозгоре минимално, но ајде и тоа да не ти е проблем многу се комплицирани за ставање, за вадење и слични процедури околу нив. Пред да ги ставиш мораш наземја првен да ги ставиш сосе скиите па да ги кренеш на колата, при вадење истата процедура само обратно и после скијање пак истото што е доста покомплицирано да се изведе на паркинг, а при тоа магнетот одоздоле да не допре на земјата.

Прв пат слушам за ваква гимнастика  ??? Користам и магнетни држачи, ги зачистуваш од долу, ги ставаш на кров само нив, потоа скиите, и толку. Какви процедури, какви бакрачи  ???

Но ништо не се споредува со Thule AeroWing.... убајни, тивко, тивко, не ги слушаш... ама затоа на каса ќе ти зинат очите  :D

Отсутен Sase_91

• Сениор
« Одговори #41 на: 06 Декември 2012, 10:32:23 am »
Кога носев 4 пара карвинг скии и те како ќе правев гимнастики. Неможе никогаш да ги наместам и двата пара скии совршено да ги преклопи држачот кај што се најтенки зошто кај поширокото не ги фаќа, а во исто време и на најмазниот дел од крово на колата. Како и да е тоа е моето искуство со позајмени не толку добри магнетни држачи и се решив што ќе давам 7-9 000 за магнетни носачи за 4 пара скии да си земам алуминиумски кој се фиксни, доста по практични за мене, а и немаат мака до +200км/ч. Тоа е тоа, изборот е негов.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #42 на: 06 Декември 2012, 11:19:52 am »
Јас пак не би ти препорачал магнетни. Се гребе колата одозгоре минимално, но ајде и тоа да не ти е проблем многу се комплицирани за ставање, за вадење и слични процедури околу нив. Пред да ги ставиш мораш наземја првен да ги ставиш сосе скиите па да ги кренеш на колата, при вадење истата процедура само обратно и после скијање пак истото што е доста покомплицирано да се изведе на паркинг, а при тоа магнетот одоздоле да не допре на земјата.

Прв пат слушам за ваква гимнастика  ??? Користам и магнетни држачи, ги зачистуваш од долу, ги ставаш на кров само нив, потоа скиите, и толку. Какви процедури, какви бакрачи  ???

Но ништо не се споредува со Thule AeroWing.... убајни, тивко, тивко, не ги слушаш... ама затоа на каса ќе ти зинат очите  :D
Na internet gi proveriv Thule AeroWing, krovni drzaci + drzaci za skii okolu 250 evra se, kaj nas kolku cinat? da znam da ne gi rasipuem ocite na kasa...  :o

Отсутен Z128

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 378
  • ? ? ?
« Одговори #43 на: 06 Декември 2012, 11:34:51 am »
Кај нас се 235 евра, а во Солун можеш да ги земеш за 250 евра - ~22% ДДВ = 205 евра, со тоа што данокот ти го враќаат во продавница при следно идење. Ова е цена само за кровните носачи, држачот за скии е башка и не знам цена за него.

Јави се за секој случај во Стефано 97 на 306 4558, застапници меѓу другото и за Thule, ќе ти кажат цена.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Passat B8
« Одговори #44 на: 08 Декември 2012, 14:08:57 pm »
Koga ke bidam vo Skopje ke se javam nasekade da vidime sto ke ispadne najubavata opcija...