Автор Тема: Вработување  (Прочитано 777857 пати)

Отсутен MarceCvarce

• Легенда
  • Пораки: 9521
Одг: Вработување
« Одговори #1095 на: 28 Јануари 2014, 16:11:26 pm »
Шо знам... СЕО со мин. 6 години искуство на таква позиција, не ми се верува дека би работел за 25 000 :)
abe neli vika 250.000?

Отсутен filipv

• Легенда
  • Пораки: 7511
  • и сега?
« Одговори #1096 на: 28 Јануари 2014, 16:28:13 pm »
250 бона не е немогуча плата за цео. во подобрите фирми мидл-менаџментот знае да зима 100+ иљадарки месечно нето, така да...

АМА позициите со највисоките плати убедливо најлесно се губат. пуф туку така! може да дојдеш еден ден на работа и да ти кажат „ај спакувај се“ без апсолутно никакви објаснувања.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55239
  • Махер
« Одговори #1097 на: 28 Јануари 2014, 16:30:10 pm »
Filip e vo pravo. Od prva raka moze da vi recam deka platata e sosem vo red.

I deka mestot e odamna dadeno.

Отсутен RedEco

• Сениор
  • Пораки: 4631
  • Passat B8
« Одговори #1098 на: 28 Јануари 2014, 23:24:51 pm »
Dokolku sakas nekogo da vrabotis moras da objavis oglas, pa potoa da go prijavis veke vraboteniot... Na toj nacin postojano frcat oglasi , i ima rabota kolku sakas samo treba da izlezes na ulicaa :D
Sve sto e sposobno si zaminuva,...
sfe e do sistemot, i pozicijata na popametnite vo nego.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 15308
« Одговори #1099 на: 29 Јануари 2014, 01:36:08 am »
Requirements:
•    Minimum 6 years of executive experience and direct experience in e-commerce, social media or rich media advertising industries, managing online services/businesses.
•    Proven track record in closing sales, delivering independent financial, competitive and business analyses; excellent contract negotiation skills.
•    Advanced negotiator with demonstrable record of success in and understanding of the online marketing environment and trends (including search, display, social media, mobile, partnerships).
•    Long-term strategic planner; results-driven, superior cross-group collaboration and communication skills and organizational agility.
•    Knowledge of and passion for business, technology and the levers that drive hardware, software and services sales for media.
•    Experience with site and product launch and implementation.
•    Self-driven team player with a positive outlook, and a clear focus on high quality, business profit and accountability. A natural forward planner who critically assesses own performance.
•    Ability to travel with possible extenden stay abroad.

Со други зборови, ако сте биле газда на сопствена компанија, па можете да го понудите ова искуство. Зборувам за кај нас. Инаку огласот е така направен што ретко кој во Македонија може да ги исполне стандардите да биде CEO на фирма 6 години која се занимава со наведените работи.

Отсутен FiLo

• Легенда
  • Пораки: 7108
« Одговори #1100 на: 29 Јануари 2014, 03:22:30 am »

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1101 на: 29 Јануари 2014, 19:48:54 pm »

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 44958
  • Il Moderatore
« Одговори #1102 на: 09 Февруари 2014, 23:34:39 pm »
Alfa Romeo 159TBi
Alfa Romeo 166 2.5 V6 24v
VW e-up!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #1103 на: 10 Февруари 2014, 10:12:27 am »
Пробајте со МК пасош. Наскоро и шемата преку фиктивни словенски фирми ќе се затвори. ЕК најде начин како.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #1104 на: 10 Февруари 2014, 17:35:02 pm »
Како иден машински инженер ме интересира почетната плата по фирмиве за маш. инж. како се движи?Конкретно во Скопје ме интересира. Како се движи и според другиве поискусни вака реално почетна колку би требало да побараш плата да ти биде

Отсутен Спенсер

• Легенда
  • Пораки: 7608
« Одговори #1105 на: 10 Февруари 2014, 17:52:11 pm »
http://www.fakulteti.mk/news/14-01-28/oglas_za_vrabotuvanje_vo_ein-sof-67804149.aspx
Ајде македончиња да видиме кој колку го бива за работа а не само за плачење :) основна плата 250000 денари плус бонуси!

Не сум упатен во овие работи... Кое образование е соодветно за ова место пример ? Што треба да знаеш за да можеш да го работиш ова ? Претпоставувам дека 99.9% од работното време е пред пц.. ?

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Махер
« Одговори #1106 на: 10 Февруари 2014, 18:57:37 pm »
Да знаеш да вртиш пари.

Отсутен AUUU

• Легенда
  • Пораки: 7365
Одг: Re: Одг: Вработување
« Одговори #1107 на: 10 Февруари 2014, 19:33:24 pm »
Како иден машински инженер ме интересира почетната плата по фирмиве за маш. инж. како се движи?Конкретно во Скопје ме интересира. Како се движи и според другиве поискусни вака реално почетна колку би требало да побараш плата да ти биде

Spored dosegasnoto iskustvo:
- vo malite firmi pocetna od kaj 15-20.000
- vo pogolemite od 20-25.000
- vo drzavna administracija.... Sky is the limit !

Sala na strana mnogu nasi firmi baraat poveke so iskustvo, taka da za prvo vrabotuvanje baraj mesto kade sto ke rabotis, pa makar bilo i pomalce plateno, da steknes iskustvo!

Trudi se i za vreme na faks da ides nekade pa makar i za bez pari, samo da naucis zanat, ke ti se isplati pokasno.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 5383
« Одговори #1108 на: 10 Февруари 2014, 19:38:33 pm »

Spored dosegasnoto iskustvo:
- vo malite firmi pocetna od kaj 15-20.000
- vo pogolemite od 20-25.000
- vo drzavna administracija.... Sky is the limit !

Sala na strana mnogu nasi firmi baraat poveke so iskustvo, taka da za prvo vrabotuvanje baraj mesto kade sto ke rabotis, pa makar bilo i pomalce plateno, da steknes iskustvo!

Trudi se i za vreme na faks da ides nekade pa makar i za bez pari, samo da naucis zanat, ke ti se isplati pokasno.
Фала на одговор, имам некое искуство не сум на нула :) за моја среќа

Отсутен bramovsk

• Сениор
  • Пораки: 4113
« Одговори #1109 на: 10 Февруари 2014, 22:00:34 pm »
http://www.fakulteti.mk/news/14-01-28/oglas_za_vrabotuvanje_vo_ein-sof-67804149.aspx
Ајде македончиња да видиме кој колку го бива за работа а не само за плачење :) основна плата 250000 денари плус бонуси!

Не сум упатен во овие работи... Кое образование е соодветно за ова место пример ? Што треба да знаеш за да можеш да го работиш ова ? Претпоставувам дека 99.9% од работното време е пред пц.. ?

99,9% e vo kafana, hotel i aerodromi.