Автор Тема: Вработување  (Прочитано 663453 пати)

Отсутен vladic3110

• Сениор
  • Пораки: 5934
Одг: Вработување
« Одговори #3420 на: 14 Ноември 2017, 20:30:51 pm »
Дечки како е работата со тие ндповратните кредити морално е да се има фирма или постојат исклучоци, здравје боже ако ми одобрат градба на пролет планирам да градам ќуќа на место од ептен стара,  е сеа бидејки сум релативно младич сам, без фамилијарни обврски се решив поголемиот дел од просторот  да го применам во хостел, спрема мене логично оти сум на 20м од широк сокак. Муабетот ми беше дека за хостел се смета како приватно сместување и до 20 легла сум ослободен од фискални и такви давачки и незнам дали постои некаква основа за да аплицирам за таков кредит.
Renault Megane 3 1.6 100hp, Authentique
http://forum.carclub.mk/index.php/topic,19609.0.html

Отсутен smole

• Сениор
  • Пораки: 3134
« Одговори #3421 на: 15 Ноември 2017, 11:02:37 am »
Дечки како е работата со тие ндповратните кредити морално е да се има фирма или постојат исклучоци, здравје боже ако ми одобрат градба на пролет планирам да градам ќуќа на место од ептен стара,  е сеа бидејки сум релативно младич сам, без фамилијарни обврски се решив поголемиот дел од просторот  да го применам во хостел, спрема мене логично оти сум на 20м од широк сокак. Муабетот ми беше дека за хостел се смета како приватно сместување и до 20 легла сум ослободен од фискални и такви давачки и незнам дали постои некаква основа за да аплицирам за таков кредит.
Прати линк да видиме за кој кредит збориш.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
  • Пораки: 10000
« Одговори #3422 на: 15 Ноември 2017, 11:52:29 am »
Имаше нешто за прво самовработување даваа некакви грантови од 2000-2500 евра. Не знам дали сеуште е актуелно тоа и кои се условите.
За вкусовите не се дискутира, по нив се плука.

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #3423 на: 15 Ноември 2017, 12:04:39 pm »
и мислам ослободен си од некој данок, првите 12 или 24 месеци, дали персонален или на Добивка не сум сигурен.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #3424 на: 15 Ноември 2017, 12:12:42 pm »
Јас користев тоа. Првите 12 месеци плаќаш пола придонеси, а првите три години не плаќаш персонален данок на доход.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #3425 на: 15 Ноември 2017, 12:27:28 pm »
Еве како гласи
 Неповратни средства за сопствен бизнис, еве кои се условите : Преку оваа прогарама државата нуди неповратни финансиски средства, во различнен износ во зависност од повеќе фактори: -Во првиот случај за секое самовработување се предвидуваат по 3 300 евра неповратни средства, од нив 3 000 евра во вид на директна поддршка за набавка на опрема, репроматеријали, додека останатите околу 300 евра, служат за поддршка во вид на основна обука за водење бизнис во времетраење од најмалку 5 работни дена, ваучер систем за изработка на бизнис план и поддршка при регистрирање на бизнисите. -Различна е финансиската поддршка за лицата на кои им е потребна обука. Тие можат да вкупно добијат близу 3 077 евра, од кои 3 000 евра во вид на директна поддршка за набавка на опрема и репроматеријали и остантите 77 евра за регистрација на бизнисот и обука со советување за бизнис и претприемништво. Агенцијата за вработување во текот на оваа година објавила дава огласи за самовработување по овие основи, еден во февруари и уште еден во мај. Еве кои лица имаат право да аплицираат за овие пари : -долгорочно невработени (над 1 година евидентирани во АВРМ) -поранешни вработени лица во дејноста на енергетиката на кои работниот однос им престанал поради деловни причини -професионални војници на кои им престанала службата во АРМ -млади лица до 29 годишна возраст -лица на возраст од 30-49 години -корисници на паричен надоместок по основа на невработеност.
 Имам збунка со регистрација на бизнисот оти немам потреба за хостел ништо да регистрирам до 20 легла, освен да ги пријавувам гостите и да платам туристичка такса.

