Автор Тема: Квалитетот на VW.  (Прочитано 423087 пати)

Отсутен Bicikle

• Легенда
  • Пораки: 10576
Одг: Квалитетот на VW.
« Одговори #240 на: 07 Јуни 2013, 01:30:44 am »
muabetot mi bese deka ne se eftini delovite i lesno dostapni, kako sto bese predhodno navedeno..

Отсутен Chlink

• Легенда
  • Пораки: 8540
  • alfa 156 1.8 t.s & alfa 159 2.4 jtdm
« Одговори #241 на: 07 Јуни 2013, 01:32:29 am »
Предходно беше наведено баш тоа што го збориш.

Отсутен Bugar

• Сениор
  • Пораки: 5710
  • Почесен кинез.
« Одговори #242 на: 07 Јуни 2013, 13:21:45 pm »
Kaj site moderni koli se skapi delovite.

Отсутен Auto

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 520
« Одговори #243 на: 07 Јуни 2013, 16:56:43 pm »
Се направи споредба голф со 101. Amazing.

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #244 на: 12 Јули 2013, 11:46:38 am »
Zdravo na site !

Jas mojata golf V ja zemav 2009 god. Proizvedena e kraj na 2004. Ne bese uvezuvana( Bitolska i bese prvata registracija) i koga ja zemav imase samo 75k pominato. Napraviv generalen servis komplet so site kaisi zategaci, filtri.... i od togas do pred eden mesec ( sea ima 150k) osven redoven servis, nemam nisto cepnato. Sea pak smeniv kaisi komplet arno ama pocna da me zeza elektronikata na vratite... na primer gepekot ne se otvara nekogas i treba zadnata vrata od vozackata strana da ja otvoram i tek togas moze da se otvori gepokot.... ne mi e jasno zasto... ali ke odime na elektricar da se sredi toa.....

Inace tatko mi imase Golf 1, 1.3 od 1981 (TAS-ov) god i go vozevme se do 2009. Imase 220k pominato i ednas remont napraeno. Kako za primer znaci, prekidacot za svetla kako i eden kup drugi raboti, seuste si funkcioniraa perfektno i posle 28 godini "sluzba".... Arno ama toj kvalitet, iskreno ne go gleam kaj 5-kata

Отсутен SaseMajstorot

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 508
« Одговори #245 на: 12 Јули 2013, 12:04:52 pm »
Егеец... че фатам че се расплачам некој ден тро од смеење , тро од мака, кога гледам луѓево се жалат од 4ка и 5ка, додека кецови и двојки цепаат по 400 000 без некои позначајни маки. Вака гледано би рекол дека до каде што влезе електрониката во коливе, се зае*а, ама тоа е...
Мака ми е што основниот мотор на Голф 1 (1.1 со карбуратор) троши мизерни 7-8 низ град.. проверено , а голф 4 и 5 - 1.4 трошат 10...
Мака ми е ко ќе видам излупена боја на браниците на новиве голфови..
А во последно време гледамкорозија страшна што одамна ја изела фарбата и веќе направила дупки на металот, секако кај голф 4 и пасат од истото доба.

А најглупаво ми е кога ќе помислам дека Бубачката од 1976та до сега не имала ништо проблем освен редовен сервис, а новиве буби ги живеат истите глупости како голф 4 и тешко дека ќе останат до 40 години.

Голф имало и ќе има, најмногу поради името што го создада Голф мк1 1.1 ,голф 2 1.6D i голф мк3 TDI....
Како Југо нема друго! - и поарно шо нема!

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #246 на: 12 Јули 2013, 12:24:34 pm »
Така е со сите марки. Не само со ФВ.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #247 на: 12 Јули 2013, 12:36:58 pm »
А и тогаш се поминувале 4000км годишно, а сега 20000км.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #248 на: 12 Јули 2013, 12:39:45 pm »
Zdravo na site !

