Автор Тема: Вдлабнатини и изгребаници  (Прочитано 8186 пати)

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20800
Одг: Вдлабнатини и изгребаници
« Одговори #15 на: 18 Септември 2012, 11:28:36 am »
Agreed :)

Мене официјалниот сервис (МАС) ми бараше ~250 евра + работна рака, па немав проблеми со изборот :)
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #16 на: 18 Септември 2012, 12:36:07 pm »
Како и да е фала за искуствата, ќе прашам и таму и таму чисто информативно па ќе ви пишам.

Досегашно искуство, стандард у овластен сервис било 30% поскапо, затоа и прашав за алтернатива :)

Не е на одмет уште некој да сподели некои квалитетни сервиси :)

Фала

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #17 на: 18 Септември 2012, 13:55:16 pm »
070/30-60-50 ke go resi deckoto profesionalno,kvalitetno i eftino i pozdravi go od mene moze ke ti napravi popust

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
  • Пораки: 7173
« Одговори #18 на: 18 Септември 2012, 14:12:57 pm »
Кога се дава препорака, обично се образложува, за да се стекне поголема веродостојност на твоето тврдење.

1. каква интервенција имал кај тебе (по можност со слики)
2. Како се вика лицето што го препорачуваш,
3. Работно искуство, опременост на сервисот, локација

и слично.

Отсутен dame

• Сениор
  • Пораки: 3226
    • https://www.facebook.com/pages/Hemisko-I-Poliranje-Na-Vozila/373554479331896
« Одговори #19 на: 18 Септември 2012, 21:27:44 pm »
vaka deckoto kaj mene nema praveno nikakvi intervencii[fala bogu]no imam videno negova rabota i mislam deka e strasno dobar a nedavam poveke informaciiradi x pricini inaku eve samo edena mala informacija sef na  farbara vo ovlasten servis

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #20 на: 19 Септември 2012, 01:07:42 am »

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #21 на: 19 Септември 2012, 09:09:42 am »
vaka deckoto kaj mene nema praveno nikakvi intervencii[fala bogu]no imam videno negova rabota i mislam deka e strasno dobar a nedavam poveke informaciiradi x pricini inaku eve samo edena mala informacija sef na  farbara vo ovlasten servis

можеш по ПП да му пратиш на ikeyaro

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #22 на: 19 Септември 2012, 10:05:52 am »
Значи вака, бев до Јаја и многу лош впечаток ми остаи кој и да беше тој што разговарав.

Колата е на мајка ми, Сеат Толедо 2007ма, отидов и прашав за вдлабнатина, типот ја виде и почна да ми збори дека бојата на колата била утната кај што сум ја фарбал :o таа боја не била оргинал туку била некоја си копија на оргиналната боја, бојата на ретровизорите била исто така утната и дека двоела од другата боја. DAFUQ? ми кажа дека многу ќе било тешко да се погоди таа боја, но ќе направеле напор итн... 10 минути ми вртеше муабет како сум ја префарбуел вака, зошто сум ја префарбуел со лоша боја за на крај да ми каже дека цената ќе биде 400 евра :)

Бтв, колата е земена на ново и има пројдени 85.000 км :) никад не била префарбуена нити пак удирана... не знам типот дал беше пијан, на крај не ни прашав како се вика, ниту пак за процедурата за да ја опраат, реков фала и си отидов :)

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #23 на: 19 Септември 2012, 10:12:39 am »
Wow.... Голем "dafuq" моменат... Изглеа од лошата боја шмркнал тој, не знам шо да кажам...

Постар чоек или? А богами и 400 евра за тоа оштетување, мислам дека ќе да се премногу...
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #24 на: 19 Септември 2012, 10:18:01 am »
Постар човек беше (40-50 години) не знам дали беше албан, фаќаше на моменти на чуден акцент, ама разбирливо беше...

Како и да е, ќе проверам и по некои други сервиси, па ќе споделам штом имам некое инфо :)

Отсутен AllMightyMe

• Легенда
« Одговори #25 на: 19 Септември 2012, 10:37:30 am »
Истиот момент го имав и јас кога отидов, со истиот човек. Изгледа многу високо летнал.

Инаку од 400 евра па нагоре, цела кола се префарбува кај нас. А да за малку ќе заборавев, истиот муабет и мене ми го сврти, цела страна ќе требал да ја фарба, ќе двоела бла бла бла ... е вака почнува лоша реклама да си прави.

Не е битно што националност е (инаку албанец е) кога се пари во прашање секој ќе си покаже „од што е направен“.

Отсутен velestrumf

• Легенда
« Одговори #26 на: 19 Септември 2012, 11:04:06 am »
Мислам дека е Турчин, ако воопшто му е битно тоа на некој, ама не можам да разберам зашто и од каде таков однос...

Отсутен Roci

• Сениор
  • Пораки: 3868
« Одговори #27 на: 19 Септември 2012, 11:08:04 am »
Abe kako nemozete da razberete ne mi e jasno! Ako se moze da se dojde do parice ke se jade i zivi luge ako treba, a ne da proba da ti prodava kifli da ti dodade 1L boja poveke. ;D ;D ;D

Отсутен ikeyaro

• Јуниор
  • **
« Одговори #28 на: 19 Септември 2012, 11:21:38 am »
Без разлика што националност е, ако е вреден и ако има разбирање во тоа што го работи тогаш е се океј, али принцпот на поставување со клиентела му е ужас! Колана гомно ми ја напраи :)

Немаше потреба од сите тие непотребни трескани информации, само да ми кажеше цена и ќе беше се океј, а за другпат не знам дали ќе му стапнам пак :)

Отсутен Bauer

• Редовен
  • Пораки: 1223
« Одговори #29 на: 19 Септември 2012, 11:42:53 am »
Оди во новус прашај ептен се профи, ја еднаш така се аебав по гаражи и бев за бешто о новус паднавме на муабет извади едно апаратче и ми кажа колку непрофи беше изработено тоа, извади едно апаратче и го стави на место и се виде дека нема основна боја ставено ашлакот, а на местото кај шо фарбаа новус и фабричкото фарбање немаше никаква разлика.

Јас го имам оштетено бранилот одпизади пластика треба да се лепи едно дупче и да се офарба мала работа, ама се мислам пак да одам новус вистина поскапо ама не вреди на нова кола да се носи по гаражи