Автор Тема: Мала помош  (Прочитано 16536 пати)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
Одг: Мала помош
« Одговори #45 на: 11 Април 2011, 23:50:36 pm »
Не бе зашо би ми била мојава е ко нова, ако ја фрлаш би ја земал да се најде онака иначе...

Коа ке можеш слободно дојди... е сеа пази прљава е ,коа го истумбав тикото па... отворено беше... и тамо кај што ја праеше мајсторот ја има капнато со некоја црвена боја,али се вади тоа... иначе арабат е... ама нека ти седи, на нејзе памтам има и пепељара... и битно, цела исталација ти е здрава... све е за недај боже...

Или ако сакаш да ти ја сликам... па да видиш дали ти се свига... ако не циганите одма ја зимаат...

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #46 на: 11 Април 2011, 23:53:07 pm »
свеќиците се ок каблите пред месец дена ги земав сеа чекам сестра ми да се врати па да видам како работи зашо жена ко жена не знае да објасни :)

Сеа ке ти каже чичо, што му е на машинчето твое...

Вчера ми кажа, по агресивно е, се осеќа прима по јако... е сеа врати го назат вакумот, и штелувај карбурација комплет, со палење... бидејки, фабричкиот филтер е тиква... а сеа ти со спорцкиот филтер му даваш повеке воздух и се буни.. на ниски... (лер гас)

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
« Одговори #47 на: 12 Април 2011, 00:05:55 am »
Aбе тоа се бунеше и со стариот филтер во лер не работеше мирно еве ја сестра ми се врати и снимив видео само колку да слушнете како работи
http://www.youtube.com/watch?v=M-wa5hqsP8Y
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #48 на: 12 Април 2011, 00:11:07 am »
Земи отвори тоа карбураторот, види пловакот, исчисти дизните ...

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #49 на: 12 Април 2011, 00:13:03 am »
Мене цевкине пластични ка на водоводни ми заличија.....???

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
« Одговори #50 на: 12 Април 2011, 00:14:37 am »
Добро можам сам да си направам интејк за филтерот за сменам гуртни и такви работи ама карбуратор да отварам... тоа малце тешко
Кога го земав тикото од дедо ми филтерот за воздух се заборавил во времето беше скоро црн, можно е тоа да запушило нешто
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #51 на: 12 Април 2011, 00:25:16 am »
Види... ако не сакаш... да го растураш имаш на бензински карбуратор клинер, 200-300 денари е во спреј е...

А вака не убаво работи... и од вакум, да не имаш некое црево, да ти пушта... ?

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
« Одговори #52 на: 12 Април 2011, 00:33:11 am »
Гледав на јутуб за тоа карбуратор клинер само не знаев кај го има кај нас, ама сеа знам и да се изгребам едно 300 денари ќе купам.
За вакум црево тоа што ти кажав само едно и добро е збрцано во цевчето и кај карбураторот и во филтерот, а за други поима неам
Вака ми “прпори“ година дена оттрпнав веќе:)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #53 на: 12 Април 2011, 00:36:40 am »
Карбуратоr клинер, види по бензински... или во ЦРЦ кај комуна :)
« Последно менување: 12 Април 2011, 00:41:42 am RikiRulz »

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
« Одговори #54 на: 12 Април 2011, 01:08:23 am »
A кога ќе го исшприцам со тоа нема нешто да наштети прљавштината ако навлезе надоле во моторот?

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
« Одговори #55 на: 12 Април 2011, 03:10:35 am »
A кога ќе го исшприцам со тоа нема нешто да наштети прљавштината ако навлезе надоле во моторот?

Apsolutno ne, isto taka mozes da stavis i nekoj ubav cleaner vo rezervoarot, ke ti gi zacisti diznickite, a i ventilcinjata. Jas imam ubavo iskustvo so Tutela i CRC, Sonax i LMoly ne pokazale nikakva promena barem kaj mene. (zboram za Seicento) Tutela imas vo Fas-Vas, Skopjanka, po cena od 300den. za 50L.
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #56 на: 12 Април 2011, 08:15:39 am »
Абе ја му викам за Карбурато клинерот, дирекно во него да прска... на влез... ја на сите коли клапната им ја дувам со тој клинер... и супер работи кај мене... све вади...

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
« Одговори #57 на: 12 Април 2011, 18:27:15 pm »
Па ја како што го возам на малце гориво цело време (што да правиш студентски живот) ништо чудно и да шмркнало нечистотија од резерварот. Ќе го исчистам прво со спрејот само да соберам некој динар слабо стојам со пари па после може и во горивото ќе ставам такво за чистење

Отсутен Bad-Gamer

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 430
  • Тркач! Брм брм!
    • Официјален сајт на АКК „Никола Карев“ - Скопје
« Одговори #58 на: 12 Април 2011, 22:40:11 pm »
Абе ја му викам за Карбурато клинерот, дирекно во него да прска... на влез... ја на сите коли клапната им ја дувам со тој клинер... и супер работи кај мене... све вади...

Jas rekov deka nema da mi nasteti nisto ako prska so toa, no deka moze posle toa da stavi i nesto vo benzinot za da si bide raat deka barem diznickite mu se cisti. :D Samo ne si me svatil, bitno gazdata svati.  ;D
« Последно менување: 12 Април 2011, 22:41:49 pm Bad-Gamer »
No more Project Seicento, it is gone forever... :cry:
Race Project Yugo 1150ccm3 - Gr.A so aneks - Nacional Class :)
New Project Clio 2.0 16V Sport is here, going on... :P

Just do it! :P

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #59 на: 13 Април 2011, 00:23:14 am »
Ок, после коа го прочитав уште еднаш постот, те сватив дека набрзина читав на ворк :)