Автор Тема: 2013 Viper  (Прочитано 42700 пати)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29665
    • CARclub.mk
Одг: 2013 Viper
« Одговори #180 на: 13 Март 2014, 15:01:04 pm »
Квалитет во ентериер е една работа. Ружноќа е сосема друга. Ние луѓето сме емотивни створења.. Колку сака нека има квалитетен ентериер нешто, ако ми е ружно бре брате, не го купувам.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Пораки: 16719
  • Keep it 100
« Одговори #181 на: 13 Март 2014, 15:13:52 pm »
Јас мислам дека недоволните перформанси се причина за слабата продажба. Кога ќе видиш на тест дека новиот модел на Viper не може да излезе на крај со веќе застарениот главен конкурент Corvette C6 ZR1, a тек сега доаѓа неговиот наследник базиран на одличната C7, нормално дека ќе размислиш дали да го купиш.

Отсутен Stratro

• Легенда
  • Пораки: 22218
« Одговори #182 на: 13 Март 2014, 15:35:52 pm »
Добро...основниот ГТС модел не излезе на крај со најдобриот ЗР1 модел на Корвета....ништо чудно.
Друго би било кога ќе се спореди АЦР.

Сепак...Вајперов не се држи баш сјајно ни со основната Stignray Корвета...бар не во кривнки...

А дали е ружен....не знам веќе...ми беше на почетокот кога го видов во црвена Ферари wannabe боја..ама мислам дека би се стаписал да го видам во живо... ::)

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #183 на: 13 Март 2014, 16:29:25 pm »
Позади изгледа прекрасно, напред ми е као шаткин клун.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100
« Одговори #184 на: 13 Март 2014, 19:26:03 pm »
Сепак...Вајперов не се држи баш сјајно ни со основната Stignray Корвета...бар не во кривнки...

Според тоа што го разбрав од повеќето тестови, Корветата е значително подобра од претходната генерација, додека кај Viper-от подобрувањата се минимални. Viper-от остана да биде тешко управлив автомобил, со многу тврда вожња и подно греење како резултат на издувните цевки поставени од страна. Гледам дека и квалитетот на изработка кај Dodge е на многу ниско ниво, на тестот за автомобил на годината од Motor Trend кажаа дека осеќале како да се распаѓа колата и да не е составена како што треба.

Изгледот е релативна работа, кога X6 и Juke се продаваат значи не игра тоа некоја улога.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #185 на: 14 Март 2014, 11:02:35 am »
4 letters...F I A T. ;D

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #186 на: 14 Март 2014, 11:09:51 am »
Пошто пред Ф.И.А.Т, на Крајслер Груп ружи и‘ цветаа на банкарското салдо и профитот им се броеше у стада еднорози.

По мене, најмалку е ФИАТ крив што Вајперот е (наводно) труба.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #187 на: 14 Март 2014, 11:12:43 am »
Vajperot e truba bidejki FIAT resile samo da go "razubavat malku" so poubav enterier i toa e toa..bez da gi zanima sto pravi konkurencijata i bez da vlozat nekoj dolar vo performansi...a da go shitkaat po evropska cena...

Sporedi prodazba na stariot vs noviot Viper only....
Stariot se prodavase bidejki bese konkurenten po performansi..pogotovo ACR koj do neknja drzese rekord na Nordschleife.
Zatoa i pogore pisav deka fensi enterier ne igra uloga kaj vistinski ljubitel na americki auta.

Отсутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20663
« Одговори #188 на: 14 Март 2014, 11:16:23 am »
Можда не се потрудиле доволно да го „унапредат“ во однос на стариот, и пробале да се шлепаат на „стара слава“, за разлика од Корветата која е значително поразлична од претходната генерација.

А чисто сумњам дека на некој (било кој) би му пречел поубавиот ентериер. Апсурдно ми е да помислам дека некој би си помислил „Сакам ѕверетина од кола, ама внатре МОРА да е реплика на кенеф у Аушвиц, не ме интересира убав ентериер и фино чувство во кабина“.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.

Отсутен Stratro

• Легенда
« Одговори #189 на: 14 Март 2014, 11:19:56 am »
Можда не се потрудиле доволно да го „унапредат“ во однос на стариот, и пробале да се шлепаат на „стара слава“, за разлика од Корветата која е значително поразлична од претходната генерација.

Tocno.

А чисто сумњам дека на некој (било кој) би му пречел поубавиот ентериер. Апсурдно ми е да помислам дека некој би си помислил „Сакам ѕверетина од кола, ама внатре МОРА да е реплика на кенеф у Аушвиц, не ме интересира убав ентериер и фино чувство во кабина“.

Nikomu ne mu preci ubav enterier..samo sto vo konkretniot slucaj ne e presuden dali nekoj ke kupi ili nema da kupi vakvo americko auto.

I ne slucajno zboram bas za enterierot....bidejki toa bese glaven argument do lani koga se pravese sporedba megu americki i evropski sportskivozila...pogotvo vo slucaite koga perfromansite i cenata bea redovno na stranata na americkite.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43709
  • Il Moderatore
« Одговори #190 на: 14 Март 2014, 19:20:32 pm »
Viper изгуби многу од идентитетот губејќи го Dodge од името.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен Fic_CC

• Легенда
  • Keep it 100

Отсутен tdejan

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 138
« Одговори #192 на: 19 Март 2014, 15:42:54 pm »
fun fact: дизајнот на новиот Viper го потпишува македонец, Томе Јованоски. Можи да грешам ама мислам дека има охридско потекло

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
    • CARclub.mk
« Одговори #193 на: 19 Март 2014, 15:49:58 pm »
Ентериерот.

Отсутен Carpathian Lord

• Легенда
  • Пораки: 13919
« Одговори #194 на: 05 Август 2014, 12:17:52 pm »
Btw,...Тетовчанец го дизајнираше Вајперов :)

Томе Јовановски

Линк од текстот тука