Автор Тема: Tartarini, Landi Renzo ili Princ  (Прочитано 5917 пати)

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 208
Tartarini, Landi Renzo ili Princ
« на: 30 Август 2012, 00:02:59 am »
Sakam da stavam plin na Alfa 156 1.8
no ako odam vo Plimont normalno deka nivniot plinski sitem ke mi go pofalaat a toa e Landi renzo
Vo Novus Samo Princot ni eden drug ne cinel osven Princot
a vo Mak Plin Tartarini

e sega sum vo dilema,baram nekoj strucjnak sto znae podobro okulu plinskite sistemi
i koj od ovie tri proizvoditeli e podobar za mojata kola

Отсутен DayWalker

• Сениор
  • Пораки: 3063
  • Ќебапбрингер!
Одг: Tartarini, Landi Renzo ili Princ
« Одговори #1 на: 30 Август 2012, 00:17:42 am »
Сите што се, се скоро исто, да не речам на ниво :) односно зборам за во новус и за у Плимонт. Овие у Мак Плин не ги знам. Едноставно ја ако ставам плин тоа е плимонт и нигде на др место! Мислам дека имаат доста приступачна цена а и квалитет :)

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #2 на: 30 Август 2012, 00:19:34 am »
има теми за ова друже... ама ај да не го тупиме...

значи, техничката подготвеност на персоналот и фирмата се оние кои би требало да ти бидат како последен репер за се...

јас без размислување би идел во плимонт...  еве зашто:
-до сега наместив неколку мои возила на плин, кои од местење до сега прошле повеке од 50.000 километри. едното има пројдено 120.000 за 14 месеци.... без некои проблеми...
-24 месеци гаранција и бесплатен сервис-штеловања и слично
-неверојатно остручен тим
-фирмата се надградува редовно. на сите можни семинари, саеми, и предавања за и околу плинот они се присутни
-ексклузивни застапници се за ландирензо и редовно имаат апдејти со софтвер за истите...
-не се десило да ако на некој му се појави проблем некаков специфичен, да му речат дека треба да “размислат“ што е проблемот. сервизот и лицето кое е главно за тој сервис е страшно квалитетно навлезен во проблематиките со автогасот да секоја кола ако појави некој проблем има реално брзо изводливо решение...
-техничка поддршка секој раб ден па дури и во сабота, од сабајле до 18 часот... ако имаш проблем моеш да се јавиш а и не мораш, едноставно иди таму, ке испиеш кафе-две и колата ке биде прегледана и веројатно и средена веднаш... имаат голема екипа на луге...

толку јас ке кажам... ако има некој друг нека каже...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен leopardi

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 208
« Одговори #3 на: 30 Август 2012, 00:35:11 am »
има теми за ова друже... ама ај да не го тупиме...

значи, техничката подготвеност на персоналот и фирмата се оние кои би требало да ти бидат како последен репер за се...

јас без размислување би идел во плимонт...  еве зашто:
-до сега наместив неколку мои возила на плин, кои од местење до сега прошле повеке од 50.000 километри. едното има пројдено 120.000 за 14 месеци.... без некои проблеми...
-24 месеци гаранција и бесплатен сервис-штеловања и слично
-неверојатно остручен тим
-фирмата се надградува редовно. на сите можни семинари, саеми, и предавања за и околу плинот они се присутни
-ексклузивни застапници се за ландирензо и редовно имаат апдејти со софтвер за истите...
-не се десило да ако на некој му се појави проблем некаков специфичен, да му речат дека треба да “размислат“ што е проблемот. сервизот и лицето кое е главно за тој сервис е страшно квалитетно навлезен во проблематиките со автогасот да секоја кола ако појави некој проблем има реално брзо изводливо решение...
-техничка поддршка секој раб ден па дури и во сабота, од сабајле до 18 часот... ако имаш проблем моеш да се јавиш а и не мораш, едноставно иди таму, ке испиеш кафе-две и колата ке биде прегледана и веројатно и средена веднаш... имаат голема екипа на луге...

толку јас ке кажам... ако има некој друг нека каже...

Pa da vi kazam pravo vpecatok samo plimont mi ostavi,i so gazdata zborev,no deka ovie vo makplin mi se komsii tuka blisku mi se i onie me napravija na dvoumenje,tolku mi go pofalia toj tartarini ko bajagi bil mnogu skap pa za toa go nemalo vo Mk,e sega cenata mu e 590 evra

Отсутен onak

• Легенда
  • Пораки: 15993
  • сељаторе ин ил селандроре!!
    • КАНО еко системи
« Одговори #4 на: 30 Август 2012, 00:47:44 am »
тешко дека со газдата си праел муабет... ама не е битно и тоа... битно е дека тој тартарини, во мак плин, не велам дека е лош, затоа што технологијата е напредната бајаги и би рекол дека се многу слични, а и цената е тука некаде...  битна е тхничката поддршка и поготвеност на фирмата... ако не друго, ако сакаш да отцениш фирмата дали е добростоеча и дали квалитетно функционира, погледни го бројот на вработени... затоа што плинскиот уред не е неквалитетен.. може да има само неквалитетни мајстори, што пак ке повторам, не велам дека мак плин се лоши мајстори... но не сум сигурен колку се технички подготвени... имав јас познаник еден кој велеше, јас и плинот први другари сме, мене плинот не ме зеза... се додека не рокна во воздух и не излета од канал како од катапулт изфрлен... е па не бил толку пријател очигледно а и не бил технички подготвен очигледно... тоа не му се дешава на сериозен мајстор...
www.kano.com.mk
www.parno.com.mk
www.kanosistemi.com.mk
www.evtinogreenje.com.mk
https://www.facebook.com/kano.eko.sistemi
кликни на било кој, нема да утнеш, сите водат на исто место, во исто време

