Автор Тема: Eco trip, Скопје-Куманово  (Прочитано 20719 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Одг: Eco trip, Скопје-Куманово
« Одговори #165 на: 16 Септември 2012, 20:45:31 pm »
Гумите на колку бари напумпани? 2.2 или над 3.5? :)
Ајде да се прошетаме утре, и јас ќе дојдам да мерам. Ем ќе јадеме нешто у Куманово, Томи ќе не носи :)

Ама колку е тоа прецизно е прашањето и од кои фактори зависи. Еднаш прашав еден пумпаџија рече дека различни пумпи имале различни притисоци и различни манометри на нив. Не знам колку е ова точно и веројатно решение. Ама 100 грама да биде разликата тогаш кладбата им нема смисла.

;)

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
« Одговори #166 на: 16 Септември 2012, 20:49:51 pm »
Cool, cool. Моето добро се надоврзува на твојот заклучок :) Тоа е тоа :) Само прчот рече:

Како што читав се спомнуваа инки капачиња и сл. Јас за тоа не се нафаќам не дека се плашам и сл туку заради тоа што кола се полни културно на бензинска не со инки и слично.

Така да, може да замислам каков фејспалм сите направиле на бензинска, а и фацата на прчот била WTF :D :D :D

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен ace-106

• Сениор
  • Пораки: 3468
« Одговори #167 на: 16 Септември 2012, 20:53:42 pm »
...а и фацата на прчот била WTF :D :D :D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #168 на: 16 Септември 2012, 20:54:43 pm »
Што би рекол Прчот, како што не е културно на бензинска да одиш со инки и капачиња исто толку е некултурно да возиш 85 по автопат со меган... некој ќе се изнервира па ќе кажува на форуми ;D

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен mmm121

• Сениор
  • Пораки: 3799
  • Ford Focus MKI 1.6 & MKII 1.4
« Одговори #170 на: 16 Септември 2012, 20:56:56 pm »
со дополнување на бензинска  веродостоен резултат може да добиеш само над 200 -300 км извозени. На 30 км да ти дополнат 300 грама повеќе веќе имаш голема грешка

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #171 на: 16 Септември 2012, 21:03:56 pm »
Ќе се мери потрошња на 150 а? Бар побрзо ќе стигнеме.

...а и нема да ми трокира  ;D

Да ти кажам се чудев кога те гледав во ретровизор едно време.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #172 на: 16 Септември 2012, 21:04:55 pm »
Дени се плашеше  ;D

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
« Одговори #173 на: 16 Септември 2012, 21:07:58 pm »
Хаха претпоставував.....
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Zvrki

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 396
« Одговори #174 на: 16 Септември 2012, 21:26:10 pm »
Браво за одличната дружба. За жал касно прочитав дека ќе се иде иначе ќе дојдев обавезно.

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #175 на: 16 Септември 2012, 21:33:26 pm »
Јас мислам дека горе-доле докажав дека со еден литар може да се стигне до куманово, многу ме кочеа браздите на патот и дождот (ова не е вадење).
А тие што сега мудруваат вака требало онака требало слободно нека си напраат нивен тест по нивен терк па ќе видиме. (ова не се однесува за Фаланга и Симо)(1).

Edit: Ова за мене беше голем залак од финансиска гледна точка кој го напраив со голем кејф и кој мудрец сака уште еден тест слободно нека финансира (1).

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Il Moderatore
« Одговори #176 на: 16 Септември 2012, 21:42:07 pm »
Па сеааа.... ти со 4 и кусур си стигнал :P Се шалам ;)  Јас сакав само да придонесам за попрецизно мерење, бидејќи се работи за мала потрошувачка и за краток пат. Очекувано беше ова, дури ова е повеќе одколку очекувано. Јас мислев 1л повеќе макс ама ова е барем 2л повеќе :)

Испадна дека резервоарот ти е  63 литри уместо 60 а? ;D ;D ;D

Отсутен Prcot

• Сениор
  • Пораки: 3465
« Одговори #177 на: 16 Септември 2012, 21:45:50 pm »
Знам Симо те разбирам што сакаше само овие другиве не си требал она не си требал ова...
А искрено мислев дека резерварот е 55л па коа почна да тура пумпашов се замислив дали ќе ми стигне кешот :)

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1311
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #178 на: 16 Септември 2012, 21:56:58 pm »
Што покажа борд компјутерот за просек? Јас мислам дека тоа е доволно точна референца .

Отсутен S16-HGT

• Сениор
  • Пораки: 4442
  • НУКЛЕАРЕН КОМАРЕЦ
« Одговори #179 на: 16 Септември 2012, 21:57:50 pm »
Натаму 1,3, наваму 1,6 ( малку побрзо возење ).