Автор Тема: Стандард на македонецот во однос на останатите европејци  (Прочитано 8479 пати)

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
Јас сега како тазе вселен во новиот, тоест реновиран стан вчера си средувам по дома и се мислам.
Дадов азно неброено а добив чкарт паркет и средување на паркет, чкарт кречење (еве подле 2 месеци бојата се лупи), тенџерињата се срање, ножевите се срање, столаријата крцка и се клати, водоводот бучи небаре трошам еден кубик вода во секунда.
Вчера испазарив прехрана и други артикли во вредност од 4600 денари од СП маркет и срање е следново: осоговски козји кашкавал во себе содржи песок, струмичката мастика ја упропастиле во уста не е за ставање, т’га за југ е кисело ко оцет, јајцата се сите 10 комада со различна форман димензија и боја, ножот за лупење компири ти симиња пола компир, печурките во тегла од Бонум се распаѓаат кога ќе ги ставиш во чинија. Лименките Скопско кои ги купив за частење морав да ги ставам во корито на киснење оти смрдеа на дизел, да не навлегувам премногу во детали ми се случи за пола од артиклите кои сакав да ги купам да се откажам поради никаков квалитет.

За сето тоа дадов 20% од платата, пола од тоа ќе го фрлам и истото треба да го повторам за недела дена. Додека живеев во Њујорк носев преполне кеси дома и тоа со ситнишот што ми остануваше после шетањето, купувањето разни електроники и гаџети и слично. На колегите после мене им оставив полн фрижидер јадење и пиење, а откако се вратив тука почнав и ситнине монети да ги ставам во новчаник и да ги бројам......

*** ти животниот стандард.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43722
  • Il Moderatore
Тоа е тоа! Тоа е тоа!

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • Пораки: 6130
  • 69
Ништо не е скапо...
Нас платите ни се ниски...Мали...Мизерни...
Тоа е...
А бе неаме ние мака...Ние и без ич знаеме да живееме :)
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
Кога го спомна чкартот, не спомињам имиња, но една реномирана млекара за домашен пазар сирењето го прави од млеко во прав а за извоз ко што треба од природно млеко..

зошто таму треба да се исполнат многу критериуми,а тука кога може чкарт,зошто да не :)

Отсутен Bojan j

• Сениор
  • Пораки: 3040
Во еден пост, ја опиша целата македонска состојба...
Сра*е каде и да се свртиш, ама битно на коњот на Александар ја*цата на лаванда му мирисаат и во Вардар ќе има врби кои за неполн месец ќе бидат украдени...
ЕДИТ: Пишале после мене, ова се однесува на постот на Falanga

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
Кога го спомна чкартот, не спомињам имиња, но една реномирана млекара за домашен пазар сирењето го прави од млеко во прав а за извоз ко што треба од природно млеко..

Не треба да се крие..Спомни ги све да им се изнаебам...
Нека изрикаат...
Dusevno bolniot covek nikogas ne napagja bez pricina.Po toa se razlikuva od normalnite ludje.

Отсутен edonos

• Сениор
  • Пораки: 3557
Важно имаме мост со ограда вредна 2 милиони евра..

Кој во Европа го има тоа,а,а,а..?
People should not fear their government.The goverment should fear its people.

Отсутен SaleSk

• Сениор
  • 69
еееееее :)))
каква мизерија сме, со најголемата мизерија на чело :))

Отсутен Tome-Colt

• Близок до администрацијата
  • Сениор
  • Пораки: 4619
  • Муфљуз
Фаланга со постов си ја трефнал до даске работата, ама кој  нешто превзема за тоа? Излезе ли некој нешто да каже? Чест на исклучоците кои потоа ги прават хулигани ненормални ги бркаат од работа и тн. Немаме муда тоа е проблемот.
„Јас, Филип, кењам по форуми и не треба човек ништо да ми верува. Се што пишав за брзината на возење е куп гомна од коњ.“

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Тоа ти се вика полициска диктатура. Кога полицијата е во услуга на власта а не на народот. Тоа ти е резултат на партизирање на собранието (коалиции), судството, полицијата, војската, јавните институции, приватиниот сектор, невладиниот сектор.

