Автор Тема: Ford Fiesta TITANIUM  (Прочитано 28355 пати)

Отсутен IvAnA

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 487
Одг: Ford Fiesta TITANIUM
« Одговори #210 на: 24 Ноември 2012, 16:23:32 pm »
Денес бидна и прв сервис на Фиестата. Сменети се:
- масло
- филтер за масло
- филтер за полен
Филтерот за воздух не е заменет затоа што има поминато само 8500km и немало потреба. Вкупно се кошташе 3342 денари.  :)

За шофершајбната прашав и они препорачуваат да се замени со нова, да не се прави репарација да дупчето ама да почекам да се распука цела пошо сега ако пријавам нема да ја сменат, него ќе ја репарираат.

Отсутен ViksaSk

• Редовен
  • Пораки: 1225
« Одговори #211 на: 24 Ноември 2012, 16:27:57 pm »
Ај нек си те угоде :

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4191
« Одговори #212 на: 24 Ноември 2012, 22:35:22 pm »
пази казна да не ти залепат џандарите за пукнатата шофершајбна

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #213 на: 24 Ноември 2012, 22:40:48 pm »
Не и е пукната, има зуцка!
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен ficomk

• Сениор
  • Пораки: 4191
« Одговори #214 на: 24 Ноември 2012, 22:44:32 pm »
ја не би играл на таа карта,би ја пукнал и одма нова:)

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6109
  • 69
« Одговори #215 на: 24 Ноември 2012, 23:57:39 pm »
Јас би ја оставил...Никогаш нема да ти го залепат ветробранското стакло како во фабрика...
Ова од искуство го зборувам...На неколку коли до сега им имам менувано ветробрански стакла и сите после биле со некоја фалинка...Најчесто полна кола ситни срчи, не ја очистиле убаво, замастено стакло, па после да се правам научник и да барам хемикалија со која ке ја одмастам а да не ја оштетам, вентилација наполнета со стаклени срчи итн итн...
Немора да значи дека е секогаш така, но во најголем случај е. Дај боже три пати до сега да имам бед лак.
Другите да се ОК.
На мојата кола имам две зуцки, ми пречат и само од тој факт не ја менувам...Има и еден куп гребаници од одење на скијање, песок по пат итн итн...
Нек тера додека тера...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен djidji

• Легенда
  • Пораки: 10557
« Одговори #216 на: 25 Ноември 2012, 14:47:32 pm »
IvAnA

Оди во Dog security кај Ате, верувам дека ќе ја средат ... 25 евра мислам дека земаа, не сум сигурен, збори со Боки Цивиќ ;)

Отсутен Igor

• Легенда
  • Пораки: 9498
« Одговори #217 на: 25 Ноември 2012, 15:32:44 pm »
Цивиќ ;)

Хахахахахааа колку варијанти испаднаа за "Цивик".... Ама оваа е најдобра. ;D ;D ;D

Отсутен Drive-r

• Легенда
  • Пораки: 7476
  • FB Vlecna Suzba Niko-m
« Одговори #218 на: 25 Ноември 2012, 21:56:22 pm »
SaleSk
Сега скоро менував предно стакло во Порше, ситни парченца стакло нема, само малку замастена беше.

Да ги пофалам за еден ден ја променија, браво. Претходно ќе закажеш, ќе ја однесеш и ќе ја заборават.

Присутен velestrumf

• Легенда
  • Пораки: 20626
« Одговори #219 на: 27 Ноември 2012, 13:03:53 pm »
Денес бидна и прв сервис на Фиестата. Сменети се:
- масло
- филтер за масло
- филтер за полен
Филтерот за воздух не е заменет затоа што има поминато само 8500km и немало потреба. Вкупно се кошташе 3342 денари.  :)

За шофершајбната прашав и они препорачуваат да се замени со нова, да не се прави репарација да дупчето ама да почекам да се распука цела пошо сега ако пријавам нема да ја сменат, него ќе ја репарираат.

Веројатно те искинале (во зависност од тоа колку го наплатиле) за филтерот за полен, пошто не би рекол дека после година дена стигнал за мењање. Мада, со оглед на тоа дека целиот сервис не те фатил многу, онда верувам дека и немале некој ќар од тој филтер.
The numbers thing, the how-fast-can-we-drag-race-a-bunch-of-cars, is the realm of people who think more is better, not better is better. - Matt Hardigree, Jalopnik.