UP! е супер, за својата намена...
Многу ми е мерак да ја искоментирам "вратата на Дени" - ако праиме муабет буквално, ја сум еден од оние што ме нервира звукот на вратата, каков е каков треба да биде..искрено на мојата фиеста задните врати лупаат многу! полудувам :S али Дени не го кажа тоа у смисла на "бесушумната рачка" е се на светот...Ап-от е мало количе како ајгоУ ц1 107 и компанија, само што е класа над нив во поглед на квалитет на изработка. Далеку од тоа дека е совршен, назад е инспириран од задниот дел на фрижидер... АМА, значи АМА нуди огромна практичност за у град, разликата возејќи се со помало ауто низ скопје е огромна, кој сака нека каже ( знам дека 90% се професионалци на форумов, камион да возат не им е тешко), ама коа ќе искочам со 107цата ја пикам кај сакам бе, ама буквално кај ти текне таму ке ја остаиш колата, друго коа ќе стаам 300 денари бензин у 107цата се забоавам од возење, а сум стаил само 300 денари, кај мене у фиестата за тие пари возам еден круг низ центар (така е зборот).
Сите коли си имаат своја намена! и ја не го разбирав ова многу многу, додека не видов у Париз како се вози, како се паркира поготово...поголем град милион пати повеќе коли, разликата е огромна...У скопје е голема, а не пак во некој поголем град!
А да, постои Спарк па подобро од тоа да речеме ц1 107 па и од тоа подобро имаш уп
ако имаш вишк пари имаш и фиќуле, дс3, а1...
А со овие муабети ова не чини ваму нечини...коа некој ќе најде совршена кола, каде се си е на своето место, не се расипува и слично, нека ми титне да му се јавам да купам 3