Значи против било кого да се кренеш од гореспоменатите мораш да побараш помош од било кој од нив. А од кого ќе бараш помош кога сите тие се едно те исто. Ако се кренеш против приватен сектор јавните институции нема да те поддржат оти се финансирани  од приватниот сектор. Ако се кренеш против судство треба да имаш поддршка од приватниот сектор за финансии, полицијата за безбедност и јавните институции како инструмент а приватниот сектор ќе те брка од работа, полиција ќе те мава со пендрак, јавните институции ќе те дупат на 200 шалтери. Ако си го браниш достоинството и се кренеш против полиција судот ќе те прогласи за виновен по дифолт. Ако се кренеш против јавниот сектор (Топлификација, ЕВН, Телеком) судството е тука да те дочека на нож а полицијата е спремна да те спроведе во суд....

Абе змија да те јаде, магаре да те ебе, струја да те дрмне, огин да те изгори, мраз да те измрзне, чума да те убие... бирај што ти се гледа најубаво.

Отсутен Cuore Sportivo

• Легенда
  • Пораки: 17675
  • Alfa155 & AlfaGT
Фаланга, 4600 денара ?

Kако се пренесе со Спаркот ;D

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
Kако се пренесе со Спаркот ;D

Многу лесно, не успеав ни гепекот да го наполнам до крај со 4600 денари.

Ќе ви покажам фотка од сметката вечер.

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Еееее па вие, една тура месо за неделата ти е една кеса и отидоа 2500 денари... А ќесето е едвај 15литра. Останатите пари за салата и пиење и ете ти се 4500.

Море, Милејца земал 2 гајби Гинис 100%...  ;D ;D ;D ;D ;D ;D

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
Јас сега како тазе вселен во новиот, тоест реновиран стан вчера си средувам по дома и се мислам.
Дадов азно неброено а добив чкарт паркет и средување на паркет, чкарт кречење (еве подле 2 месеци бојата се лупи), тенџерињата се срање, ножевите се срање, столаријата крцка и се клати, водоводот бучи небаре трошам еден кубик вода во секунда.
Вчера испазарив прехрана и други артикли во вредност од 4600 денари од СП маркет и срање е следново: осоговски козји кашкавал во себе содржи песок, струмичката мастика ја упропастиле во уста не е за ставање, т’га за југ е кисело ко оцет, јајцата се сите 10 комада со различна форман димензија и боја, ножот за лупење компири ти симиња пола компир, печурките во тегла од Бонум се распаѓаат кога ќе ги ставиш во чинија. Лименките Скопско кои ги купив за частење морав да ги ставам во корито на киснење оти смрдеа на дизел, да не навлегувам премногу во детали ми се случи за пола од артиклите кои сакав да ги купам да се откажам поради никаков квалитет.

За сето тоа дадов 20% од платата, пола од тоа ќе го фрлам и истото треба да го повторам за недела дена. Додека живеев во Њујорк носев преполне кеси дома и тоа со ситнишот што ми остануваше после шетањето, купувањето разни електроники и гаџети и слично. На колегите после мене им оставив полн фрижидер јадење и пиење, а откако се вратив тука почнав и ситнине монети да ги ставам во новчаник и да ги бројам......

*** ти животниот стандард.

ти у њујорк, јас во детроит... знам многу убаво за што збориш....
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Deni

• Photo & Light
  • Легенда
  • Пораки: 54990
  • Махер
Прават муабет Германец, Македонец и Британец.

- Германецов вели: Абе да ви кажам чудна работа. Незнам како врзувам крај со крај месециве. Јас 2800евра плата, жена ми 2500. Сметки, трошкови, одмор - 4800евра. Останатите 500 евра којзнае кај ми одат. А се трошат.

-Британецов вели: Да бе вистина. Кај мене јас земам 3100 фунти, 2300 жена ми зима. Малиот нешто за џепарац работи 4часа 900 евра зема. 5500 трошиме месечно, а тие 800 евра кај ми одат којзнае!

-Македонецов вели: Вистина, и кај нас истата приказна. Јас земам 260 евра, жена ми не работи, стариот пензија 7000 денари. За кредит, за јадење, за сметки... А трошиме 550 евра во месецот. Од кај ми идат тие  170 евра - појам немам.