Отсутен Banzai

• Blitzqueen
  • Легенда
« Одговори #3426 на: 15 Ноември 2017, 12:31:31 pm »
Најубаво прашај си во АВРМ.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #3427 на: 15 Ноември 2017, 13:11:12 pm »

Таа стара куќа да не е заштитена од општината како некакво архитектонско наследство?

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #3428 на: 15 Ноември 2017, 13:21:22 pm »
@AllMightyMe не е под никаква заштита.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6204
  • 69
« Одговори #3429 на: 15 Ноември 2017, 13:35:56 pm »
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен osmica8

• Легенда
  • Пораки: 11811
  • Архитект
« Одговори #3430 на: 15 Ноември 2017, 13:57:38 pm »

20 м од корзо и не е под заштита ?
СИгурен си?

Цел центар е под заштита. Скоро до кај Стив Наумов школото.

Отсутен vladic3110

• Сениор
« Одговори #3431 на: 15 Ноември 2017, 14:03:13 pm »

20 м од корзо и не е под заштита ?
СИгурен си?

Цел центар е под заштита. Скоро до кај Стив Наумов школото.
Ваљда сум, ги поминав веќе сите работи, мала замерка со баџите имав еднаш во новиот план ме вратија да корегирам и сеа чекам да одобрат,куќата е под камен мост, лепенка со Коле Канински месната/амбуланта..

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9228
« Одговори #3432 на: 24 Ноември 2017, 14:59:13 pm »
еве на еден муабет постар за фабриките во зони, дека скоро сите плаќаат придонеси освен

https://www.mkd.mk/makedonija/politika/angjushev-mizo-stana-direktor-vo-kostal-edinstevnata-stranska-kompanija-na-koja

Отсутен Kimi R

• Сениор
  • Пораки: 3009
  • "Just leave me alone, I know what I'm doing"
« Одговори #3433 на: 19 Декември 2017, 16:37:58 pm »
Доколку некој се пронаоѓа во подолу наведените работни позиции, или пак знае некој свој близок кој би се пронашол слободно контактирајте ме како би добиле повеќе информации.

Поради проширување и зголемување на обем на работа имаме потреба од:
1.   Готвачи,
2.   Келнери,
3.   Помошници во кујна,
4.   Послужувачи на храна, и
5.   Помошен персонал за дистрибуција и припрема на кетеринг.

Игор, 075/407-697 од 09:00 до 21:00.
Напоменете ми дека преку карклаб сте дознале за огласот.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #3434 на: 24 Декември 2017, 21:29:52 pm »
date-icon Активен до: 29.12.2017

ОГЛАС ЗА ВРАБОТУВАЊЕ ВО DIMOTRANS GROUP ФИЛИЈАЛА СКОПЈЕ

DIMOTRANS GROUP од Франција за својата филијала во Скопје објавува КОНКУРС за слободно работно место
ДИСПОНЕНТ за меѓународен транспорт и логистика

Работни задачи:

-Организирање на меѓународен транспорт и логистика
-Административно канцелариски работи

Потребни квалификации:

- Минимум ССС
- Работно искуство најмалку 3 години во организирање на меѓународен транспорт и логистика
- Одлично познавање на англиски јазик а познавање на француски јазик ќе се смета за предност
- Одлично познавање на компјутерски вештини MS Office ( Word. Excel…)

Потребни вештини :

- Развиени организациски и комуникациски способности
- Стручно познавање на сите аспекти на работење во меѓународен транспорт и логистика
- Одговорност, енергичност, флексибилност
- Почитување и навремено извршување на работните задачи

Услови:

-Работно време 40 часа неделно од понеделник до петок. Работно време од  08:30 до 16:30

Заинтерисираните кандидати да испратат CV (со фотографија по можност) и мотивационо писмо на е-маил macedonia@dimotrans-group.com
Краен рок за аплицирање 29.12.2017

Напомена: Ќе се разгледаат CV-та само на оние кандидати кои имаат работно искуство исклучиво во областа на организација на меѓународен транспорт.

Само кандидатите кои ќе влезат во потесен круг ќе бидат контактирани.

www.dimotrans.com
date-icon Активен до: 29.12.2017
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.