Автор Тема: Мала помош  (Прочитано 15571 пати)

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 929
Одг: Мала помош
« Одговори #15 на: 09 Април 2011, 03:01:07 am »
Тоа ќе влезе кај ГОЛЕМАТА печурка, има уште едно тоа лево од пластичето и уште едно тенко (поима неам од кај излага тоа) ама како и да е ќе видам со механичаров у населба шо ми е па ќе го составувам :)
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #16 на: 09 Април 2011, 03:05:02 am »
Тоа тенкото е вакум, тоа мора да е уклучено...  без него, колата не работи рамномерно

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #17 на: 09 Април 2011, 10:44:37 am »
Стави си го филтерот, едното црево ти е за испарувањата од моторот-спушти го надоле накаде, а на вакуумот стај тапа, загреј го моторот, преподеси претпалење и лер гас, вози и уживај!

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #18 на: 09 Април 2011, 10:55:06 am »
Да така е на 101, Југо... цревото доле... по нашки кажано либерлауф... и нема гајле... ама еве сеа на Сфифтот го пробав да го направам тоа истото и ми гаси колата :)

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #19 на: 09 Април 2011, 13:12:12 pm »
Ако не си нашол нешто, што би можело да ти помогне... као цевка, црево и слично јас имам... не ми треба па ке ти го дадам...

By rikirulz at 2011-04-09

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #20 на: 09 Април 2011, 19:48:33 pm »
Ова моево е SX дури има и клима значи боље е од твоето :О
@Јове не под браник туку кај браникот напред, нормално тука би требало и некоја заштита да не шмркне водичка.
Цевка не планирам да купувам, хоум мејд ќе биде тоа нешто зашо ако не ми се свиѓа како работи да го извадам и да не сечам вени шо сум фрлал толку пари.
За 800cc што е нема везе, кога ќе го видам тој абдалот од населба што го вози тикото без филтер барем моево има некако. Какво е такво уште 960000км па ремонт :D
хехе мислам дека знам кој е  ;D,иначе земи со WD40 испрскај го филтеров за подобра филтрација

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
« Одговори #21 на: 10 Април 2011, 01:33:37 am »
Рики фала за понудата, ја направив цевката, најдов како и каде да го поставам цревото за ладење на главата, се е направено само чекам силиконот да се исуши и да го исфарбам и реди ту гоу.
@djidji и така ми беше за штелување палењето зашо кога ме зезаше колата еден „мајстор“ мислеше до палењето дека е и му е*а мамата испадна дека беше до каблите.
Утре после полагање ќе му влезам на цевчево со мајагери у џигери па ќе пишам што сум направил.

Еве го грубо како изглеа не исфарбано, таман доаѓа кај цевката кај крилото што беше од stock филтерот што беше и колку толку зема ладен воздух. Го пробав убаво прима на тргање и нормално возење ама кога ќе го стиснам у втора на високи обртаи се гуши (а у прва не) од што може да е поима неам ако знае некој нека пише, а на ниски и средни обртаи влече ко мазга  :)
Уште нешто. Тоа цревцето мало со цевчето што се глеа надвор дали да го затворам како што кажавте или да го оставам како што е сеа?

либерлауф му направив со оние цревата што се пластични како спирали обично кабли пуштаат по нив, и добро е се слуша свирка по малце :)
« Последно менување: 10 Април 2011, 17:22:57 pm NetworX »
Dear God. Thank you for providing us with the direct-port nitrous injection, 4 core intercoolers, ball bearing turbos, and titanium valve springs, Amen.

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
« Одговори #22 на: 10 Април 2011, 18:10:51 pm »
Update од прееска... го затнав цревото за вакум, ама не сум го пробал сеа одкако го направив ова неам бензин многу ќе ми треба за вечер да стигнам до бензинска :) па ќе видам како ќе иде.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #23 на: 10 Април 2011, 19:06:00 pm »
Види 800 кубика мотор е , и не знам како ке се понаша со затворен вакум...

Да не бара пак да се прештелува карбурација без него, или може да не работи убаво... да не брои рамномерно

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
« Одговори #24 на: 10 Април 2011, 19:10:06 pm »
Работи исто ко и предходно, само ти викам у втора кога ќе качи на високи обртаи нешто се гуши.
И со стариот филтер некако не работеше рамномерно така да... у реду е :)

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8534
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #25 на: 10 Април 2011, 19:13:47 pm »
Аааа ти со решил душа да му вадиш...

Отсутен NetworX

• Јуниор
  • **
« Одговори #26 на: 10 Април 2011, 19:22:43 pm »
Не бе малце да го разработам 98ма е 66000км има не иде мора малце да го размрдам :)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #27 на: 10 Април 2011, 21:02:28 pm »
Да така е на 101, Југо... цревото доле... по нашки кажано либерлауф... и нема гајле... ама еве сеа на Сфифтот го пробав да го направам тоа истото и ми гаси колата :)
Грешка си во пишување мислам (или можеби не :D ),тоа се вика ИБЕРЛАУФ  :D :D
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен VLATKO Џентлменот

• Сениор
  • Пораки: 6216
« Одговори #28 на: 10 Април 2011, 21:03:08 pm »
cevkata od oduskata ensmee taka da ti bide prekrsena,inace dobor tie e drugovo sega napravi edna pregrada izegu filterot i motorot.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #29 на: 10 Април 2011, 21:15:25 pm »
Грешка си во пишување мислам (или можеби не :D ),тоа се вика ИБЕРЛАУФ  :D :D

:D :D :D Така е мали иберлауф е ...