http://vecer.mk/ekonomija/nov-zeland-bara-50000-stranski-rabotnici
Побарајте совет од онак ако одите за Нов Зеланд
ауууу колку нема врска ова што го пишале еј. хахахахаха... како сум се изнасмеал ле лееее...
прво.. баш и не е толку висок стандардот колку што го претставуваат... нов зеланд е држава-земја (остров) со нај големите даноци на свет. до 55% од твоите примња идат во државната каса... тоа е ооодлично нели... прибидејки нов зеланд е единствена држава која е изградена па населена, контра од остатокот од светот што е прво населен па е граден парче по парче... во нов зеланд сеуште има делови од аукленд и велингтон, каде што има цели квартови, обезбедени со комплетна инфраструктура и толку... иима пат, струја, канализација, се е спремно... ама нема куќи... е сето тоа што е изградено, е направено со кредити.. а нели, тие треба да се враќаат, е затоа и има толку јаки даноци...
второ... квалитетот на животот... не сум баш сигурен колку е добро да си летно време постојано изложен на ув индекс од 15 па нагоре... а притоа влага има од сите страни...
ај да не тупам премногу... ако некој го интересира како е во нов зеланд, слободно нека ме праша... бев таму, живеев, работев и знам...
од сега да ме праша некој, дали би идел пак таму... ке се размислам малку, но веројатно би рекол да, ама не толку многу од финансиски аспект, колку што чуствував слобода во воздухот, за разлика од тука...