Автор Тема: Вработување  (Прочитано 663069 пати)

Отсутен bear

• Редовен
  • Пораки: 1995
  • If you can dream it, you can do it.
Одг: Вработување
« Одговори #4800 на: 11 Март 2024, 15:06:26 pm »
@Vlatce-Vectra зар толку е платата стварно? Примаат луѓе без искуство?
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3869
« Одговори #4801 на: 11 Март 2024, 15:08:46 pm »
A kolku ocekuvas da bide?  22 500 ili nad taa sto ja pisal vlatce? 😁

Отсутен bear

• Редовен
« Одговори #4802 на: 11 Март 2024, 15:13:07 pm »
25. До 30к, максимум.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #4803 на: 11 Март 2024, 15:52:10 pm »
I tie plati sto se kaj nas se mali sepak e crna meta5lurgija kade sto sekade e platena. Vekje Kam nudi 40k plata vo market. Da kje reces vidi jaki se ama cel den na noze 8 saata kje se iscepis. Epa jare i pare nema. Kaj nas da si 5 saata na kran gore kicma haos prasina kolku sakas sepak ne e ova kancelarija. Inzinjeri imaat dosta jaki plati sepak fakultet mu se ceni ama i si baraat nasive rabota nema da klatis vrata kaj nas.
Eve idat mladi deca mesec dva magla ne gi gledas vekje ne se nauceni na rabota na malce poteski uslovi.  Pogotovo ovie generacii sega sto idat od 2000g pa navaka toa e sacuvaj boze kako so cokolino da se raneti do 18g. Prv bratuced go donesov kaj nas elektricar na kranovi sepak elektro zavrsil na vremeto. Rabotese kaj privatnici za 25-27.000 plata ama doma familija smetki vika nestiga. Go prosetav niz pogonive kaj nas mu vikam gledaj nemoj posle da mi places kaj te donesov da me pcues i za 2 meseci magla. Svrte krug razmisli 2 dena eve go 7mi mesec vekje si tera za sega zadovolen barem finansiski :)
@bear zimaat okolu 30 tie sto odat samo prva smena so vikendi doma ama tie se malce po pogonive 90% niz pogon se u smeni kade sto smenskoto vlece. U direkcija isto se nakaj 30 ama samo prva vikendi doma ama tamo vlaganje samo so vujko vladika.
« Последно менување: 11 Март 2024, 16:01:47 pm Vlatce-Vectra »

Отсутен Jimny

• Сениор
  • Пораки: 3145
  • Skriven i ćutljiv crv rešeta moćno drvo.
« Одговори #4804 на: 11 Март 2024, 16:39:19 pm »
Се ке разберам и имање и немање и тешко и лесно но да кукаш а да си у дваисти уште ти бато не си за жалење поготово сега кога се ти е на дохват на рака па побогу човече зарем е тешко толку да најдеш било каде раб ? во светот генрално 500 евра знаеш у мкд не ти гинат коа и да се вратиш додека си млад секој те зима генерално и со искуство и без да си научник па да се запрашаш дал да барам друга раб или некоја дефицирана гранка па ајде , каде и одиш секаде повеке ке си платен ти сеа треба да правиш кеш у најдобри години си прави кеш патувај мењај држави стекнуваш искуства луѓе култури јазици секогаш можеш да се вратиш во мкд и да си зима 27500ден, друже имаш бг пасош хелллоуууу имаш престој сум плачел у данска коа немав престој и не бг пасош другар се вработи во фармација за лекови со бг пасош топ плата услови се средено новитети јас се снаоѓам а како мене еден куп ги има секаде по светот со визи со фирми па еднаш ке упали среката ке тропне мој совет за тебе и за сите кои сте уште во дваести бегајте шо побргу бидејки времето што помине неможе да се стопира не плукам тука но друже млад човек тука да остане со таа пара и плата тоа е проклетство и казна. Кај мене луѓе у 45-50 години идат за подобро а некој у дваисти кука како у смени работел во мкд за 500евра еве нека се зошто не одиш во странство сега е најлесно да најдеш работа која држава сакаш напиши job listing copenhagen лупам било каде предноста на бг пасош е од исклучително значење што немора да значи и со мкд пасош поголема е мака , немој да сум прочитал дека ти е тешко на раб ти си избрал тоа здрав прав човек млад надежен оди секој треба да оди еднаш тоа се прекрасни искуства животни ским си такав си , на лента у кромберт тоа си/твој избор

Отсутен bear

• Редовен
« Одговори #4805 на: 11 Март 2024, 16:50:49 pm »
Епа ајде сподели му ти, како си отишол Данска, па Дубаи или Емирати. Може ќе тргне по истиот пат, можеби некој друг ќе оди. Сепак, и ти тука средуваш стан/куќа за живот, што значи дека и надвор не е сјајно.

А бугарски пасош, се вади заради две работи, поточно, порано се вадеше заради две причини.
1. За преселба.
2. За возење кола на бугарски. (поефтини коли, регистрации, итн).

Така да не, не секој сака да оди.
Никогаш не вели никогаш.

