Автор Тема: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D  (Прочитано 17056 пати)

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
Одг: Mitsubishi Outlander 2.0 DI-D
« Одговори #30 на: 01 Април 2011, 23:33:25 pm »
А бе дека ти си возел затоа  ;) :D
А знаеш дека ја отрувте темата  ??? :o
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен ZlatkoMKD

• Почетник
  • *
  • Пораки: 23
« Одговори #31 на: 01 Април 2011, 23:46:17 pm »
Да, ама авион да му закачиш ке го влече :)
Исто како што и 330д ќе го влече трошејки буквално три пати помалку и плус ќе ти останат пари за одмор од 3 недели на Бора Бора.

И јас би 3ка, ама 335d :D

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Пораки: 7879
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #32 на: 02 Април 2011, 10:07:42 am »
Де бе, ја возев... Каптива, 2.0 турбо дизел со 150-160 кс, на отворено зависи како ја возиш околу 7, а во град со штедење околу 10
Темава не да ја отрувме....ја осмрдевме...као ние да му го плаќаме горивото на човекот. Извини Златко МКД...
БТЊ...за Антарата газдата ми кажа...не гледам причина да лаже...да кажува дека му троши помалку ајде, ама повеќе...не верувам...нема причина!
А во Кугата се имам возено два пати зимоска...толку покажува на борд.

Отсутен Jove

• Сениор
  • Пораки: 3129
« Одговори #33 на: 02 Април 2011, 10:12:54 am »
Началниче Зеро ај среди темава избириши постовите многу забегаа  :-\ :-\
Losers always whine about their best, winners go home and fuck the prom queen :)

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #34 на: 02 Април 2011, 11:06:27 am »
Да, ама авион да му закачиш ке го влече :)
Исто како што и 330д ќе го влече трошејки буквално три пати помалку и плус ќе ти останат пари за одмор од 3 недели на Бора Бора.

И јас би 3ка, ама 335d :D
Da te pozivee, glavniot! Se znae sto e kola. Bmw so sesterec samo!

Отсутен ZlatkoMKD

• Почетник
  • *
« Одговори #35 на: 02 Април 2011, 11:26:26 am »
@Sportex
Па ако сте спремни за некаква донација за нафта, нема проблем, прифаќам се. :D

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • Пораки: 10639
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #36 на: 02 Април 2011, 11:36:59 am »
Де бе, ја возев... Каптива, 2.0 турбо дизел со 150-160 кс, на отворено зависи како ја возиш околу 7, а во град со штедење околу 10
Темава не да ја отрувме....ја осмрдевме...као ние да му го плаќаме горивото на човекот. Извини Златко МКД...
БТЊ...за Антарата газдата ми кажа...не гледам причина да лаже...да кажува дека му троши помалку ајде, ама повеќе...не верувам...нема причина!

Другар, кажи ги бројките, што ги покажувале на борд и Антарата и Кугата...

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54948
  • Махер
« Одговори #37 на: 02 Април 2011, 12:04:33 pm »

Куга јас имам возено низ градов, и фино си беше аутцето, околу 10 литра трошеше. А и ја газев и се тркав со Акорд, намерно. Многу јако ауто, со доста висока цена.

Отсутен zeroSignal

• FEARLESS LEADER
  • Генерал Прва Класа
  • Легенда
  • Пораки: 29590
    • CARclub.mk
« Одговори #38 на: 02 Април 2011, 12:17:08 pm »
Не знам зашто толку ве збуни потрошувачката на Аутлендерот? 12 литри во град се сосема нормални за 2-литарски дизел со 140 коња кој што треба да влече кола тешка 1800 кила што е аеродинамична како куќа, и има малку утнати односи на менувачот.

Како што веќе неколку пати сме правеле муабет, многу работи играат улога во потрошувачка, а односот моќност/тежина има голема улога. Затоа Фокус 1.6 троши помалку од Фокус 1.4, итн. Колку за споредба, 2.2-литрениот нов MIVEC дизел со 180 коња троши околу 10 во град, со нормално, полу-ентузијастичко возење, од лично искуство.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #39 на: 02 Април 2011, 12:32:43 pm »
Па мене и тоа и ме зачуди, значи имав на располагање Каптива некој 3 месеци и секојдневно ја возев и беше во моја сопстевност...

Ја возев, низ Скопје... А голем дел од километражата и ги направив на отворен пат, Скопје - Тирана и околу Тирана и Драч...  каде што бев едно 20 пати, иди ми и дојди ми... Многу убави возни карактеристики има Каптивата, што бев изненаден...

А околу потрошувачката... значи, домакинско возење на авто пат... не поминуваше повеке од 7 Литри...  а во град, не идеше повеке од 10 литри... при тоа, да се пуштиш на семафор... со некоја кола и слично :)

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #40 на: 02 Април 2011, 12:41:44 pm »

За Антарата не знам, пошто ми кажа газдата јас лично не видов. Вика од 13 до 14...како ја вози врска немам.
Во Кугата која патем ми е многу убава кола сум се возел два пати зимсока низ град по неколку кругчиња. Со вклучена клима покажуваше од 13 до 14 литри просек. Човекот ја носеше не знам колку пати на сервис и му рекоа дека нема никаква маана. Сам плати од џеб дијагностика и во Бугарија на сервис, на негово инстирање и пак истото...нема маана се е во ред ???
Се работи за Форд Куга со 2 литарски ТДЦИ моторо со 160 кс и автоматски менувач.

Отсутен RikiRulz

• Легенда
  • *** UNDERCOVER ***
« Одговори #41 на: 02 Април 2011, 12:50:12 pm »
Арно рече зеро, гледаш таа и плус автоматик е...  можеби има лош сооднос, мењач со мотор...

Отсутен ZlatkoMKD

• Почетник
  • *
« Одговори #42 на: 02 Април 2011, 14:44:37 pm »
Трошел, не трошел јас сум презадоволен од Аутландеров :D
И не би го сменил барем уште 5 години.

Отсутен Sportex

• Легенда
  • Иштван Беќар Пецарош
    • camouflage.mk
« Одговори #43 на: 02 Април 2011, 14:54:30 pm »
И немој, ако купиш друг да не мислиш ќе се аиросаш...сите трошат...мање - више некое литро.
Nе трошат само тие што стојат во гаража... :)
Најбитно е да си сигурен во возилото кое го управуваш дека  е доверливо и безбедно, другото тури му пепел.

Отсутен Angel_1.3

• Редовен
  • Пораки: 1472
  • VOLVO C30
« Одговори #44 на: 02 Април 2011, 19:46:20 pm »
bre bre bre luksuzno cudo :D