Отсутен Tischläufer

• Le Diesel
  • Легенда
  • Пораки: 34097
  • Таков е животот... јебига
« Одговори #5 на: 30 Август 2012, 01:09:27 am »
не велам дека мак плин се лоши мајстори... но не сум сигурен колку се технички подготвени...

Дали мислиш дека Тартарини би соработувале со технички неподготвени луѓе?

Отсутен nsx-r

• Легенда
  • Пораки: 9213
« Одговори #6 на: 30 Август 2012, 03:02:37 am »
прашај го члинк он има иста ваква алфа
иначе според мене мислам дека нема да згрешиш со ниту еден од овие

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4996
« Одговори #7 на: 30 Август 2012, 09:52:57 am »
Сите системи се скоро на исто ниво ако не и на исто, проблемот е подршката после. Тартарини се мести во макплин и може е добар но кога ќе имаш проблем надвор од СК што праиме? Додека ланди ренцо и ловато најмногу е застапен кај нас па така и секој мајстор што има монтирано би го решил проблемот

Отсутен LosiPatista

• Легенда
  • Пораки: 12136
  • Duh sa TDI-jom
« Одговори #8 на: 30 Август 2012, 09:57:53 am »
Prins e najkvalitetna marka. Najstrucen tim vo Makedonija ne bi znael da kazam koj e.

Torsion Beam - The Only Axle You Will Ever Need

Отсутен yarre

• Bearing Expert
  • Редовен
  • Пораки: 1311
  • www.lagermax.mk
    • LAGERMAX
« Одговори #9 на: 30 Август 2012, 10:21:10 am »
Констатацијата на Онак ми се чини многу реална. Aftermarket поддршка е често многу меродавно и при купување на ново возило.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43720
  • Il Moderatore
« Одговори #10 на: 30 Август 2012, 12:31:20 pm »
Сите системи се скоро на исто ниво ако не и на исто, проблемот е подршката после. Тартарини се мести во макплин и може е добар но кога ќе имаш проблем надвор од СК што праиме? Додека ланди ренцо и ловато најмногу е застапен кај нас па така и секој мајстор што има монтирано би го решил проблемот

Ќе си ја довезе до Скопје на бензин.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен nikola_bb

• Сениор
  • Пораки: 4996
« Одговори #11 на: 30 Август 2012, 12:40:33 pm »
Ок ама муабетот ми е дека за овие има многу повеќе и поквалитетна подршка на нашиве простори

Отсутен infected

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 402
« Одговори #12 на: 30 Август 2012, 13:31:19 pm »
Јас би идел на следен начин, ако сакаш најквалитетен плински уред иди во Новус нека ти турат Prins.
Ако сакаш плински уред кој ќе те служи (како што и ги служи 99% од таксистиве и останатите возачи кои возат на плин во МК), но е по "неквалитетен" oд најквалитетниот оди во Плимонт. Ем ќе пројдеш поефтино, ем се најстручни во државава.

За твојата кола конкретно, нека дадат мислење оние клабери кои имаат таква кола и веќе имаат плински уред.

Отсутен Simo - Carrier159

• Сам свој мајстор
  • Легенда
  • Пораки: 43720
  • Il Moderatore
« Одговори #13 на: 30 Август 2012, 14:14:48 pm »
Јас имам Lovato и функционира сосема добро. Но, немам мајстор за препорака. Мислам новус дека нудат Lovato исто така, но немам мислење за новус, бидејќи немам искуство со нив.

Auto ko i svaka Alfa automatski nevalja. Da je najbolji auto na svijetu - opet nevalja jer je Alfa.
Da Alfa nevalja će ti potvrdit SVI koji nikad nisu vozili istu. Jer da valja onda bi je vozili. A kako nisu - nevalja.

Отсутен negoznam

• Јуниор
  • **
  • Пораки: 533
« Одговори #14 на: 30 Август 2012, 14:33:32 pm »
Lovato и Landi Renzo ти се поефтини во однос на Prins, но исто така доста солидни плински системи за коли со просечна сила на моторот. Prins-от како што ме информираа обично се вградува во посилни коли ради не знам ти какви дизни и компјутер со што не се губи ништо на перформанси а исто така има некоја минимално помала потрошувачка во однос на првите две марки, но и затоа во старт е доста поскап.

Така да мој совет ти е да ставиш или Lovato или Landi Renzo, а кој и да одбереш нема да згрешиш.
Исто така и за фирмата, гледај доколку можеш да ставиш или во Плимонт или во Новус, чисто како што кажаа заради сериозноста на  фирмите. Јас имам вградувано во сите коли во Новус и сум немал никакви проблеми( нормално ти следува гаранција, бесплатно штелување лете/зиме и слично)