Автор Тема: Вдлабнатини и изгребаници  (Прочитано 8191 пати)

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
Вдлабнатини и изгребаници
« на: 18 Септември 2012, 09:46:22 am »
Каде би можел да го поправам ова, а да не е овластен сервис и да ме чини многу? Барав низ форумот меѓутоа не можев да најдам, па слободно посочете ми.

Се работи за десна задна врата, удрена во стубче.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Вдлабнатини и изгребаници
« Одговори #1 на: 18 Септември 2012, 09:48:15 am »
Ја би го препорачал сервис ЈАЈА, ама со оглед на тоа што бараш да не е сервис, не знам баш дали и колку би ти било ова од помош :)
(освен ако под „овластен“ не мислиш на сервисите на импортериве)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #2 на: 18 Септември 2012, 09:51:08 am »
Мислев на овластениве сервиси што ќе ме исцедат како Кадис и остало. Инаку се разбира дека сакам да го сервисирам :)

Супер, ако можеш да ми дадеш контакт или да ми кажеш каде се наоѓа?

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #3 на: 18 Септември 2012, 09:59:10 am »

Телефон: 070 341 633 - Еркан
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #4 на: 18 Септември 2012, 10:00:53 am »
Оооо ептен ме погоди! Со тоа што живеам 2 улици погоре, таман! Фала пуно друже!!! :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #5 на: 18 Септември 2012, 10:01:26 am »
Уелкам ;)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #6 на: 18 Септември 2012, 10:20:29 am »
Само малку да сугерирам, прашај си и на други места, да не испаде на крај официјалниот сервис поефтин од ЈАЈА. Газдта малку се занесува со цени, дали заради гастрбајтериве ... незнам.

Пиши што цена ќе ти побара.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17676
  • Alfa155 & AlfaGT
« Одговори #7 на: 18 Септември 2012, 10:20:41 am »
Оооо ептен ме погоди! Со тоа што живеам 2 улици погоре, таман! Фала пуно друже!!! :)

Пиши што ќе ти речат, од начин на средување до цена.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #8 на: 18 Септември 2012, 10:23:32 am »
Оштетената површина ќе му ја извлечат со струја, потоа подматеријали, боја и лак.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #9 на: 18 Септември 2012, 10:30:09 am »
За средување, има да направат да не можеш да познаеш дека нешто се десило (од лично искуство, а може и Класниот да потврди).

За цени, не би знаел, не ми се експериментираше да идам на други места, па отидов директно кај нив. Ко за референца, средување на крило и врата ме фати 180 евра.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #10 на: 18 Септември 2012, 10:52:04 am »
Штом знам за детали, ќе напишам одма! Ќе ги посетам на кај дома кога ќе се враќам, или утре од сабајле.

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #11 на: 18 Септември 2012, 10:59:26 am »
За средување, има да направат да не можеш да познаеш дека нешто се десило (од лично искуство, а може и Класниот да потврди).

За цени, не би знаел, не ми се експериментираше да идам на други места, па отидов директно кај нив. Ко за референца, средување на крило и врата ме фати 180 евра.

Мене за нерамнина, пред задниот полумесец, ми побараа 300 евра, а во овластен сервис на Фиат 150 евра. Дека е добар верувам, дека летно време кога има наплив на гастрбајтери се занесува, мислам дека е очигледно. БТЊ бојата кај мене не е металик и е стандардна Nerro црна боја, што најмалку има шанса да се познае дека двои, а со најобично полирање шансите се 0%.

Отсутен Peconi

• Редовен
  • Пораки: 2948
« Одговори #12 на: 18 Септември 2012, 11:15:55 am »
ЈАЈА се профи ама за тоа и си се скапи...ова со пунктер се извлекува и малце штавкање ќе треба па после да се фарба.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #13 на: 18 Септември 2012, 11:16:51 am »
Хммм... интересно... Кај мене средуваа предно лево крило и полумесец, пеглаа возачка врата и корегираа задна лева, и фарбаа металик црно. Направија коска, да не можеш да познаеш, а ми ја земаа горенаведената сума. Арно ама, немаше премногу длабоки резови, да треба малтене реконструкција да се прави, па може тоа прави некаква разлика, шо знам...

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #14 на: 18 Септември 2012, 11:25:58 am »
Понуда побарувачка, тоа е моментот, никакви реконструкции. Дека е добар не се сомневам. Дека е единствениот што знае да работи профи се сомневам.

Иронијата е што овластениот сервис, ти бара 50% помалку. А нели треба да биде обратно по логиката на нештата.