Jas mojata golf V ja zemav 2009 god. Proizvedena e kraj na 2004. Ne bese uvezuvana( Bitolska i bese prvata registracija) i koga ja zemav imase samo 75k pominato. Napraviv generalen servis komplet so site kaisi zategaci, filtri.... i od togas do pred eden mesec ( sea ima 150k) osven redoven servis, nemam nisto cepnato. Sea pak smeniv kaisi komplet arno ama pocna da me zeza elektronikata na vratite... na primer gepekot ne se otvara nekogas i treba zadnata vrata od vozackata strana da ja otvoram i tek togas moze da se otvori gepokot.... ne mi e jasno zasto... ali ke odime na elektricar da se sredi toa.....

Inace tatko mi imase Golf 1, 1.3 od 1981 (TAS-ov) god i go vozevme se do 2009. Imase 220k pominato i ednas remont napraeno. Kako za primer znaci, prekidacot za svetla kako i eden kup drugi raboti, seuste si funkcioniraa perfektno i posle 28 godini "sluzba".... Arno ama toj kvalitet, iskreno ne go gleam kaj 5-kata
Како не се отвара? Кај мене се отвара кога ке отидеш позади и ке повлечеш на тоа знакчето. Или сакаш да кажеш не се отклучува?
Дени па и 30 000- 35 000 ;D

Отсутен Alfista

• Редовен
  • Пораки: 1492
« Одговори #249 на: 12 Јули 2013, 16:19:05 pm »
Во секој случај не се тоа што беа голфојве, додуша гти-но не е лош сеа за сеа, ама нема пластика што не крцка, а дизелкана оздола е канта за сирење напраена, 8 пати е крпена и па е скапана... е додуша незна која кола од 95 е солидна, али во основа многу крш се донесе последниве година две во македонија па со нив и голфој пасати итн.. другар ми зема 4-ка пред година-две, а пред месец даде 400 еу за поправка(башка пред тоа) турбина вентили цилиндри карики дизни бош и уште некои пробратни и околни елементи беа дискфункционални, па беа заменети со солидни. Доибро барем сега му е добра колата, пред тоа 120 не идеше, чадеше и крцкаше во дупки.
I posle ke mi kazat GOLFISTITE deka Alfa bila losa kola, bilo koja Alfa ide preku 170 km/h u sekoe stanje.

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34294
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #250 на: 12 Јули 2013, 16:30:55 pm »
У стање на слободен пад ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #251 на: 12 Јули 2013, 16:57:01 pm »
не бе... голфовите се неуништиви возила...

па од това време (80-сетите) се што е произведено е добро... како иде навака се поише и поише се уќењува квалитетот на сметка на добиениот луксуз и контроли...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Egeec

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 94
« Одговори #252 на: 13 Јули 2013, 14:43:00 pm »
Zdravo na site !

Како не се отвара? Кај мене се отвара кога ке отидеш позади и ке повлечеш на тоа знакчето. Или сакаш да кажеш не се отклучува?
Дени па и 30 000- 35 000 ;D

Zaklucena si ostanuva... tek koga ke se otvori zadnata vrata( i da ostane otvorena) mozam da go otvoram gepekpot.... ne sekogas pravi taka ali u zadnje vreme se pocesto.... elektronikata e neso sigurno...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 55107
  • Махер
« Одговори #253 на: 13 Јули 2013, 14:44:54 pm »
Кај мене така зеза на фиестата. Сега ќе видам да ја опраам некако, тоа моротчето за централната е отидено.

Отсутен Filip_90

• Редовен
  • Пораки: 1839
  • VW Golf 5 1.9 TDI
« Одговори #254 на: 13 Јули 2013, 18:50:56 pm »

Zaklucena si ostanuva... tek koga ke se otvori zadnata vrata( i da ostane otvorena) mozam da go otvoram gepekpot.... ne sekogas pravi taka ali u zadnje vreme se pocesto.... elektronikata e neso sigurno...

Види тоа каблите помеѓу вратите и столбовите да не имаат краток спој...
Кај мене предната лева не се отклучуваше/заклучуваше понекад бидејќи имаше прецвикана жица, т.е од време на време си допира , си се спојува и работи.