Јас само ќе кажам дека оној момент кога ќе почнеш да правиш пари (ако во почеток не те затворат инспекции и рекетари) тогаш со сигурност кога ќе се дознае дека „ти тргнало“ веднаш на оние говеда од паразити, што цел ден дремат по кафиња, ќе им се слушне дека има некој нов дечко што добро му иде и ќе почнат со нудење на „безбедност“.
Ако не се тие, тогаш недај Боже да почне на некој друг да му трпи бизнисот заради тебе, веднаш ќе направи се за да те затвори што е можно побрзо, дали ќе потплатува новинарчиња за да ти вадат афери, дали случајно ќе избие некој пожар, дали случајно стоката ќе ти заглави на царина ....
Едноставно не можам никогаш да замислам да имам 50.000 евра и да се коцкам на моментот дали нешто ќе ми успее или не во македонската „економија“ а после тоа да немам леб да јадам и дали ќе си ги наплатиш парите... Така да кај се сведува на тоа да ако почнуваш бизнис или да соработуваш со странци т.е. извоз или да биде нешто што нема на кого да му јадеш од лебот.
Јас ова само го претпоставувам анализирајќи ја нашава „економија“, немам никакво искуство со водење бизнис а и еба*е македонските бизнисмени, 95% се нарекуваат така а должат пари на сите места, имаат фирма од 2 вработени кои ги плаќаат минимално ... битно титулата ја има.