Отсутен Nandor The Relentless

• Легенда
  • Пораки: 8893
  • Малерозен дрводарец
« Одговори #4806 на: 11 Март 2024, 17:08:56 pm »
К'т ќе почнете Ентер да ударате, ја часту К-15 неповратни пари.
Министерство за транс, поп и виски.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #4807 на: 11 Март 2024, 17:14:00 pm »
Јас кажав што имам да кажам како? цена напретка е да се осудиш  никој на никого не му е глава сјајно никаде не е реновирам правам зошто му дошло време јбг на се има време па така и на предмети како што и на човечки живот јас немам фирма па да вработувам јас само кажав што и како велешани има еден куп во алборг групи по фб македонци ваму македонци онаму секаде има начин на кој ке најдеш подобро некогаш е и со проголтување на кнедли се додека не се застане на нозе/Тоа едно девојче Моника која студираше во Алборг господ да ја поживее над 90 год што ми помогна  , ако тражиш ке најдеш ако се осудиш веке до некаде си успеал во нешто разбговорот може да стане доста комплексен и не сакам да се докажуваме само дадов насоки ако не се исправни немора ни да се земат во разматрање

Отсутен Vlatce-Vectra

• Сениор
  • Пораки: 5915
« Одговори #4808 на: 11 Март 2024, 17:36:44 pm »
De bre Jimny staj tocka zapirka covece napinja tekstov koga se cita.

Отсутен Jimny

• Сениор
« Одговори #4809 на: 11 Март 2024, 17:39:25 pm »
Нема ништо лесно бато , ке запиЊаш па боже!! ;D

Отсутен DarthJe5us

• Авиону, сломићу ти крила..
  • Легенда
  • Пораки: 20212
« Одговори #4810 на: 11 Март 2024, 18:26:58 pm »
I tie plati sto se kaj nas se mali sepak e crna meta5lurgija kade sto sekade e platena. Vekje Kam nudi 40k plata vo market. Da kje reces vidi jaki se ama cel den na noze 8 saata kje se iscepis. Epa jare i pare nema. Kaj nas da si 5 saata na kran gore kicma haos prasina kolku sakas sepak ne e ova kancelarija. Inzinjeri imaat dosta jaki plati sepak fakultet mu se ceni ama i si baraat nasive rabota nema da klatis vrata kaj nas.
Eve idat mladi deca mesec dva magla ne gi gledas vekje ne se nauceni na rabota na malce poteski uslovi.  Pogotovo ovie generacii sega sto idat od 2000g pa navaka toa e sacuvaj boze kako so cokolino da se raneti do 18g. Prv bratuced go donesov kaj nas elektricar na kranovi sepak elektro zavrsil na vremeto. Rabotese kaj privatnici za 25-27.000 plata ama doma familija smetki vika nestiga. Go prosetav niz pogonive kaj nas mu vikam gledaj nemoj posle da mi places kaj te donesov da me pcues i za 2 meseci magla. Svrte krug razmisli 2 dena eve go 7mi mesec vekje si tera za sega zadovolen barem finansiski :)
@bear zimaat okolu 30 tie sto odat samo prva smena so vikendi doma ama tie se malce po pogonive 90% niz pogon se u smeni kade sto smenskoto vlece. U direkcija isto se nakaj 30 ama samo prva vikendi doma ama tamo vlaganje samo so vujko vladika.

Отсутен Power to the people

• Сениор
  • Пораки: 6812
  • Медалист, Олимпијада за Сарказам Перу '98
« Одговори #4811 на: 12 Март 2024, 07:21:13 am »
Се во ред твојот муабет влатче, ама некогаш не вреди да си го фрлаш здравјето за пари кои после ќе ги даваш да си го вратиш здравјето.
А кај нас малку потешко оди тоа...  :)

Отсутен Mikius

• Легенда
  • Пораки: 10312
« Одговори #4812 на: 12 Март 2024, 07:35:22 am »
Чувар и конобар си прават муабет.
Чуварот му вели на конобарот, поубава ти е работата од мојата, со луѓе работиш во нормални смени, од досада сите крстозбори ги решив, плус спиење преку ден поради ноќни смени...
Конобарот му враќа, брат, твојата работа е поубава, не работиш со разни пациенти, втората смена е дупла смена која нема крај и потоа исто спијам преку ден, се би дал да се досадувам и на раат да си решавам крстозбор.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 14711
« Одговори #4813 на: 12 Март 2024, 07:43:22 am »

Кирилица? 😄

Отсутен dbl.dzo

• Редовен
  • Пораки: 1831
  • Alfa Romeo 147 1.9 JTD
« Одговори #4814 на: 12 Март 2024, 11:00:38 am »
Клабери здраво! Во PwC (PricewaterhouseCoopers doo) - Ревизорска и консултантска куќа, моментално ги имаме отворено следните работни позиции:

1) Senior Associate in Deals - Постар соработник/консултант во секторот за трансакции, со цел асистирање на компании за затворање на договори и одредени зделки. Повеќе информации можат да се најдат на самиот линк.

2) Отворен оглас за Assurance - Ревизија

3) Отворен оглас за Tax & Legal - Сметководство и правни услуги

За 2) и 3) во наредниот период во фокусот ќе ни бидат кандидати со искуство, но и студенти без искуство во завршна година од нивните студии или веќе дипломирани. Студентите од Економски, ФИНКИ и Машински имаат најголем потенцијал бидејќи се сретнале со слични тематики за време на нивните студии.

Се нуди флексибилно работно време и се работи и хибридно, дел од дома, дел од канцеларија, во зависност од ангажманот.

За сите детали и прашања, може слободно да ми се обратите во коментар или во ПП.